Neler Yeni

Yardım DGPU Ayarlama Hakkında

TRXeNoNTR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Samet Tüfekçioğlu
Bilgisayar olarak Laptop kullanıyorum, markası Monster Abra A7 ve bir sorunum var. Biraz araştırdım ve anladım ki masaüstü bilgisayarlarda sistem dahili ekran kartını yani mesela rtx 3050ti varsa sistem direkt olarak o ekran kartı üzerinden çalışıyormuş fakat laptoplarda özellikle benim laptopumda i5 11400h ve rtx 3050ti var ve bu yüzden hem iGpu yani işlemcinin gpusu hem de dGpu yani dahili gpu rtx 3050ti birlikte çalışıyormuş yani ikisi birlikte çalışıyormuş. Eğer sistemi dGpu üzerinden çalıştırırsam daha fazla verim alacağımı öğrendim bu yüzden sistemimin biosuna girip dGpu ayarlamayı denedim fakat hiçbiryerde öyle bir seçenek göremedim, servisi aradım bu modelde öyle bir seçenek olmadığını söyledi ama inanmıyorum mutlaka bi yolu vardır o yüzden sizlere danışmak istedim. Aynı zamanda biosum videolardan izleyerek yapmayı denediğim diğer bioslara göre farklı bir bios sanırım o yüzden dolayı yardıma ihtiyacım var.

Bilgisayarımda bulunan biosa dair görüntüleri aşağıya bırakıyorum.

(Dediğim dGpu ayarlama olayı şu videoda 12. Dakika bakabilirsiniz :
)

Ekler

• IMG_9550.jpeg
    IMG_9550.jpeg
    2.6 MB · Hit: 47
  • IMG_9551.jpeg
    IMG_9551.jpeg
    2.6 MB · Hit: 38
  • IMG_9552.jpeg
    IMG_9552.jpeg
    2.7 MB · Hit: 46

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Biosta yok ise yoktur yani, servisin dediği gibi bazı modellerde olup bazılarında olmayabilir. Her laptopta yok bu özellik.

Hermitus

80+ Bronze
buna mux switch deniyor donanımsal bir şey her laptopta yok.

TRXeNoNTR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Samet Tüfekçioğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Biosta yok ise yoktur yani, servisin dediği gibi bazı modellerde olup bazılarında olmayabilir. Her laptopta yok bu özellik.
buna mux switch deniyor donanımsal bir şey her laptopta yok.
herhangi bi şekilde çözümü yok mudur ya
Mesaj otomatik birleştirildi:

ne bileyim iGpunun driverlarınıı felan silsem diye düşündüm son çare olarak ama bilmiyorum

Son düzenleme:

Thadox

80+ Bronze
herhangi bi şekilde çözümü yok mudur ya
Mesaj otomatik birleştirildi:

ne bileyim iGpunun driverlarınıı felan silsem diye düşündüm son çare olarak ama bilmiyorum
Donanımsal olduğunu yukarıda arkadaş belirtmiş ama sanırım tam anlamadınız. Diyelim ki bir tesla aldın ama arabanın lastikler yok. Sen teslanın yazılımına ne yaparsan yap araba gitmez niye çünkü lastikler yok. Kısacası donanımsal bu anlama geliyor. Bir şeyleri silip yükleyerek çözemezsin.

TRXeNoNTR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Samet Tüfekçioğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Donanımsal olduğunu yukarıda arkadaş belirtmiş ama sanırım tam anlamadınız. Diyelim ki bir tesla aldın ama arabanın lastikler yok. Sen teslanın yazılımına ne yaparsan yap araba gitmez niye çünkü lastikler yok. Kısacası donanımsal bu anlama geliyor. Bir şeyleri silip yükleyerek çözemezsin.
Peki tamamdır yardımlarınız için teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,012
Üyeler
165,270
Son üye
bill
Top Bottom