Neler Yeni

Dell G2724D 27" monitör test ve wide gamut ayarları nasıl olmalı?

Seluze

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Deniz Çakır
Instagram
denizckr12
Steam
Seluze
Selam arkadaşlar,

Yeni satın almış olduğum Dell G2724D 27" 1ms 2K monitörümün wide gamut ayarını nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Ghosting test sonucu bu şekilde. Sanırım bir sorun yok.

Işık sızması testi bu şekilde. Evet kamera ile çok fazlaymış gibi gözüküyor ama gerçekte böyle değil. Ama beni rahatsız eden 2 bölge var. Sol üstte ki biraz fazla geldi bir de panelin sağ orta tarafına doğru bir yaygınlık var o canımı sıktı. Ama etraflıca bakınca hepsi kayboluyor. Sabit değiller yani.

Adsız.png

Bunların dışında, birçok konuyu gezdim ama wide gamut ayarını bir türlü beceremedim. Kırmızı ışıkta ki W asla görülmüyor. Bu monitörü kullanan kişiler referans görüntü ayarlarını paylaşırsa belki bende doğru renk tonuna ulaşabilirim.

Ve bazı duyumlar aldım. Dell bu modelinde artık farklı paneller kullanmaya başlamış ve daha kötüymüş. Acaba benim kullandığım panel eski mi yoksa yeni panel mi nasıl anlarız?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Yunus Yıldırım

buradan icc profilini yükle. Birde konuyla alakalı şuraya bakabilirsin.

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
833
İsim
Mehmet
Wide gamut ayarı siye birşry yok, dopru ayarlatda kullanmak istiyotsan internette kalibrasyon aleti ile kalibre etmiş birinin osd ayatlarını + icc profilini buluyorsun ve kullabıyorsun olay bitti.

Seluze

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Deniz Çakır
Instagram
denizckr12
Steam
Seluze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

buradan icc profilini yükle. Birde konuyla alakalı şuraya bakabilirsin.

Hocam neredeyse tüm forumları gezdim tüm ayarları yaptım. Ama yine göremiyorum o lanet W harfini.

Wide gamut ayarı siye birşry yok, dopru ayarlatda kullanmak istiyotsan internette kalibrasyon aleti ile kalibre etmiş birinin osd ayatlarını + icc profilini buluyorsun ve kullabıyorsun olay bitti.
Hocam zaten doğru OSD ve icc ayarını bulamadığım için bu konuyu açtım. Bulsam burada işim ne ? eğer sizin bilginiz varsa lütfen benimle paylaşırsanız sevinirim.

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
833
İsim
Mehmet
Hocam zaten doğru OSD ve icc ayarını bulamadığım için bu konuyu açtım. Bulsam burada işim ne ? eğer sizin bilginiz varsa lütfen benimle paylaşırsanız sevinirim.

Hocam neredeyse tüm forumları gezdim tüm ayarları yaptım. Ama yine göremiyorum o lanet W harfini.

Göremediğin W harfinin kaynak linkini atar mısın? ss mi internet sitesi mi neyse artık.

Seluze

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Deniz Çakır
Instagram
denizckr12
Steam
Seluze

Göremediğin W harfinin kaynak linkini atar mısın? ss mi internet sitesi mi neyse artık.
https://www.wide-gamut.com/test link bu. Bir çok insan referans olarak burayı kullanıyor. Ama bazı forum kullanıcıları doğru renk ayarı olmasa da burada ki W gördüğüne şahit olduklarını söylüyorlar. Kararsız kaldım. Renk paletinden memnunum şuan. Ama ne bileyim, insan daha iyisine ulaşabileceğini biliyorsa, istemeyi de es geçmiyor.

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
833
İsim
Mehmet
https://www.wide-gamut.com/test link bu. Bir çok insan referans olarak burayı kullanıyor. Ama bazı forum kullanıcıları doğru renk ayarı olmasa da burada ki W gördüğüne şahit olduklarını söylüyorlar. Kararsız kaldım. Renk paletinden memnunum şuan. Ama ne bileyim, insan daha iyisine ulaşabileceğini biliyorsa, istemeyi de es geçmiyor.
Benim monitorun kalibrasyonu yapılı yinede W gözükmüyor.

SDR ile bakıyorum. HDR de gözükmesi içinse bilemem.

Seluze

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Deniz Çakır
Instagram
denizckr12
Steam
Seluze
Benim monitorun kalibrasyonu yapılı yinede W gözükmüyor.

SDR ile bakıyorum. HDR de gözükmesi içinse bilemem.
Bilmiyorum valla. Dediğim gibi kimisi görüyor kimisi görmüyor. Aynı modelde ki bir arkadaşın ayarlarının aynısını yaptım. Ben göremedim o görüyordu. İlginç.

Seluze

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Deniz Çakır
Instagram
denizckr12
Steam
Seluze

Seluze

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Deniz Çakır
Instagram
denizckr12
Steam
Seluze

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
833
İsim
Mehmet
Site sorunlu gibi çok takılma o siteye.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Senin yapman gereken kalibrasyon aleti ile yapılmış güncel bir osd ayarı + icc profili bulup onda kullanacaksın.

güncel diyorum çünkü o modelde panel değişti, eski panelin ayarları yenide düzgün calısmaz. örneğin rtingsde yapılmıs inceleme o monitor ilk çıktığında yapılmıs baya eski.

%100 doğru sonuc için kalibrasyon cihazı kullanılmıs monitorun firmware versionu bile seninkiyle aynı olmalı.

Evinde kalibrasyon cihazın yoksa bu anlattığımdan başka bir şey yapamazsın.

Top Bottom