DEPREM İÇİN DİKKATLİ OLU

sansi salvo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
255
Korkutmak istemiyorum saçma olabilir dikkatlı olun lütfen. Psikolojim bozuldu yarım saattir sallanıyor gibi hissediyorum elim ayağım titriyor. Dikkatli olalım bilinçlendirmek için açtım konuyu

Son düzenleme:
Korkutmak istemiyorum saçma olabilir ama şuan Kütahya ve Marmara için uyarı veriliyor dikkatlı olun lütfen. Psikolojim bozuldu yarım saattir sallanıyor gibi hissediyorum elim ayağım titriyor. Dikkatli olalım bilinçlendirmek için açtım konuyu
uyarıyı veren kim

Korkutmak istemiyorum saçma olabilir ama şuan Kütahya ve Marmara için uyarı veriliyor dikkatlı olun lütfen. Psikolojim bozuldu yarım saattir sallanıyor gibi hissediyorum elim ayağım titriyor. Dikkatli olalım bilinçlendirmek için açtım konuyu

Kardeş deprem için nasıl dikkatli olacaksın mesela? Bir anlatsana bana lütfen. :D Olacaksa olacak, öleceksen öleceksin. Depremin ne çaresi var, ne de olduğu zaman yapılacak bir şey. Teslim olacaksın kaderine. Yapacağın maksimum şey, olur da göçük altında hayatta kalırsın diye ufak bir çanta, deprem anında da masa, çamaşır makinesi gibi şeylerine yanına çökeceksin.

Kardeş deprem için nasıl dikkatli olacaksın mesela? Bir anlatsana bana lütfen. :D Olacaksa olacak, öleceksen öleceksin. Depremin ne çaresi var, ne de olduğu zaman yapılacak bir şey. Teslim olacaksın kaderine. Yapacağın maksimum şey, olur da göçük altında hayatta kalırsın diye ufak bir çanta, deprem anında da masa, çamaşır makinesi gibi şeylerine yanına çökeceksin.
Dualarınızı esirgemeyin diyo

Valla ya, her gece korkuyorum insanlar işin ciddiyetini anlamıyor o büyük istanbul depremi olduğu zaman ülkenin ekonomik bağımsızlığı tehlikeye giricek hattabitecek, cesetlerden türlü türlü salgın hastalıklar yaılacak, elektrik doğalgaz yangınları olucak, yağmacı gruplar oluşacak gıda ve su sıkıntısı çekilecek vb.

ve bu bütün istanbulda değil bütün MARMARA bölgesinde olacak çünkü oalcak depremin boyutu 7,2-7,4 tahmin ediliyor ve en az 30 saniye sürecek. hükümet hiçbirşey yapmıyor yapmazda ama insanların bilinçlenemsi lazım istanbuldan hatta genel olarak marmaradan herkesin çıkması lazım. 23nisandaki istanbul depremi travma oluşturdu bende ben o deprem olduğunda işte büyük marmara depremi oluyor sanmıştım, ölmeye hazırlanmıştım enrdeyse sornasında uzun süre boyunca hayalet sarsıntılar hissettim yoktan. hataydakileri okudunuz mu hiç? enkaz altındayken hükümetin size gelen yardımları çalması ne demek ***? siz enkaz altındayken sizin selanızın okunamsı ne demek?

Valla ya, her gece korkuyorum insanlar işin ciddiyetini anlamıyor o büyük istanbul depremi olduğu zaman ülkenin ekonomik bağımsızlığı tehlikeye giricek hattabitecek, cesetlerden türlü türlü salgın hastalıklar yaılacak, elektrik doğalgaz yangınları olucak, yağmacı gruplar oluşacak gıda ve su sıkıntısı çekilecek vb.

ve bu bütün istanbulda değil bütün MARMARA bölgesinde olacak çünkü oalcak depremin boyutu 7,2-7,4 tahmin ediliyor ve en az 30 saniye sürecek. hükümet hiçbirşey yapmıyor yapmazda ama insanların bilinçlenemsi lazım istanbuldan hatta genel olarak marmaradan herkesin çıkması lazım. 23nisandaki istanbul depremi travma oluşturdu bende ben o deprem olduğunda işte büyük marmara depremi oluyor sanmıştım, ölmeye hazırlanmıştım enrdeyse sornasında uzun süre boyunca hayalet sarsıntılar hissettim yoktan. hataydakileri okudunuz mu hiç? enkaz altındayken hükümetin size gelen yardımları çalması ne demek ***? siz enkaz altındayken sizin selanızın okunamsı ne demek?
öyle bir deprem yok, olmayacak. en azından bu yüzyılda. git biraz şener üşümezsoy takip et. adam tek tek fayların üzerinde anlatıyor. istanbulda marmarayı boydan boya kesen orta marmara fayı diyor herkes. ama öyle bir fay yok. bu faylar hep parçalı. adalar 1894'te kırıldı çanakkaleye doğru olan taraf 1912'de kırıldı ortada kesen fay tümüyle kırılsa 7.5 yapar diyolar ama hepsi felaket tellalı. o faylar parçalı. kırılmamış tek bir nokta vardı 2019'da silivride olmuştu hatırlasanız tam orada 23 nisanda ana şok gerçekleşti ve arkasından çok fazla sayıda artçı geldi. marmarada en azından istanbul temelli sayılabilecek bir deprem riski kalmadı. şuanda risk bursa tarafında görülüyor max 7.0 deprem kapasitesi olarak. bu istanbulu etkilemez mi? elbette etkiler. Ama yapacak bir şey yok risk o tarafta var.

7.7 Yaşadım çok kötü bişey, bildiğiniz herşeyi unutuyorsunuz. Sadece Korku ve Panik hakim oluyor o anlara

Olacağı varsa olur yapacak bir şey yok. Sürekli düşünmek zihnine zarar verir sadece. Hangi şehirdesin?

öyle bir deprem yok, olmayacak. en azından bu yüzyılda. git biraz şener üşümezsoy takip et. adam tek tek fayların üzerinde anlatıyor. istanbulda marmarayı boydan boya kesen orta marmara fayı diyor herkes. ama öyle bir fay yok. bu faylar hep parçalı. adalar 1894'te kırıldı çanakkaleye doğru olan taraf 1912'de kırıldı ortada kesen fay tümüyle kırılsa 7.5 yapar diyolar ama hepsi felaket tellalı. o faylar parçalı. kırılmamış tek bir nokta vardı 2019'da silivride olmuştu hatırlasanız tam orada 23 nisanda ana şok gerçekleşti ve arkasından çok fazla sayıda artçı geldi. marmarada en azından istanbul temelli sayılabilecek bir deprem riski kalmadı. şuanda risk bursa tarafında görülüyor max 7.0 deprem kapasitesi olarak. bu istanbulu etkilemez mi? elbette etkiler. Ama yapacak bir şey yok risk o tarafta var.
Dostum öncelikle bazı insanalrın aklına muhtaç kalmaktansa git kendin araştır. interentte 1milyon tane grafik ve görsel varr o fay hattıyla alakalı. zaten o fay hattı olmsada marmara denizi oluşmazdı zira marmara denizi 2 fay hattının arasına su dolarak oluşmuş bir deniz. 2. olarak özellikle o adamdan enfret ediyorum hani dedprem olcak diyip panik yapamdan hazırlık yapsak sonra olmasa neyse. hükümetin bu halde olduğu bir ülkede, insanlar enkaz altında can çekişirken interneti yasaklayıp yardımları cukkaalyan bir hükümet varken deprem olamyacağı %100 kesin olsa bile hazırlık yapmamız lazım. adam böyle deprem gibi bilinmez bir konuda bu kadar kesin konuşuyor. adalar segemntinde olacak bursayı etkileyen deprem. bu yüzden zaten büyük marmara depremi olarak isimlendiriliyor.

Ülkenin dperem tarihine bak kuzeyden geçen fay hattı her 10 20 yılda birdperem olmuş sonra olan yerin batısında deprem olmuş. bunun ismi göz eden depremler dizisi veya segmental rupture sequence (segmentler boyunca deprem dizisi) deniliyor. tubitakında kuzey anadolu fay hattında araştırması var burdan bakabilirsin, https://services.tubitak.gov.tr/ede...Kodu=4&cilt=32&sayi=382&sayfa=22&yaziid=11677 bu attığım belgede kuzey anadolu fay hattı kırılma göçü demişler buna. en son bu fay hattında dperem ne zaman oldu? 99 da oldu. ve istanbula yakın geçen fay hattı bu fay hattının bir uzantısı o ve bursaya yakın geçen aralarına denizin dolup marmara denizini oluşturduğu fay hattı var sırada. o fay hattının adalr segmenti daha doğrusu. ve bir veri daha var elimizde. istanbulda yaklaşık her 250-300 yılda bir en az 7.0 büyüklşüpünde deprem olmuş bak burda 6 falan bile yok sadece 7 üstü depremler. hatta bu dediğim koskoca nature dergisine bile konu olmuş burada https://www.nature.com/articles/ncomms2999

en son dperem 1766 yılında oldu ondan öncede 1500 yılında ikisinin de kanıtı burada var.

1509: ismi kıyamet-i suğra (wikipedi güvenilri kaynak değil bana göre ama 11 tane kaynak vermişler aralarında türkçe kaynaklarda var. https://en.wikipedia.org/wiki/1509_Constantinople_earthquake

(bahsettiğim adalar segmentinde olmuş.)

1766 yılındaki deprem: Gene wikipedia ama tam 27 kaynak var türkçe dahil, https://en.wikipedia.org/wiki/1766_Istanbul_earthquake

(buda tam adalar segmentinde olmuş.)

Evet şimdi bir düşünün, isanbulda adalar segemntinde her 250-300 yıldan beri en az 7lik bir deprem olmuş ve en son depremin üstünden tamda o kadar süre geçmiş :D kuzey anadolu fay hattında her 10-20 yılda bir deprem olmuş ve büyüklüğü yaklaşık 7 büyüklüğünde, en son depremde 1999 izmitte olmuş, k. a. fay hattının 2ye ayrıldığı yerin başalngıcı :D ve 1999 dan beri 26 yıl geçti :D çıkarımı siz yapn ve lütfen saçma ***** zırvalarla insanları uyutanlara kanmayın.

kuzey anadolu fay hattındaki sıralı depremlerin kaynağı: https://www.researchgate.net/figure...a-fault-this-century-Note-that_fig8_226045042 içnideki fotoğraf güzel.

Geri