Neler Yeni

🟠 DONANIM ARŞİVİ: "BİLGİSAYAR FİYATLARI ACAYİP DEĞİŞECEK!"

walter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Harun Önder

sfky9842

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
687
İsim
SEFA KAYA
Hocam 100 adet vardı 1 hafta kaldı stoklarda satamadilar
o sistemler öncesi millet modart, v.o.k, goat sistemler aldığı için uzun durdu diye düşünüyorum.

Ellsy

80+ Bronze

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,808
İsim
Kadir
dostlar pc piyasası düşecek ama yüzde% kaç ? adamlar kalkıp aliexpress gibi %95 indirimle ekran kartı falan satacağını hiç sanmıyorum :D
yüzdelik değerlerden konuşalım. akakçe göre baz alırsak max %25-%35 düşüş beklerim
Bileşen bazında incecuma tarzı günlerde anca olur bence %25-35 indirimler hazır sistemlerde gelir ben ağırlıklı hazır sistemlerde indirim olacağını ön görüyorum 1 parça satmaktansa birçok parçayı aynı anda satarlar

eneskaya6

80+ Silver
Biseyin düştüğü yok sadece zam yemiyor. Arada bi bazi saticilar 100-200₺ düşürüyor en dib fiyattan satilsin diye. 85M ülke de akakce fiyatindan verirsen donunu bile satarsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani şimdi fiyatlar ne zaman düşmeye başlar ben yaz tatilinde bilgisayar toplayacaktım toplamalı mıyım pek bir şey anlayamadım
Fiyatlar zam yemez. Şuan istedigin sistemi kafanda topla, ne kadar tutuyor hesapla ondan sonra birikimini yap. Satın alırken sansina %5 vs indirim olabilir o esnada. Eskiden 2-3 ay da %20-30 zam yiyordu şuan oyle bi durum yok

Ceasar123

80+ Silver
Sen açıkça ne önerirsin maksimum 30K bütçe ama aslında 25k olsa daha iyi olur. Asus TUF RX7700XT ye bayılıyorum hem görüntüsü ve şıklığı ve performansı beni benden alıyor.
Açıkça ben RX 7700XT vs. gibi orta-üst kademelerde hazır sistemleri kesinlikle beğenmiyorum. Daha ucuza çok daha iyi sistem toplanıyor. Abartmak için değil ciddi şekilde hem ucuz hem daha iyisi oluyor.

Anakart;
Gayet yeterli F/P anakart

Kasa;
Benim fiyatına göre en çok beğendiğim kasadır, mesh olması vs.

Ekran kartı;
En F/P rx 7700xt modeli

İşlemci;
Ryzen 7500F ama stock soğtucu ile. Ryzen 7500F maks 5050mhz hızda çalışır.
Stock fanda doğru çok rahat 95 derece, 97 derece takılıyor.
Ama işlemci zaten bu hızlarda çalışmak için üretiliyor, bu yüzdende 97 derecede bile 5050mhz verebiliyor.
O yüzden bana kalırsa insanların abarttığı gibi Ryzen 5600, Ryzen 7500F modellerinde stock soğutucu olması ölüm kalım meselesi değil.
Ayrıca verdiğimiz paraya en iyi performans istiyorsak gidip keyfimizden 1200, 1500tl soğutucuya veremeyiz. Bana kalırsa gerekte yok.

PSU;
Ryzen 7500F ve RX 7700XT ikili bir sistem maks 350watt görür. Ve bize tek kanaldan 350w verebilen kaliteli bir PSU yeterlidir.
Burda işlendiği gibi.
Bizim PSU'muz tek kanaldan 456watt verebiliyor gayet yeterli.

RAM;
Normalde tek kanal 16gb ram olur ama bizim dizdiğimiz PC'de hem iki 2x8gb ram var. Bu basit gözükebilir ama çok önemli ve iyi bir şey.
Fiyat/Performans olarak benim için en iyi DDR5 ramdir.

SSD;
Dikkat ederseniz PCİE 3 bir ssd değil, pcie 4 hızlı bir ssd.
NV1 pcie 4, 500gb en ucuz m2 modeldir açık ara. Ama bu fiyatına rağmen daha pahalı modellere görede bana kalırsa daha iyi. Buda benim en F/P gördüğüm donanım parçasıdır.

Toplam: 29.879TL
Genel Ryzen 7500F, RX 7700XT hazır sistemlerden daha ucuz ve özellikle ram, ssd noktasında daha iyi bir sistem.
Şimdi gelip ama o RX 7700XT modeli asus değil, sapphire diyenler olcak. Ama olay şu verdiğimiz paraya karşılık en iyi performansı almak, siz asus ta alsanız, sapphire de alsanız aynı performansınız. Soğutma olarakta aynı şekilde bahsettiğimiz kartı iki tarafta tam hızda çalıştıracak şekilde soğutuyor zaten.

sfky9842

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
687
İsim
SEFA KAYA
Bileşen bazında incecuma tarzı günlerde anca olur bence %25-35 indirimler hazır sistemlerde gelir ben ağırlıklı hazır sistemlerde indirim olacağını ön görüyorum 1 parça satmaktansa birçok parçayı aynı anda satarlar
hazır sistemi de çıkartacak e-ticaret?? firmasi da pc bileşenleri akakçe üzerinden değilde, kendi bünyesinde satış fiyatlarından % olarak indirim yaparsa bi anlamı kalmaz :) örnek: kampanyalı sistem çıkıyor, upgrade yapmak istiyorsan akakçe de örnek a620m den b650m anakart geçiş max 700tl bi bakıyorsun 1.500k 2x fiyat farkı ödüyorsun, bunu neye göre ödüyoruz. o zaman f/p avantajı kalmıyor.

TamerKs

80+ Silver
Talep azaldığı için arz da düşecek mi diyorsunuz

Top Bottom