Darboğaz zararlı mı?

Reaksiyon skoru
1
Rx 6800 ve r5 5600 sistemi 2k monitör alana kadar idareten 768p bir monitörde kullanacağım. Haliyle de darboğaz olacak. Bu darboğaz benim sistemime zarar verir mi yoksa sadece anlık olarak düşük fps almama mı sebebiyet verir?

Rx 6800 ve r5 5600 sistemi 2k monitör alana kadar idareten 768p bir monitörde kullanacağım. Haliyle de darboğaz olacak. Bu darboğaz benim sistemime zarar verir mi yoksa sadece anlık olarak düşük fps almama mı sebebiyet verir?
Bir sorunu zararı olmaz düşük fps alırsın.

Ben sadece fps olarak sorun yaşayacağını biliyorum öyle düşünüyorum, yinede daha iyi bilen biri vardır takipteyim konuyu

Sisteme zarar vermez sadece işlemci sürekli fazla kullanılacağından dolayı ömrü çok az da olsa kısalabilir ve biraz daha fazla ısınır birde oyunlarda belki ani takılma v.s olabilir ama fps limiti koyarak veya sanal çözünürlük arttırma ile yeni monitör alana kadar performanstan biraz kısıp darboğazı önleyebilirsiniz yeni monitöre geçince hepsini kaldırıp normal performanstan rahatça devam edebilirsiniz

Sanal çözünürlük artırabiliyorsun AMD ekran kartlarında. Bir süreliğine öyle kullanabilirsin. Ben de öyle yapmıştım zamanında. Ama bu şekilde de kullansan zararı olmaz merak etme.

Geri