Neler Yeni

Ana Konu DA-S1 Yeni Sistem Çıktı!

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
alanların en az %50 si direk al/sat yapanlar zaten

bunun önüne geçmek için kişi başı 1 sistem mantığı olmalı. Donanım arşivi kitlesi aşırı büyük kişi başı sadece 1 sistem alsa 1000 stok olsa bile tükenir. Sadece daha yavaş tükenir o gün parayı denkleştirememişler diğer gün alabilir stok bi tık daha fazla dayanır diye bence.

(bu sistemde o uygulama yapıldı mı? genel konuştum bilmiyorum)

YiğitAysul

80+ Silver
Mesela B550 olsa sizin için ne değişecekti benim için detaylı bir açıklama yapar mısınız merak ettim.
Güncellik mevzusunu anlatmayın teknik detaylar duymak istiyorum .
Mesela soğutmalari daha iyi olurdu sadece chipset farkı değilde iyi bir b550 olsa onun dışında daha güncel ve ram oc potansiyeli daha fazla ve iyi bir anakart olursa wifi ve BT özelliği bu arada sırf masraftan kaçınmak için yapılmış aynı dart 1 deki gibi ramlerde aynı şekil lpx ramler

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Mesela soğutmalari daha iyi olurdu sadece chipset farkı değilde iyi bir b550 olsa onun dışında daha güncel ve ram oc potansiyeli daha fazla ve iyi bir anakart olursa wifi ve BT özelliği bu arada sırf masraftan kaçınmak için yapılmış aynı dart 1 deki gibi ramlerde aynı şekil lpx ramler
b550 için ekstra para vermek yerine alıcı kişi özelleştirmelerden mugen 5 falan alabilir. Direk sisteme koyulmamasının nedeni ise fiyat performans sistem olması.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Fiyat artınca:
çok pahalı ya olmamış
fiyat düşük olunca: her malzemeden kısılmış o olmalıydı bu olmalıydı

cgokhans

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Gökhan Topal

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Baştan hatalı yorumlar var, ne B450'ler var ki B550'lerden daha iyi soğutmaya sahip.

Bknz:B550M-A Pro vs B450 S2H
(M-A Pro'da soğutma namına neredeyse bir şey yok )

Bu bütçede koyabilecek en mantıklı anakart B450 S2H , B450-MA Pro koyulsa hadi bi nebze eleştiri olabilir ama S2H'ın eleştirilecek yanı yok .
İyi bir B550 koymaya kalksan nereden baksan fiyat 500 oynayacak (B450 S2H yerine mesela B550-A Pro olabilir o da çok rahat fiyatı 500 daha yukarı oynayacak.)

WiFi ve bluetooth özelliği en iyi B550'lerde bile olmayabiliyor ki B450'lerde de olan var, yani Çipset B550 olunca WiFi bluetooth mevzusu var diye bir şey yok ki bendeki 2000TL'lik Anakartta bile yok o özellikler.

F/P sistemlerde böyle eleştiriler olmaz ,ha gider normal seviye sistemlere bu yorumları yaparsın ama sadece işlemcisi 2750TL olan ,ekran kartı nerden baksan 6.5k olan bir sistemde böyle altı boş eleştirilere gerek yok ki yine de belirteyim S2H kötü bir anakart değil ,çok isteyen ilerde gidip B550-XE'sini alır istediğini yapar ama bu sistem neredeyse sadece işlemci+Ekran Kartı fiyatına stoklara girdiği için "Şu yerine ,bu olsaymış " mevzularına girmek mantıklı değil.

YiğitAysul

80+ Silver
Baştan hatalı yorumlar var, ne B450'ler var ki B550'lerden daha iyi soğutmaya sahip.

Bknz:B550M-A Pro vs B450 S2H
(M-A Pro'da soğutma namına neredeyse bir şey yok )

Bu bütçede koyabilecek en mantıklı anakart B450 S2H , B450-MA Pro koyulsa hadi bi nebze eleştiri olabilir ama S2H'ın eleştirilecek yanı yok .
İyi bir B550 koymaya kalksan nereden baksan fiyat 500 oynayacak (B450 S2H yerine mesela B550-A Pro olabilir o da çok rahat fiyatı 500 daha yukarı oynayacak.)

WiFi ve bluetooth özelliği en iyi B550'lerde bile olmayabiliyor ki B450'lerde de olan var, yani Çipset B550 olunca WiFi bluetooth mevzusu var diye bir şey yok ki bendeki 2000TL'lik Anakartta bile yok o özellikler.

F/P sistemlerde böyle eleştiriler olmaz ,ha gider normal seviye sistemlere bu yorumları yaparsın ama sadece işlemcisi 2750TL olan ,ekran kartı nerden baksan 6.5k olan bir sistemde böyle altı boş eleştirilere gerek yok ki yine de belirteyim S2H kötü bir anakart değil ,çok isteyen ilerde gidip B550-XE'sini alır istediğini yapar ama bu sistem neredeyse sadece işlemci+Ekran Kartı fiyatına stoklara girdiği için "Şu yerine ,bu olsaymış " mevzularına girmek mantıklı değil.
En azından keşke özelleştirme olsaymış ekran kartı değil bu anakart değiştirmek zahmetli
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fiyat artınca:
çok pahalı ya olmamış
fiyat düşük olunca: her malzemeden kısılmış o olmalıydı bu olmalıydı
Klasik hazır sistemler elde kalan parçalar kullanılır

OğuzKağan08

80+ Gold
En İyi Cevap
1
alanların en az %50 si direk al/sat yapanlar zaten

bunun önüne geçmek için kişi başı 1 sistem mantığı olmalı. Donanım arşivi kitlesi aşırı büyük kişi başı sadece 1 sistem alsa 1000 stok olsa bile tükenir. Sadece daha yavaş tükenir o gün parayı denkleştirememişler diğer gün alabilir stok bi tık daha fazla dayanır diye bence.

(bu sistemde o uygulama yapıldı mı? genel konuştum bilmiyorum)
Yeni hesap açıp açıp alırlar bu sefer usta, çıkarcıların önüne geçemezsin. Onlar ne yapıp ne eder bir şekilde bu işi ticarete çevirirler.

Jetlag

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Berat
Merhaba,
Birkaç arkadaşın karın ağrısı olduğu bildirimini aldığım için açıklama gereksiniminde bulunuyorum.Donanımarşivi forum sayfasını bugün ilk defa kullandım ve attığım bir post sonucunda bazı arkadaşların “Fırsatçı” gibi ithamlarıyla karşılandım. Buranın ne denli zayıf ve kalitesiz insanların olduğu bir platform olduğunun farkında değildim.Donanım arşivi F/ P ürünü denk gelip aldıktan sonra incehesapta benim kriterlerime daha uygun bir sistem denk geldim ve siparişini geçtim.Dolayısıyla burdan satın aldığım ürün boşa çıktı.Bende belki ürünü alamayıp şuan yüksek fiyattan almak zorunda olan kardeşlerim vardır diye geri iadesini yapmak yerine buraya piyasa fiyatının altında bir fiyata koyma düşüncesi edindim.Bunuda bu konu altında gayet iyi bir uslupla belirttiğimi düşünüyorum. Ama ne yazıkki ticaret mantığını kafasında oturtamamış ve tahminimce hayatta belli bir mertbeye ulaşamayan bir kaç kendini zeki sanan arkadaşımızın saçma sapan ithamlarını maruz kaldım. Lütfen herkesi, kendiniz ya da tanıdığınız 1-2 bin türk lirası gibi fiyatların peşinden koşup birşeyler elde etmeye çalışan insanlar ile karıştırmayınız.Bunların dışında “İnşallah elinde patlar” “Amin” gibi yazıları yazan arkadaşları kınayıp herkesi doğru üslüba davet ediyorum.İnternete koyduğum fiyatın ne olduğunu sormadan, iğrenç atıflarda ve ithamlarda bulunup kendince insanların üstünü karalamaya çalışmayın lütfen. Bu konu başlığı altındaki son post yorumumdur.Tavsiyem ise böyle platformları daha verimli kullanıp yorum yaparken adab-ı muaşeret kuralları içerisinde insanlara cevap vermeniz i-dir. Kalın sağlıcakla..

Top Bottom