Neler Yeni

Diş Ağrısı Hakkında Yardım

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,212
İsim
Necati
Selamlar , yaklaşık 3-4 hafta önce üst dişime diş teli takıldı , 2 hafta öncede alta takıldı, üstte ağrı vardı fakat geçmişti telden dolayı ağrıyordu o geçti ama şuanda üstünden 3-4 hafta geçmesine rağmen sağ üst dişimde ağrı oluyor. Normal boştayken veya birbirine değince vs ağrı olmuyor, sadece azıcık soğuk olsa bile bir şey içince 5-6 saniye aşırı derecede ağrı oluyor , aynı şekilde bir şey çiğnerkende 5-6 saniye ağrıyor ama aşırı derecede ağrıyor. Sıcak içeceklerde veya yumuşak yiyeceklerde ağrı olmuyor. Diş hekimime sordum fakat normal olduğunu dişin yerinden oynadığını ve farklı bir sıvı salgılandığını bundan dolayı ağrı yapabileceğini söyledi. Ağrı kesici ve desta kullanıyorum fakat etkisi olmuyor aynı şekilde ağrıyor. Bildiğiniz bir yöntem varmı nasıl geçirebilirim bu ağrıyı dayanılmaz ağrıyor hiçbirşey yiyemiyorum 3-4 gündür.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Diş doktorun sebebini söylemiş zaten yapılabilecek pek bir şey yok. O tarafınla yememeye çalışacaksın. Çok sıcak yada soğuk şeyler değil ılık şeyler tüketmeye çalışacaksın. Bir kaç hafta alışıncaya kadar mecbur.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,212
İsim
Necati
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Diş doktorun sebebini söylemiş zaten yapılabilecek pek bir şey yok. O tarafınla yememeye çalışacaksın. Çok sıcak yada soğuk şeyler değil ılık şeyler tüketmeye çalışacaksın. Bir kaç hafta alışıncaya kadar mecbur.
Üst kısmından takılmasıın üzerinden 3-4 hafta geçti yeni başladı garip geldi illaki yemek yerken yada bir şey içerken sağ tarafada geliyor

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Üst kısmından takılmasıın üzerinden 3-4 hafta geçti yeni başladı garip geldi illaki yemek yerken yada bir şey içerken sağ tarafada geliyor
Diş hareketi yavaş oluyor. Bende de dolgudan sonra olmuştu. Mümkün olduğunca dikkat edeceksin geçinceye kadar. Kalın pipetle yiyecekleri mixerden geçirip yiyebilirsin o tarafa değdirmeden doğrudan yutarak. Aynı şekilde yoğurt ve çorba da olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ağrı kesici ne kullanıyorsun

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,212
İsim
Necati
Diş hareketi yavaş oluyor. Bende de dolgudan sonra olmuştu. Mümkün olduğunca dikkat edeceksin geçinceye kadar. Kalın pipetle yiyecekleri mixerden geçirip yiyebilirsin o tarafa değdirmeden doğrudan yutarak. Aynı şekilde yoğurt ve çorba da olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ağrı kesici ne kullanıyorsun
Anladım hocam , arveles kullanıyorum

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Geçmiş olsun. Doktoruna kontrole gidebilirsin o diş üzerine binen yükü azaltması işe yarar mı sorabilirsin.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,212
İsim
Necati
Geçmiş olsun. Doktoruna kontrole gidebilirsin o diş üzerine binen yükü azaltması işe yarar mı sorabilirsin.
Teşekkür ederim salı günü gideceğim randevu aldım

aLoNeDarK33

80+ Bronze
tahminimce sizde hassasiyet oluşmuş o yüzden soğuk birşeyler yemeyip içmemeye çalışın (zaten kış geldi) ağrı kesici olarak dexofen var onu tavsiye ederim benim kanal ve implant ağrılarını geçirmişti ve doktorunuza gidip bi konuşun telle ilgili birşeyler yapabilirmi diye

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,212
İsim
Necati
tahminimce sizde hassasiyet oluşmuş o yüzden soğuk birşeyler yemeyip içmemeye çalışın (zaten kış geldi) ağrı kesici olarak dexofen var onu tavsiye ederim benim kanal ve implant ağrılarını geçirmişti ve doktorunuza gidip bi konuşun telle ilgili birşeyler yapabilirmi diye
Evet doktorda şey demişti bazı dişlerde diğerlerine oranla çok daha fazla hassasiyet oluşabilir demişti. Dediğini ağrı kesiciyi soracağım hocam teşekkür ederim öneriniz için. Bu arada sizce ne kadar sürede geçer bu hassasiyet?

aLoNeDarK33

80+ Bronze
Evet doktorda şey demişti bazı dişlerde diğerlerine oranla çok daha fazla hassasiyet oluşabilir demişti. Dediğini ağrı kesiciyi soracağım hocam teşekkür ederim öneriniz için. Bu arada sizce ne kadar sürede geçer bu hassasiyet?
niye yalan söyliyim tam bi süresi yoktur bence, yaptırdığım implant 1.5 yıl sonra sebepsizce ağzımda ağrı yapmıştı ama 4-5 gün sonra bi anda geçti ve şuanlık iyi durumdayım gibi :) tahminimce hassasiyetiniz 1-2 hafta sürer ama ağrı kesicinizi değiştirebilirseniz sabah 1 tane dexofen içmem akşama kadar ağrımı geçiriyordu yani günlük 1 tane yetiyordu bana

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,212
İsim
Necati
niye yalan söyliyim tam bi süresi yoktur bence, yaptırdığım implant 1.5 yıl sonra sebepsizce ağzımda ağrı yapmıştı ama 4-5 gün sonra bi anda geçti ve şuanlık iyi durumdayım gibi :) tahminimce hassasiyetiniz 1-2 hafta sürer ama ağrı kesicinizi değiştirebilirseniz sabah 1 tane dexofen içmem akşama kadar ağrımı geçiriyordu yani günlük 1 tane yetiyordu bana
Banada benzer bir durum oldu , üst kısma diş teli 4 hafta önce takıldı ama durduk yere bir anda ağrı oluştu garip bir şekilde . Umarım geçer çünkü hiçbirşey içemiyor yada yiyemiyorum :/

Top Bottom