Yardım darboğaz 5600x 1060 3gb

Hocam 5600x 1060 3gb'a darboğaz oluştur. Demedim tam tersi iyi okuyun :)
İşlemci ekran kartına darboğaz yapmaz. İşlemci yüksek oranda kullanılmaz bu da performansa biraz etki eder

Hocam 5600x 1060 3gb'a darboğaz oluştur. Demedim tam tersi iyi okuyun :)
Tamam iyi okudum. Ekran kartı işlemciyi mi besliyor da darboğaz olsun? Kaynak atar mısınız neye dayanarak bunu söylüyorsunuz?

Tamam iyi okudum. Ekran kartı işlemciyi mi besliyor da darboğaz olsun? Kaynak atar mısınız neye dayanarak bunu söylüyorsunuz

Tamam iyi okudum. Ekran kartı işlemciyi mi besliyor da darboğaz olsun? Kaynak atar mısınız neye dayanarak bunu söylüyorsunuz?
Darboğazı sadece işlemci yapmaz.
Sana darboğazı yaşatan sistemin en zayıf parçasıdır.
Senin durumunda darboğazı ekran kartı oluşturuyor, çünkü işlemcin çok daha üst seviye.
Ha bu durumda fps drop yemezsin fakat ekran kartının performansıyla sınırlanır sistemin. Daha iyi bir kart takarak çok daha yüksek fps değerleri alabilecekken bunu reddetmiş olursun. 5600x'in gücünün çoğu boşa gidecektir.
Ekran kartını besleyebildiği seviye örneğin; %27 ise daha üstüne çıkmaz işlemci çünkü buna gerek yoktur, veri yığını 1060 kartının ağzına ağzına veriliyordur. Ve kart bununla meşguldür. Işlemcinin büyük bir bölümü yatar.
Kaynak mı? 12 senelik forum geçmişim, donanım geçmişim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci ekran kartına darboğaz yapmaz. İşlemci yüksek oranda kullanılmaz bu da performansa biraz etki eder
Doğrudur.

Son düzenleme:
r5 5600x + asus 1060 3 gb dual oc darboğaz yapar mı ?
Yapar. Yalnız işlemci değil ekran kartı darboğaz yapar 😀

Evet böyle bir darboğaz çeşidi var ve drop vs gibi hiçbir zararı olmasa da darboğaz var (tabi bu piyasa koşullarında git RTX 3060 al da diyemiyorum, böyle kullanabilir.)

Darboğazı sadece işlemci yapmaz.
Sana darboğazı yaşatan sistemin en zayıf parçasıdır.
Senin durumunda darboğazı ekran kartı oluşturuyor, çünkü işlemcin çok daha üst seviye.
Ha bu durumda fps drop yemezsin fakat ekran kartının performansıyla sınırlanır sistemin. Daha iyi bir kart takarak çok daha yüksek fps değerleri alabilecekken bunu reddetmiş olursun. 5600x'in gücünün çoğu boşa gidecektir.
Kaynak mı? 12 senelik forum geçmişim, donanım geçmişim .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartını besleyebildiği seviye örneğin; %27 ise daha üstüne çıkmaz işlemci çünkü buna gerek yoktur, veri yığını 1060 kartının ağzına ağzına veriliyordur. Ve kart bununla meşguldür. Işlemcinin büyük bir bölümü yatar. Anladınız mı 80 plüs silver bey :)
Dostum bende aynı şeyi belirttim
Ben diyorum ki işlemci daha az kullanılır , ekran kartı tam yükte

İkimiz de aynı şeyi söylüyoruz.

Son düzenleme:
Geri