Android 🪨Deprem Uyarısının Çalışmaması🚨

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Hiç uğraşmayın alın telefona deprem uygulamasını indirin onun bildirimi çalar Allah korusun öyle bi durum olursa. Neye göre çalışıyorsa artık bu deprem bildirimi...
Halihazırda cihazda bildirim problemide mevcut gmal'deki bildirimler gelmiyor ekrana uygulamayada güvenemem yani kendilerinden cihaz değişimi yapmalarını beklerdim ama yanaşmiyorlar fatura tutarı günümüz şartlarında kur'dan dolayı düşük :/

Halihazırda cihazda bildirim problemide mevcut gmal'deki bildirimler gelmiyor ekrana uygulamayada güvenemem yani kendilerinden cihaz değişimi yapmalarını beklerdim ama yanaşmiyorlar fatura tutarı günümüz şartlarında kur'dan dolayı düşük :/
Servisler tamamen telefonun yazılımını silip yeniden yüklüyorlardı, bunu iste belki bildirim muhabbetide düzelir.

Samsung Galaxy A35 5G model cihaz kullanmaktayım. Aynı cihaz babamda da mevcut. Malumunuz, ülkemiz deprem kuşağında yer almakta ve biz de İstanbul’da ikamet ediyoruz. Bundan yaklaşık bir yıl önce ve birkaç ay önce yaşanan depremlerde, her iki cihazda da deprem uyarı bildirimi gelmedi.

Telefonlarda deprem uyarısı için gerekli olan tüm konum ve bildirim izinleri açık olmasına rağmen uyarı alınamadı. Konuyla ilgili Samsung yetkilileri ile görüştüm; onlar da cihazlara uzaktan bağlanarak gerekli kontrolleri yaptı ve herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Daha sonra yetkili servise yönlendirdiler. Servis ise yalnızca yazılım yüklemesi yapabileceklerini, ancak yazılım sonrası deprem uyarısının çalışıp çalışmayacağı konusunda garanti veremeyeceklerini iletti.

Deprem anında saniyeler hatta dakikaların bile çok kritik olduğu bir durumda, cihazlarda bu özelliğin entegre olmasına rağmen çalışmaması, kullanıcı güvenliği açısından ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Bu nedenle cihaz değişimi talebinde bulundum; ancak cihazda teknik bir arıza olmadığı gerekçesiyle bu talebim reddedildi.

Sorunun Google’ın deprem uyarı sisteminden mi yoksa Samsung’un bildirim altyapısından mı kaynaklandığı belirsizliğini korumaktadır.

Bu durumda ne yapılmalı dostlar

Dip Not: AFAD Gönüllüsüyüm

@Mehmet Yılmaz @Abdullah Hacıgül @pickpocket @mertkuskapan
hatay mağduruyum , bırakın uyarıyı deprem bittikten sonra mesaj bile gelmedi hiç bir telefonumuza.

Hocam konudan alakasız biraz ama bende a35 kullanıyorum.Telefon durup dururken çok fazla ısınıyor.Format vs. de attıp ama durum aynı.Siz nereden ulaştınız samsung a

Hocam konudan alakasız biraz ama bende a35 kullanıyorum.Telefon durup dururken çok fazla ısınıyor.Format vs. de attıp ama durum aynı.Siz nereden ulaştınız samsung a
Bende ısınma yok sosyal medya'dan şikayetimi açıklayıcı şekilde belirttim bir sonraki gün arandım müdürlükten

Bende ısınma yok sosyal medya'dan şikayetimi açıklayıcı şekilde belirttim bir sonraki gün arandım müdürlükten
Bende S24fe bi sefer çöktü sebebini bilmiyorum, telefon kitlendi sonra kendiliğinden kendini açıp kapadı sonra bir daha olmadı. Servis dedi ki getirin yeniden atalım yazılımını götürmedim bende ama bir daha olmadı sonra. Yeni yazılımlar geldi bir sürü o mevzu üstüne zaten baya oldu. nisan ayında falan.

hatay mağduruyum , bırakın uyarıyı deprem bittikten sonra mesaj bile gelmedi hiç bir telefonumuza.
Geçmiş olsun bende bundan mütevellit AFAD Gönüllüsü oldum o tarihlerde bu problem ya Samsung kaynaklı ya Google bana gmail bildirimide gelmiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kime belirttiniz hocam?
Nasıl yani :) sosyal medya'dan yazdım işte Samsung'a 😄

Geçmiş olsun bende bundan mütevellit AFAD Gönüllüsü oldum o tarihlerde bu problem ya Samsung kaynaklı ya Google bana gmail bildirimide gelmiyor

Nasıl yani :) sosyal medya'dan yazdım işte Samsung'a 😄
Hocam nereden yazdınız tam olarak onu sordum :)

Samsungun sitesindeki chatten yazmıştım geçiştirip durdular

Bende S24fe bi sefer çöktü sebebini bilmiyorum, telefon kitlendi sonra kendiliğinden kendini açıp kapadı sonra bir daha olmadı. Servis dedi ki getirin yeniden atalım yazılımını götürmedim bende ama bir daha olmadı sonra. Yeni yazılımlar geldi bir sürü o mevzu üstüne zaten baya oldu. nisan ayında falan.
Ben cihazı servise verdim hocam ama test sistemi olmadığı için bu şekilde kaldı dün yazdım sosyal medya'dan şikayetimi Abdullah Hacıgülde twit atmıştı bu durum için onuda gönderdim 1 gün sonra dönüş oldu müdürlükten şuan tek elle tutulur seçenek iade ama fiyat olarak güncel kurdan vermiyor fatura tutarından veriyor o sıkıntı işte

Hocam nereden yazdınız tam olarak onu sordum :)

Samsungun sitesindeki chatten yazmıştım geçiştirip durdular
X'ten.

Ben cihazı servise verdim hocam ama test sistemi olmadığı için bu şekilde kaldı dün yazdım sosyal medya'dan şikayetimi Abdullah Hacıgülde twit atmıştı bu durum için onuda gönderdim 1 gün sonra dönüş oldu müdürlükten şuan tek elle tutulur seçenek iade ama fiyat olarak güncel kurdan vermiyor fatura tutarından veriyor o sıkıntı işte

X'ten.
Hocam bende haziranda aldım cihazı 13.300 e hb resmi samsung türkiye satıcısından.Siz sanki biraz pahalı almışsınız.Nereden almıştınız siz?Samsung un kendi sitesinden mi?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri