Neler Yeni

Daha iyi bir anakart kullanmak ne katkı sağlar?

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,290
İsim
uwu
Bazı arkadaşlar fazla slot konusundan bahsetmişte şunu bende merak ediyorum. 12400f işlemcimiz var diyelim giriş sekment bir anakart ile yüksek sekment bir anakatar aynı işlemci performansımı veriyor? bilmediğim için soruyorum :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

eğer anakartı vatan üzerinden alıyorsan oraya git şansını dene. yok başka yerden alıp orda montaj yaptırabilirmiyim diye soruyosan o olmaz.
Evet ama intelde bi ayar oluyor eğer üst seviye b660 larda vardı onu yapınca 12400f 12900k gücüne ulaşıyordu (çarpan kilidini açıyor)

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
Burda önemli olan neye ihtiyacın olduğu. Mesela benim ön panelde type-c girişi olması önemliydi. Sonra Çift m2 gen 4 desteği olması önemliydi. 2 tane m2 gen4 ssd taktım. Ama bana kalırsa atx al kasan büyükse. mATX çok sırıtıyor. Benim anakartım bu;
Özellikleri dolu dolu.
Arka tarafta tam 8 giriş var 4 usb 2.0, 2 usb 3.2 gen 1, 1 usb 3.2 gen 2 ve yine type-c girişi var. 3 girişte önle birlikte 11 usb girişi var.
Geçen sıvı soğutma taktıktan sonra çektiğim foto. Anakart cidden sırıtıyor.

Alıntıyı görüntüle
Evet, senin anakart gerçekten sırıtmış. Benim kafama yazdığım kasa: DeepCool CH560 850W +Gold Mesh süper bir kasa
2x16 RAM kullanacağım kesinlikle 4 slota gerek yok ve SSD nin üstüne koyabileceğim hazir pasif soğutması da olsun ve anakart BİOS konusunda başarılı bir marka olsun. Senin anakartın güzelmiş, onun çift slotlusu varmı? AMA KESNLİKKLE PASİF SOĞUTUCULAR ŞART
Ek olarak bir sorum daha var. MSI M100A önerir misin? Hem mATX ve tatlı bir kasa hem de mesh ama bazı arkadaşlar alma kötü bir model diyorlar.

bende yakında anakart değişeceğim ama soketlerine zarar vermekden korkuyorum kasami ve anakartimi alip vatan tarzi biryerde montaj yaptirabilirmiyim
konu ile alakasiz kusura bakmayin
Yardımcı olurlar

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,989
İsim
Oğuz Oğuz
Evet, senin anakart gerçekten sırıtmış. Benim kafama yazdığım kasa: DeepCool CH560 850W +Gold Mesh süper bir kasa
2x16 RAM kullanacağım kesinlikle 4 slota gerek yok ve SSD nin üstüne koyabileceğim hazir pasif soğutması da olsun ve anakart BİOS konusunda başarılı bir marka olsun. Senin anakartın güzelmiş, onun çift slotlusu varmı? AMA KESNLİKKLE PASİF SOĞUTUCULAR ŞART
Ek olarak bir sorum daha var. MSI M100A önerir misin? Hem mATX ve tatlı bir kasa hem de mesh ama bazı arkadaşlar alma kötü bir model diyorlar.

Yardımcı olurlar
Valla ben corsair 4000x 4000d nzxt h7-h9 flow haricinde marka model kullanmadım. O yüzden kullanan biri yazarsa çok iyi olur. Anakart ise alırken çok araştırdım. Dedigim gibi a serisi anakartlarda çift M2 desteği yoktu. Ram slotları genelde 4 adet olur. Aynı anakartin 2 ramlisini bulman zor. O yüzden ona takılma bence. Sen ne istiyorsun ona odaklan. Mesela alacağın kasanın onunde type-c varsa onu kullanmak için anakartinda o giriş olmalı. Çok giriş seviyesi de alma. Benim önerim en az b650m alman.

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
Valla ben corsair 4000x 4000d nzxt h7-h9 flow haricinde marka model kullanmadım. O yüzden kullanan biri yazarsa çok iyi olur. Anakart ise alırken çok araştırdım. Dedigim gibi a serisi anakartlarda çift M2 desteği yoktu. Ram slotları genelde 4 adet olur. Aynı anakartin 2 ramlisini bulman zor. O yüzden ona takılma bence. Sen ne istiyorsun ona odaklan. Mesela alacağın kasanın onunde type-c varsa onu kullanmak için anakartinda o giriş olmalı. Çok giriş seviyesi de alma. Benim önerim en az b650m alman.
Type-c kullanmayacağım ve evet asla A620 gibi en giriş seviye asla almam

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Gorkem Yavuz
7500F ve 7600 en iyi giriş seviyesidir. 7600X kötü bir işlemci.
Onun dışında 7800X3D zaten direkt dünyanın en güçlü oyun işlemcisi.
7600, 7500F nere 7800X3D nere :d?
7600 seçmiş ya hani bende o yüzden 3 tane alternatif sundum.

Top Bottom