Neler Yeni

Dolar ve Euro

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Çoğumuzun düşüncesi şu yönde:

Ulan dolar euro düşşede rahalasak. Ama biraz araştırırsanız Japonyanın para birimi olan "Yen" çok değersizdir, 1 dolar = 107 yen falan yani ne kadar değersiz bir para dimi, hatta bunu için japonya türkiye dahil bazı ülkelerin para birimini kendi ülkesinde döviz almayı kesti çünkü herkesin parası japonya da değerli oluyor :D.

Fakat Japonya bu kadar değersiz bir para birimine sahip olmasına rağmen nasıl iyi bir ülke ? Japonya araba pazarında büyük bir paya sahip malum Toyota, Honda, Mitshubishi, subaru, daihatsu tarzı markalar japonyaya ait, e haliyle sony de Japonların yani PS5 de onlarda :D. ve ülkede ki durum bizim türkiyemize göre daha iyi.

Çoğumuza göre dolar euro düşşe her şey düzelicek ama öyle değil işte, önce başka şeyleri halledilmesi, üretime geçilmesi ve ülkenin birlik olup kalkınması gerkiyor. Daha konuşulucak detay çok, ama bilirsiniz... Silivri SOĞUKTUR.
Hocam japon yeni değersiz değil aksine en değerli 3. para birimi. Yende 2 sıfır mantığı var. Asgari ücret Tokyo'da 180.000 yen.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
oh be aynı kafadan birisi daha bizim ülkemizde deprem olup evler yıkıldığında kiralara zam yapmak yerine indirmemiz gerekiyor yapılan binalardan mal kaçırmamız gerekiyor en büyüğü üretim üretim şart abi çok güzel anlatmışsın eline sağlık

Bu durumda bir yandan da birlik beraberliğimiz önemli işte, sözde biz bize yeteriz türkiyem ama bir olay oldumu örneğin deprem gibi, kiralar artar nakliye fiyatları artar. Çok güzel biz bizeyiz türkiyem, heyt bee.

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,189
İsim
Jarvis-M
biz önce kendimizi değil bir birimizi düşünmeliyiz ama her fırsatta komşunu nasıl dolandıracağını düşünen bir millet olduk
Canavar PC 9000 TL içinde rtx570 var + 3200k

ErselMert

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
Ersel Mert
Instagram
@erselmert
Twitter
erselmert
Dostum ülkemiz insanının bu durumunu da eğitimsizliğe ve bu durumda bırakan devlete bırakıyorum. Adamın 5 TL si var devlet zaten adama geçiriyor adam da 5 tlsini mecburen 10 TL ye satıyor.
eğitimsizlik he muhasebe diye bir bölüm var vergiyi nasıl kaçırabileceğini anlatıyor sana :) bak bakalım en büyük şirketler nasıl vergi ödüyormuş evet eğitim sorunumuz var ama bu iş sadece eğitimle çözülecek bir durum insanın kişiselliği ile alakalı bugün bu ülkede cahil çoksa okumuş cahilde bir bu kadar var

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
benim bacanak var. burda 18 yasinda geldi. evlendi filan.
adam köyde ev tarla birakmadi.

en sonunda burda evi satti. 260000 euro.
6 ay dan beri türkiyede.

temeli döndü.

bana yaziyor simdi. gördün mü filan diye.
bende geri yazdim. o beni ilgendirmez aga :) o senin problemin artik hahaha.

sira bende :p

hahah adam fena bozuldu.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Hocam japon yeni değersiz değil aksine en değerli 3 para birimi. Yende 2 sıfır mantığı var. Asgari ücret Tokyo'da 180.000 yen.

Aslında biraz tartışılır bir durum, her para biriminde farklılıklar vardır, örneğin zamanında türk lirasının da bolca sıfırı vardı onlardan kurtulmuştuk vs.

Ama sadede bakar isen dolarlar gittiğin de aldığın yen miktarı fazla oluyor fakat ordada şu güzellik var alınan maaşa ve para birimine göre ülkede ki ürün satışları uygun.

Malesef bizde durumlar çok farklı maaş a yapılan zamlar %10 ise ürüne yapılan zamlar çok daha fazla denge kurulmuyor.

ErselMert

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
Ersel Mert
Instagram
@erselmert
Twitter
erselmert
Aslında biraz tartışılır bir durum, her para biriminde farklılıklar vardır, örneğin zamanında türk lirasının da bolca sıfırı vardı onlardan kurtulmuştuk vs.

Ama sadede bakar isen dolarlar gittiğin de aldığın yen miktarı fazla oluyor fakat ordada şu güzellik var alınan maaşa ve para birimine göre ülkede ki ürün satışları.

Malesef bizde durumlar çok farklı maaş a yapılan zamlar %10 ise ürüne yapılan zamlar çok daha fazla denge kurulmuyor.
refah değeri deniyor onada bir ülkede asgari ücretin üstünde bir koltuk takımı satılıyorsa burada büyük sorun vardır

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Tabii haliyle birde aşırı fazla olan vergiler var japonya da vergiler bu kadar bezdirici değil haliyle.

efesnmezz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
764
İsim
Efe
aslında doların artması kötü bir şey değil türkiyede dolar artınca otomatik olarak enflasyonda artıyor. Enflasyon artmasa doların artması azalması bizi etkilemez

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
refah değeri deniyor onada bir ülkede asgari ücretin üstünde bir koltuk takımı satılıyorsa burada büyük sorun vardır

Yani, Adalet ve Denge çok önemli şeyler, denge bozulunca pek hoş olmuyor işte naparsın :).

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
Hala göremeyen ve destek veren arkadaşların yüzüne çarpmak için bu konuyu açtım. İnsanların babası 2300 TL maaş alıyor 1000 TL kira veriyor en az 600-700 TL vergi veriyor 300 TL faturalar hatta daha fazla giysi, mutfak, ihtiyaçlar bunlardan bahsetmiyorum bile. Ekonominin durumu ortada. Diyeceklerim bu kadardı artık uyanın!
Çözüm öneriniz nedir? Siyasete baktıkça benim içim kararıyor, uyanık olanlar ne yapmalı?.

Top Bottom