Ddr5 Platformuna Geçiş Hk

aeroN

80+
Reaksiyon skoru
7
Selam arkadaşlar, Ryzen 7 5700X3D, MSI B450 M-A PRO Max anakart ve Corsair Vengeance RGB RT 32 GB (2x16) 3600 MHz CL16 ram sistemim var. Son zamanlarda bilgisayarımda çok fazla kernel power kitlenmeleri ve kasma sorunu yaşıyorum. İşin garip tarafı şu, bazen oyunlarda tam performans alırken bazen ise mouse imlecinde bile takılmalar oluyor, oyunlarda ise %60 falan ciddi bir fps düşüşü oluyor ve bu durum windows açıldıktan sonra belli oluyor yani zar atıyor gibi bir durum söz konusu. İşlemcim fps limiti olmayan oyunda %20 gibi bir değerde kendini sabitliyor garip garip işler. Bu yüzden DDR5 platformuna geçmek istiyorum ancak parçaları tek tek satmakla uğraşmak istemiyorum. Aradığım şey, mevcut parçalarımı değerinde alıp fiyatından düşerek bana yeni DDR5 sistemi temin edecek ve montajını yapacak güvenilir bir firma. Var mıdır böyle istanbul içerisinde bir yer?

Son düzenleme:
SHP650v2 güç kaynağım ek olarak,
sizce bugün ddr4 platformuna yatırım yapmalı mıyım yeni anakart ve güç kaynağı alarak yoksa ddr5 yeni bir sistem daha mı mantıklı olur görüşlerinizi merak ediyorum teşekkürler

DDR5 platformu olarak adlandırman bence doğru değil, ddr5 tarafında ki işlemci gücü asıl senin elini güçlendirecek olan şey, sadece ram upgrade gibi düşünme yani. fakat ben yerinde olsam ilk önce sisteme temiz kurulum yapardım, bazı oyunlarda iyi performans verip masaüstünde takılması yazılımsal gibi geliyor. temiz kuruluma rağmen halen aynı sorun devam ederse ssd kaynaklı bir problemde yaşıyor olabilirisin. Oyun oynuyorsan tavsiyem upgrade e para harcama, bileşenlerin iş görecek seviyede halen.

DDR5 platformu olarak adlandırman bence doğru değil, ddr5 tarafında ki işlemci gücü asıl senin elini güçlendirecek olan şey, sadece ram upgrade gibi düşünme yani. fakat ben yerinde olsam ilk önce sisteme temiz kurulum yapardım, bazı oyunlarda iyi performans verip masaüstünde takılması yazılımsal gibi geliyor. temiz kuruluma rağmen halen aynı sorun devam ederse ssd kaynaklı bir problemde yaşıyor olabilirisin. Oyun oynuyorsan tavsiyem upgrade e para harcama, bileşenlerin iş görecek seviyede halen.
Temiz kurulumu geçen hafta yapmıştım. Değişen bir durum olmadı. Masaüstünde takıldığında oyunlarda da belirgin düşüş oluyor. Dediğim gibi bazen de sorunsuz çalışıyor bu windows açıldığında iki farklı durum gibi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

SSD tarafında sx8100np kuruluydu sanırsam onu güncellemek de iyi fikir olabilir

Bios güncellemesi var mı kontrol ettiniz mi? Belki stabiliteyle ilgili problem vardır çözebilir. Ayrıca Ram frekansını da bi tık düşürmeyi deneyin 3433mhz gibi. İşlemci bellek kontrolcüsü veya ram çipleri degrade olduysa çözebilir.

bütün ram frekanslarını denedim 3000 3200 3466 3600 hepsinde tamamen düzelen bir ayar olmadı son bios güncellemesi kurulu eski anakartım biraz ama onu da yaptım bios ayarlarını da sıfırladım xmp açık kapalı da test ettim yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,483
Üyeler
199,373
Son üye
hectorr034

Geri