Neler Yeni

Dolar 9 lira oldu...

efay144

80+ Silver
Seçim falan bunlar boş azıcık aklınız olsa gene uzun adamın alacağını bilirsiniz bu ülkeden kaçmaya bakalım artık

thaelien

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,036
İsim
eren tezer
Uygunsuz dil
dolar 20 tl de olsa bizim insanımız şükür der gençler kaçtık kaçtık yoksa hiç bir şeyin düzeleceği yok 2023 falan ben umudu kestim bi bok değişmez

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
@Fevkelade1i düşüncelerin neler?
Kısa vadeli düşünürsen, berbat bir durum. Uzun vadeli düşünürsen; bulunmaz nimet, değerlendirmek lazım.

Doların yükselmesiyle, yabancı yatırımcı burayı ucuz iş gücü ve yatırım fırsatı olarak görüyor. AB'de yapacağı yatırımın 9 misli ucuz fiyatına ülkemizde üretim yapabiliyor. Türk yatırımcı da, dışarıdan al sat yapsa (vergiler + kâr payı) ürünün çok pahalı olacağını ve bu yüzden fazla satış yapamayacağını bildiği için, burada üretip satmak istiyor. Bu açıdan değerlendirirsen, güzel bir durum.

Kötü yanıysa, izlenilen bu yolun faydalarını en son halkın tabanı görecek. En son halkın tabanına yansıyacak. Sadece bizim değil, tüm ülkelerde süreç böyle işledi ve işliyor. En son halkın tabanı refaha eriyor ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinin faydasını cebinde hissediyor. Bu durum da uzun vade gerektirdiği için; kötü bir durum.

Şu hesabı takip etmeni öneririm: https://mobile.twitter.com/wolfintoaction

Çoğu konuda hemfikirim kendisiyle. Dolar konusunda da aynı düşünüyoruz. Halk için kötü olsa da, katma değeri yüksek ürünlerin ülkemizde üretilmesi için doların yükselmesi doğru hamle. Kendisi de, ben de, doların bu maksatla bilinçli olarak yükseltildiğini düşünüyoruz.

Şu eklemeyi de yapmam lazım. Katma değeri yüksek ürünleri üretmezsek, her şeyi dışarıdan alırsak, devlet olarak üretene destek vermezsek; 100 yıl sonra da torunlarımız bize küfrediyor olur. Farklı bir ülkenin para birimi, ülkemizin ekonomisini yönlendirir.

EgoistmanTR01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,733
İsim
Egemen Toz
Hayaldi gerçek oldu....
AK ParTea

Onurkotlutok05

80+ Gold
ABD'den Dolar alıp üstüne Atatürk basacağım.
Sonra ABD darphanelerini vb. yakacağım suçu da Sosyalistlere atacağım.
Bizim Atatürkçü Dolarları almak zorunda olacaklar.
Tabii ki 1 Türk Doları = 5 euro olarak.
Mis.
Euro'yu da ülkede 20 TL yapınca parayı ülkeye soktuktan sonra euro'dan bolca 0 atacağım.
Euro 0.2 TLolacak.
Şaaaaaaaak......

Tabii Euro kullanınca AB ile ilişkiler yukarı böylece biz AB'ye gireriz.
Tuvalletden mi yazıyorsun reis

Omnissiah

80+ Bronze
artık umursamamaya gayret ediyorum hem ruh sağlığım için yurtdışına kapağı atmak için. Ha bide siz kar yağarken görün dolar 10 olcak :)

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Kısa vadeli düşünürsen, berbat bir durum. Uzun vadeli düşünürsen; bulunmaz nimet, değerlendirmek lazım.

Doların yükselmesiyle, yabancı yatırımcı burayı ucuz iş gücü ve yatırım fırsatı olarak görüyor. AB'de yapacağı yatırımın 9 misli ucuz fiyatına ülkemizde üretim yapabiliyor.

İyi de kardeşim üretim yapılsa ne olur ki o üretim buraya girmeyecek hiç bir türlü hepsi yurtdışında satılacak şöyle düşün apple fabrikasını çinde işletirken adam akıllı çin piyasasında iphone cihaz göremezsin ama üretildiği yer orası neden göremiyorsun çünkü sadece iş gücünden faydalanılıyor başka bir şey değil ne kadar üretim yaparsan yap yurtdışına çıkacak

Top Bottom