Neler Yeni

Donanım arızası DRAM ışığı

egmn23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Egemen
Merhabalar bilgisayar 1 günlük kullanımından sonra görüntü vermemeye başladı.Kasa çalışıyor görüntü vermiyor. Anakartta DRAM ışığı yanıyor ram slotlarını değiştirmeyi denedim bios pilini çıkarıp sıfırlamayı denedim bir çözümü olmadı bunun nedeni nedir?

Yiarz08

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Yiğit özcan
Ram frekanslarını değiştirmeyi denedin mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Merlin
Merhabalar bilgisayar 1 günlük kullanımından sonra görüntü vermemeye başladı.Kasa çalışıyor görüntü vermiyor. Anakartta DRAM ışığı yanıyor ram slotlarını değiştirmeyi denedim bios pilini çıkarıp sıfırlamayı denedim bir çözümü olmadı bunun nedeni nedir?
DDR 5 Mİ SİSTEMİN

egmn23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Egemen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-12-25 002829.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-25 002829.png
    77.5 KB · Hit: 32
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Merlin
hayır ram frekanslarını değiştiremedim çünkü ekran gelmiyor bios ekranına ulaşamıyorum

Mesaj otomatik birleştirildi:

sistem bu hocam
Ramlari 5600 mhz de kullanın hocam expo veya xmp yapmayın

egmn23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Egemen
bios ekranına ulaşamıyordum servise yolladım anakart vs masraf çıkartmasından korkuyorum 2 günlük pc. Servis bu mhz ayarlama işlemini yaptıktan sonra düzelir mi sizce bu hata
Ramlari 5600 mhz de kullanın hocam expo veya xmp yapmayın

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Merlin
bios ekranına ulaşamıyordum servise yolladım anakart vs masraf çıkartmasından korkuyorum 2 günlük pc. Servis bu mhz ayarlama işlemini yaptıktan sonra düzelir mi sizce bu hata
düzelir hocam bendede aynı sorun vardı

egmn23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Egemen
düzelir hocam bendede aynı sorun vardı
masraf çıkmasından korkuyorum ya ilk gün oynadım 1 gün çalıştı çalışmadı servise yolladım dram ışığı ramlardan kaynaklıdır di mi anakart veya ekran kartında bi sıkıntı yoktur umarım

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Merlin
belki ramde sorun vardır

masraf çıkmasından korkuyorum ya ilk gün oynadım 1 gün çalıştı çalışmadı servise yolladım dram ışığı ramlardan kaynaklıdır di mi anakart veya ekran kartında bi sıkıntı yoktur umarım
ramleriniz uyumlu mu anakartla

egmn23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Egemen
belki ramde sorun vardır

ramleriniz uyumlu mu anakartla
yani uyumlu olmasa ilk gün açar mıydı onu bilmiyorum

uyumlu diye biliyorum ama emin değilim

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Erhan Akçay
Ramde sonradan arıza çıkmış olabilir. Yeni pc olduğundan garantili değilmi zaten? sizi çok düşündürecek korkutacak durum yok, hatalı parça ne ise değişim yaparlar . Rahat olun.

Dram ışığı hep yanık kaldıysa ne yapıldıysa olmadıysa sorun onda gibi. Bios pili çıkartılıp denenmiş olmamış. Normalde sıkntı olmazsa her şey en baştaki gibi sıfıra dönerdi.

egmn23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Egemen
bios sürümünde hata çıkarsa garanti dışı dediler ama umarım dediğiniz gibi ramdan kaynaklı bir sorundur çünkü dram ışığı hiç sönmedi bios işlerinden de pek anlamıyorum umarım bizlik bir sorun çıkarmazlar
Ramde sonradan arıza çıkmış olabilir. Yeni pc olduğundan garantili değilmi zaten? sizi çok düşündürecek korkutacak durum yok, hatalı parça ne ise değişim yaparlar . Rahat olun.

Dram ışığı hep yanık kaldıysa ne yapıldıysa olmadıysa sorun onda gibi. Bios pili çıkartılıp denenmiş olmamış. Normalde sıkntı olmazsa her şey en baştaki gibi sıfıra dönerdi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Merlin
bios sürümünde hata çıkarsa garanti dışı dediler ama umarım dediğiniz gibi ramdan kaynaklı bir sorundur çünkü dram ışığı hiç sönmedi bios işlerinden de pek anlamıyorum umarım bizlik bir sorun çıkarmazlar
bios güncel miydi

Top Bottom