Neler Yeni

Dolar nasıl düşer biz düşürebilir miyiz?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Onunla alakası yok pek, 15 Temmuz yaşanmasa Euro 9.30 olacağına 8.00 olurdu. Rahip'e "vermicez vermicez" diyip daha sonra vermemiz neredeyse o darbe girişimi kadar ekonomiyi kötü etkilemiştir mesela.
Alakası var. Darbe yüzünden yatırımcılar kaçtı. Tabi Rahip'in de çok etkisi var ama darbe girişimi yüzünden ülkede karasızlık baş gösterdi. Doğal olarak yatırımcılar da kaçtı. Darbe ve Rahip olayları olmasa herhalde şimdi dolar 4 olurdu. 8 olmazdı.
Şuan da yeni bir darbe girişimi var gibi.
80'li yıllar da darbe olacağı zaman "ışık" kelimesi kullanılırdı. Şimdi kullanılmaya başlandı yine.
1602674965534.png

OğuzKağan08

80+ Gold
En İyi Cevap
1
1000 dolar 2000 pound 1000 euro var bence fazla bozdurmayı planlıyorum zaten ama en çok TL yi elde edebilmek için daha yükselmesini bekliyorum. Sonra inş kurlar düşecek her şey geri ucuzlayacak sonra bende kar etmiş olcam
sen rambodan zenginmişsin la
bozdursan toplamda 37000 küsür lira yapıyor
hepsini dolar yapıp bozdursan az da olsa bi etkisi olur

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Darbeyle alakası yok.
2008 den bu yana dolar hep artış eğilimindeydi.
Çünkü para getirisi olan icraatler yapmak yerine sürekli olarak yol,köprü,hastane yaptılar.
Sen ülkeni betona gömersen tıpkı venezuela gibi sonun böyle olur.
Ayrıca darbenin gerçek olduğuna inanan var mı cidden?
Alakası yok. Bir ülkede enflasyon olduğu sürece dolar artar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Ahmet Durmuş
İthalatı azaltıp dış ülkelere bağlı olmadan kendimizin üretip ihracatı çoğaltmamız gerekiyor en basitinden örnek bu.

Muammer Beytekin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Muammer Beytekin
Üretim.

ulaasbcc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Ulaş Biçici
Instagram
https://www.instagram.com/ulaasbcc/?hl=tr
Steam
https://steamcommunity.com/id/lquad/
Twitter
ulaasbcc
Facebook
uls.lqd
Discord
LquadD | Ulaş#2183
Ülkeye dolar veya euro veya herhangi bir döviz girerse kur düşer. Peki nasıl ülkeye döviz sokacağız? Yurt dışına satış yaparak. Kendimiz birşeyler üretip yurt dışına satış yapmamız gerekiyor. Mesela ben bunu yapıyorum, belki 1 kuruşluk dahi olsa benim doların düşmesinde katkım var. Normal bir vatandaş bunu yapabilir mi? Yapar ama bir anda olacak bir şey değil. Ben nasıl yaptım? Ben Türkiye'de satış yapan firmalara birnevi danışmanlık hizmeti veriyorum, onlardan kâr payı alıyorum ve onlara yurt dışı satış desteği veriyorum. Benim gibi üretim yapacak gücünüz yoksa bunu da deneyebilirsiniz. Yurt dışından gelen ürünleri almamak veya alıp kırmak doların düşmesini sağlamaz, çünkü o ürün sen alsan da almasan da ülkeye girdi, parası ödendi yani, gerisi önemli değil istersen yut istersen fantezi uygula farketmez.

Top Bottom