Yavuz Sultan Selim
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 7,376
yok niye atsınlar alımları kapatırlarOkuyanları atcaklar mı napcaklar![]()
Yani yeni egitim döneminden itibaren kontenjan açılmayacak . Tercih yapamayacaklar.Okuyanları atcaklar mı napcaklar![]()
Geç ama yerinde bir karar olmuş . Bilgisayar mühendisliğinde okurken 150 1. Öğretim 150 ikinci öğretim mezun veriyordu okul . Eğitim gerçekten çok yetersiz kalıyordu.YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki 2'inci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda da kontenjan düşürme yoluna gidildi.
Alıntıyı görüntüle
Kontenjan düşürülmesi demek bölümün değerini artırır mıYani yeni egitim döneminden itibaren kontenjan açılmayacak . Tercih yapamayacaklar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Geç ama yerinde bir karar olmuş . Bilgisayar mühendisliğinde okurken 150 1. Öğretim 150 ikinci öğretim mezun veriyordu okul . Eğitim gerçekten çok yetersiz kalıyordu.
Arttırabilir (YTD)Kontenjan düşürülmesi demek bölümün değerini artırır mı
Kontenjan düşürülmesi ilgilenilecek öğrenci sayısının düşmesi demek . Öğrenciye özellikle mühendislik gibi bölümlerde ne kadar ilgi alaka o kadar başarıyı getirir. Bir bakıma özel ders alan çocuk ile dershaneye giden çocuk arasında bir fark oluşur . Sadece kontenjan üzerinden değerlendirme böyle olabilir bunun yanında onlarca faktör sayabiliriz tabii ki.Kontenjan düşürülmesi demek bölümün değerini artırır mı
Al sata gider mi hocammKontenjan düşürülmesi demek bölümün değerini artırır mı
Ayrı puanlandırılıyor sonuçta 1. öğretim 2. öğretimden hep daha düşük sıralamayla alıyor. 2. öğretimdeki eleman 2. öğretim kapandı hadi 1'i tercih edeyim diyemez zatenKontenjan düşürülmesi demek bölümün değerini artırır mı
öyle zaten 1. Öğretimi tercih edemez ama mesela eczacılıkta kontenjan azaltıldı ilk defa sınava giren birisi tercih etmekte çekinceye mi düşer yoksa daha da hırslanıp o bölümü kazanmak için mi çabalar yani geleceği ne olur o bölümlerin merak ettimAyrı puanlandırılıyor sonuçta 1. öğretim 2. öğretimden hep daha düşük sıralamayla alıyor. 2. öğretimdeki eleman 2. öğretim kapandı hadi 1'i tercih edeyim diyemez zaten