Dinden yavaş yavaş uzaklaşıyorum

UnderGoin

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,010
Son 2 ay içinde dinden yavaş yavaş uzaklaşıyorum önceden 5 vakit kıldığım namazları şimdi hiç kiomiyorum son 4 cumaya gitmedim aslında bunları yapmak istiyorum ama bu şey beni uzaklaştırımaya çalışıyormuş gibi hissediyorum Müslüman olmaktan gurur duyardimdim şimdi hiçim heves yok alışkanlık yok şimdi sadece Allah'a inanıyor musun inaniyorum bu herhangi bir ibadet yapmiyorum artık. Buna ne sebep oluyor olabilir çok küçüklükten beri ibadelerimi yapardım ve bununla birlikte yaşama hevesim gidiyor ahireti dusunuyorum ama ibadetehic yapmak istemiyorum. Bu bilincaltima nasıl işleri bilmiyorum ama çok iyi.bi yer yapmış

Hocam bazı insanlarda şu şekilde bir durum oluyor: İbadet konusunda aşırı mükemmelliyetçilik. İbadeti muntazam yapmaya çalışmak çok güzel bir şey olsa da bu konuda aşırıya kaçmaya başlayınca her şey çok zor olmaya başlıyor. Örneğin adamda bu durum o kadar ilerlemiş ki namazı bozmadığını bildiği bir durum yaşandığında bile namazı bozup tekrar başlıyor. Bu durum sık sık olunca da adamın her gün normal bir şekilde yaptığı rutin ibadetler bile adama zor gelmeye başlıyor ve ibadetlerden uzaklaşıyor. Şükür ki inanan bir insansınız. Eğer sizde de buna benzer bir durum varsa bilin ki bu vesveseden başka bir şey değildir. Bu şekildeki vesveseleri birkaç sefer görmezden gelmeye başladığınız anda her şey çok daha kolay olur İnşallah.

Şuanda zor geliyorsa Cumayı aksatmamaya çalış sonra yavaş yavaş tekrardan alışırsın yeterki umudunu kaybetme

kimseye dinsiz müşrik onu yapmıyor böyle şeyler söyleme kim ne diyorsa onu yaşıyor bu hayatta

Geri