Neler Yeni

DEVLET ÜNİVERSİTELERİNDE BİR DÖNEM SONA ERDİ!

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,169
İsim
Burak Karadağ

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki 2'inci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda da kontenjan düşürme yoluna gidildi.​

1720603624870.png

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,217
İsim
Abdullah Aydoğdu
Okuyanları atcaklar mı napcaklar :D

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,993
İsim
Mehmet Aslan

DarylE

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Mehmet Ensar Pulcu
Okuyanları atcaklar mı napcaklar :D
Yani yeni egitim döneminden itibaren kontenjan açılmayacak . Tercih yapamayacaklar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki 2'inci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda da kontenjan düşürme yoluna gidildi.​

Alıntıyı görüntüle
Geç ama yerinde bir karar olmuş . Bilgisayar mühendisliğinde okurken 150 1. Öğretim 150 ikinci öğretim mezun veriyordu okul . Eğitim gerçekten çok yetersiz kalıyordu.

arifdgc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Arif Dağcı
Yani yeni egitim döneminden itibaren kontenjan açılmayacak . Tercih yapamayacaklar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geç ama yerinde bir karar olmuş . Bilgisayar mühendisliğinde okurken 150 1. Öğretim 150 ikinci öğretim mezun veriyordu okul . Eğitim gerçekten çok yetersiz kalıyordu.
Kontenjan düşürülmesi demek bölümün değerini artırır mı

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
Emre Altun
Geç oldu ama sonunda guzel haber. 2. Ogretim tam bir fiyasko. Ulkede herkes universite okusun diye acilmis boşa israf ve emek kaybı. Unuversite okumanin anlami kalmadı

DarylE

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Mehmet Ensar Pulcu
Kontenjan düşürülmesi ilgilenilecek öğrenci sayısının düşmesi demek . Öğrenciye özellikle mühendislik gibi bölümlerde ne kadar ilgi alaka o kadar başarıyı getirir. Bir bakıma özel ders alan çocuk ile dershaneye giden çocuk arasında bir fark oluşur . Sadece kontenjan üzerinden değerlendirme böyle olabilir bunun yanında onlarca faktör sayabiliriz tabii ki.

~helloworld

80+ Bronze

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,514
İsim
Kürşat
Ayrı puanlandırılıyor sonuçta 1. öğretim 2. öğretimden hep daha düşük sıralamayla alıyor. 2. öğretimdeki eleman 2. öğretim kapandı hadi 1'i tercih edeyim diyemez zaten

arifdgc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Arif Dağcı
Ayrı puanlandırılıyor sonuçta 1. öğretim 2. öğretimden hep daha düşük sıralamayla alıyor. 2. öğretimdeki eleman 2. öğretim kapandı hadi 1'i tercih edeyim diyemez zaten
öyle zaten 1. Öğretimi tercih edemez ama mesela eczacılıkta kontenjan azaltıldı ilk defa sınava giren birisi tercih etmekte çekinceye mi düşer yoksa daha da hırslanıp o bölümü kazanmak için mi çabalar yani geleceği ne olur o bölümlerin merak ettim

Top Bottom