Android 🪨Deprem Uyarısının Çalışmaması🚨

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Hocam bende haziranda aldım cihazı 13.300 e hb resmi samsung türkiye satıcısından.Siz sanki biraz pahalı almışsınız.Nereden almıştınız siz?Samsung un kendi sitesinden mi?
2 el :) aldım ben senin fiyattan 3.300 daha uyguna 😁😁 fatura tutarındakini ilk sahibi aldı ben değil

Ben cihazı servise verdim hocam ama test sistemi olmadığı için bu şekilde kaldı dün yazdım sosyal medya'dan şikayetimi Abdullah Hacıgülde twit atmıştı bu durum için onuda gönderdim 1 gün sonra dönüş oldu müdürlükten şuan tek elle tutulur seçenek iade ama fiyat olarak güncel kurdan vermiyor fatura tutarından veriyor o sıkıntı işte
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

X'ten.
Bu kadar duyulmasına rağmen adamlar sadece iade teklif ediyor fsdfsdfsd çok ilginç

Samsung Galaxy A35 5G model cihaz kullanmaktayım. Aynı cihaz babamda da mevcut. Malumunuz, ülkemiz deprem kuşağında yer almakta ve biz de İstanbul’da ikamet ediyoruz. Bundan yaklaşık bir yıl önce ve birkaç ay önce yaşanan depremlerde, her iki cihazda da deprem uyarı bildirimi gelmedi.

Telefonlarda deprem uyarısı için gerekli olan tüm konum ve bildirim izinleri açık olmasına rağmen uyarı alınamadı. Konuyla ilgili Samsung yetkilileri ile görüştüm; onlar da cihazlara uzaktan bağlanarak gerekli kontrolleri yaptı ve herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Daha sonra yetkili servise yönlendirdiler. Servis ise yalnızca yazılım yüklemesi yapabileceklerini, ancak yazılım sonrası deprem uyarısının çalışıp çalışmayacağı konusunda garanti veremeyeceklerini iletti.

Deprem anında saniyeler hatta dakikaların bile çok kritik olduğu bir durumda, cihazlarda bu özelliğin entegre olmasına rağmen çalışmaması, kullanıcı güvenliği açısından ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Bu nedenle cihaz değişimi talebinde bulundum; ancak cihazda teknik bir arıza olmadığı gerekçesiyle bu talebim reddedildi.

Sorunun Google’ın deprem uyarı sisteminden mi yoksa Samsung’un bildirim altyapısından mı kaynaklandığı belirsizliğini korumaktadır.

Bu durumda ne yapılmalı dostlar

Dip Not: AFAD Gönüllüsüyüm

@Mehmet Yılmaz @Abdullah Hacıgül @pickpocket @mertkuskapan
Hocam konudan alakasiz özür dilerim ama samsung a36 dan memnunmusunuz bende almayı düşünüyorumda

hocam bu durum sizin için çok kritik bir mevzu ise,

uygulamanın içerisinden tek seferlik pro sürümünü alın. bulunduğum bölgede çoğu zaman saniye saniye doğru bilgi veriyor. mesela 20sn içerisinde sismik dalga uyarısı diye bildirim geliyor ve bölgeye göre hafif sallanma bekleyin/beklemeyin diye de uyarı veriyor. ayrıca sismik sallantıların yanı sıra belirlediğiniz dalga boyunun üzerindeki her depremin bildirimini de alırsınız.

hocam bu durum sizin için çok kritik bir mevzu ise,

uygulamanın içerisinden tek seferlik pro sürümünü alın. bulunduğum bölgede çoğu zaman saniye saniye doğru bilgi veriyor. mesela 20sn içerisinde sismik dalga uyarısı diye bildirim geliyor ve bölgeye göre hafif sallanma bekleyin/beklemeyin diye de uyarı veriyor. ayrıca sismik sallantıların yanı sıra belirlediğiniz dalga boyunun üzerindeki her depremin bildirimini de alırsınız.
Uygulamada illaki googleden alıyor sinyali e haliyle benim zaten problem burda başlıyor :/

Uygulamada illaki googleden alıyor sinyali e haliyle benim zaten problem burda başlıyor :/
s24 plus da telefonun deprem bildirimleri bana da gelmiyordu, araştırıp bulduğum her yöntemi denedim bir kere bile bildirim alamadım. en son çare bu uygulamayı yükledim. telefondan bağımsız uygulamanın kendi bildirimlerini alıyorum. her depremi/sismik dalgayı bildiriyor çok memnunum.

Son düzenleme:
Hocam bu konu uzun zamandır açık. Samsungun size iade teklif etmesi bile iyi bir şey.

Bu samsungluk değil googlea ait bir servis.

Kusursuz çalışması zaten beklenen bir şey değil.

Bu sorunu yaşayanlar deprem ağı indiriyor. Ve sorun çözülüyor.

Bulunduğun semtte android cihaz fazla olması lazım. Bt,konumları açık olmalı, deprem uyarısı açık olmalı ki anca çalışsın.

Hocam bu konu uzun zamandır açık. Samsungun size iade teklif etmesi bile iyi bir şey.

Bu samsungluk değil googlea ait bir servis.

Kusursuz çalışması zaten beklenen bir şey değil.

Bu sorunu yaşayanlar deprem ağı indiriyor. Ve sorun çözülüyor.

Bulunduğun semtte android cihaz fazla olması lazım. Bt,konumları açık olmalı, deprem uyarısı açık olmalı ki anca çalışsın.
her şey faal hocam serviste bunu onayladı cihazı alıp ama uyarı gelmiyor Google ile Samsung işbirliği yapıyor ve bu özellik telefonda entegreli çalışması lazım yoksa herhangi bir anlamı yokki entegre olmasının keza iade edip etmemek konusunda kararsızım :/

Deprem olan bölgeye ne kadar uzaklıktaysan ona göre bildirim gönderiyor

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri