Android 🪨Deprem Uyarısının Çalışmaması🚨

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Garanti falan napmışsınız hocam? Devletimizin yapmadığı erken deprem uyarısı sistemini Google yapıyor. Google, bu yaşanan 3 tane 6 büyüklüğünde ki ege depremlerinde yüz binlerce, Nisan ayında yaşanan İstanbul depreminde ve bu ay yaşadığımız Balıkesir depreminde milyonlarca kişiye erkenden deprem uyarı bildirimi gönderdi. Balıkesir depreminde evimde ki tüm Android cihazlara erkenden deprem uyarı bildirimi geldi. Ellerinden geleni yapıyorlar.
Balıkesirdeyim telefonum s23 bana gelmedi ayar da açık

@Emre Zengin @Mehmet Yılmaz @B1L0 @Perfectshot06 @Volkan:/ Dün Twitter'den Abdullah Hacıgülün bu konuya istinaden olan twitini ve şikayetimi tekrar dile getirdim Samsung Türkiye'ye dm'den bugün şahsi numara aradı Samsung genel müdürlükten ben cihazda değişim istediğimi vs dile getirdim oda bu durum için tekrar servise vermemi birkaç gün beklememi vs soylediler fakat değişim için pek sıcak bakmıyorlar net değil o kısım ama iade konusunda yardımcı oluruz diyor konuştuğum genel müdür 15.999 TL fatura tutarı sizce iade edeyimmi? velevki iade ettim bu tutarda varmı fp telefon

valla hocam arada geliyor arada gelmiyor banada 6 şubatta gelmemişti

Samsung Galaxy A35 5G model cihaz kullanmaktayım. Aynı cihaz babamda da mevcut. Malumunuz, ülkemiz deprem kuşağında yer almakta ve biz de İstanbul’da ikamet ediyoruz. Bundan yaklaşık bir yıl önce ve birkaç ay önce yaşanan depremlerde, her iki cihazda da deprem uyarı bildirimi gelmedi.

Telefonlarda deprem uyarısı için gerekli olan tüm konum ve bildirim izinleri açık olmasına rağmen uyarı alınamadı. Konuyla ilgili Samsung yetkilileri ile görüştüm; onlar da cihazlara uzaktan bağlanarak gerekli kontrolleri yaptı ve herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Daha sonra yetkili servise yönlendirdiler. Servis ise yalnızca yazılım yüklemesi yapabileceklerini, ancak yazılım sonrası deprem uyarısının çalışıp çalışmayacağı konusunda garanti veremeyeceklerini iletti.

Deprem anında saniyeler hatta dakikaların bile çok kritik olduğu bir durumda, cihazlarda bu özelliğin entegre olmasına rağmen çalışmaması, kullanıcı güvenliği açısından ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Bu nedenle cihaz değişimi talebinde bulundum; ancak cihazda teknik bir arıza olmadığı gerekçesiyle bu talebim reddedildi.

Sorunun Google’ın deprem uyarı sisteminden mi yoksa Samsung’un bildirim altyapısından mı kaynaklandığı belirsizliğini korumaktadır.

Bu durumda ne yapılmalı dostlar

Dip Not: AFAD Gönüllüsüyüm

@Mehmet Yılmaz @Abdullah Hacıgül @pickpocket @mertkuskapan
Sadece izinlerin verilmesi yetmiyor konumunuzun sürekli açık olması gerekiyor. Eğer kapalı tutuyorsanız gelmemesi normal.

Valla balıkesir depremi oldugunda Ben kocaelideydim. Çok fena hissettik. Hatta istanbuldaki arkadaşlarım da (Hem avrupa hem anadolu yakası) Onlarda aynı hissetti. Ve telefonlara bildirim geldi. Bendeki telefon sessizdeydi ve ekrana sadece bildirim geldi.Bi anda ekran açıldı. Yakınında deprem oluyor az şiddette hissedeceksin diye.

Bende de S24fe var deprem uyarısı ve konum açık olmasına rağmen hiçbir depremde aktif olmadı, telefona yüklü deprem uygulamasu çalıyor sadece.
İşte bu sebepten bana iade edebilirsiniz diyorlar genel müdür 15.999 TL fatura tutarı kararsızım. Değişim için yanaşmiyorlar :/

İşte bu sebepten bana iade edebilirsiniz diyorlar genel müdür 15.999 TL fatura tutarı kararsızım. Değişim için yanaşmiyorlar :/
Hiç uğraşmayın alın telefona deprem uygulamasını indirin onun bildirimi çalar Allah korusun öyle bi durum olursa. Neye göre çalışıyorsa artık bu deprem bildirimi...

@Emre Zengin @Mehmet Yılmaz @B1L0 @Perfectshot06 @Volkan:/ Dün Twitter'den Abdullah Hacıgülün bu konuya istinaden olan twitini ve şikayetimi tekrar dile getirdim Samsung Türkiye'ye dm'den bugün şahsi numara aradı Samsung genel müdürlükten ben cihazda değişim istediğimi vs dile getirdim oda bu durum için tekrar servise vermemi birkaç gün beklememi vs soylediler fakat değişim için pek sıcak bakmıyorlar net değil o kısım ama iade konusunda yardımcı oluruz diyor konuştuğum genel müdür 15.999 TL fatura tutarı sizce iade edeyimmi? velevki iade ettim bu tutarda varmı fp telefon
Deprem uyarsı gelmiyor diye mi telefon değiştireceksiniz?
google her telefona uyarı göndermiyor ki zaten. Eğer sen depremin oluştuğu konuma yakınsan ya bildirim gelmiyor yada deprem olduktan sonra bildirim geliyor. Zaten uygulamanın amacı o deprem dalgası yayılana kadar başlangıç noktasına uzak olan adama bildirim göndermek.

Telefonlar için deprem uygulamaları var onları da kullanabilirsin

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri