Depolama İçin Ssd Önerisi

Reaksiyon skoru
24
Kendi çapımda video editle uğraşıyorum. Kesip biçiyorum ve AV1 olarak renderleyip depoluyorum. Ayrıca dual boot için veya oyun depolamak için de kullanabilirim o yüzden harici oalrak kullanırken ısınmaması da önemli. Lapotpumda 500gb m2 ssd var bu yetmiyor, yıllar önce alınan 2tb toshiba harici hdd'de tutuyorum ama bu da çok yavaş ve bozulmaya yakın. Harici veya dahili bir ssd lazım. 1TB veya 2TB alacağım fiyat performans önceliğim. Dahili m2 ssdler genelde daha pahalı oluyor haricilerden ama ucuz olanlar da oluyor. Laptopta usb 3.0 portu var 5gbps üstü hızlara erişemiyorum ama ileride yeni pc alırsam usb4 portlu alacağım fakat ileride 1 yıl sonra mı 5 yıl sonra mı emin değilim. 1TB civarı ssdler 5000tl civarına bulunabiliyor, 7000-8000TL bandına 2TB güvenilir bir ssd var mıdır? veya 4000tl maksimum olacak şekilde 1TB güzel bir ssd önerir misiniz normal m2 ssd ise laptopuma takabilirim veya ssd kutusuyla da kullanabilirim.
Hiksemi marka harici ssd gördüm trendyolda küçük kompakt bir şey hem usb c hem a girişi var çok kullanışlı duruyor ama markayı bilmiyorum.

SSD Almadan önce isterseniz HDD'nizin sağlığına bakın. Bugün açtığım konudaki Primocache uygulaması ile Harddiskinize şuanki ssdnizden önbellek verip hızlandırıp kullanmaya devam edebilirsiniz de.

7-8k civarında 2tb ssd biraz zor (cuma gecesi patriot verdi incehesap 8500 den 2tb ama indirim bitti tabi öyle geceleri kollayabilirsin) şuan 9-10k civarında twinmos, wd lexar gibi markaları bulabilirsin ama dram olmaz bu fiyatlarda olsun dersen fiyatı çıkartmalısın bunlarda 3000-4000mb hızlarda olur. depolama için diyorsan bence harici hdd al ge. daha uygun fiyata oluyor, lazım olunca laptop'una takarsın. benim laptopum da 2 tane 1 tb ssd var, 3 tane de 1 tb harici depolamam var.

Düşünürsen Bende twinmoss kapalı kutu 1 tb var ikinci el ilanlarında

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,600
Üyeler
195,069
Son üye
benenes
Geri