Neler Yeni

donanım arşivi DA-M1 vs pc hocası PC HOCASI-GG6

SadeceSeyf

80+ Gold
Aralarında tek fark ekran kartı Abdullah abinin sistemindeki ekran kartı daha iyi Abdullah abi ram ve işlemcinin de daha iyi olduğunu söylüyo fakat ram ler aynı 3200mhz 16gb tek artısı rgb olması oda zevk işi zaten işlemcilerde birbirine çok yakın test videolarını izleyebilirsin + M1 de Psu ve kasaya olumsuz yorum yapıldı fazlasıyla forum da sen bilirsin ama bence GG6
Hocam o ramler var ya buzz gibi buzz. Yeni ram aldım Allah affetsin biraz daha ısınırsa mangal yaparım kasada

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Aralarında tek fark ekran kartı Abdullah abinin sistemindeki ekran kartı daha iyi Abdullah abi ram ve işlemcinin de daha iyi olduğunu söylüyo fakat ram ler aynı 3200mhz 16gb tek artısı rgb olması oda zevk işi zaten işlemcilerde birbirine çok yakın test videolarını izleyebilirsin + M1 de Psu ve kasaya olumsuz yorum yapıldı fazlasıyla forum da sen bilirsin ama bence GG6
Şimdi ben bu yoruma yanlış bilgilendirme versem son cümleden ötürü konuyu farklı yerlere çekeceksiniz yayın aç render al genel kullanım testi yap yap bakalım aynı performansta işlemciler mi....

Atyxah

80+ Silver
Doğru bencede patlar falan onlar banada inandırıcı gelmiyorda bende rx6600 lü sistemi almayı düşünüyordum kasa ve PSU dan bıraktım da hala alabilirim net bir fikir yok aklımda
İkisinin de fiyatı mevcut kura göre gayet iyi. Bir de yanlış bilinen bir konuya değinmek istiyorum çoğu arkadaş bilmiyor PSU konusunu
-Çoğu arkadaş ezbere yorum yapıyor PSU'lar patlamaya hazır bombaymış. Bu tamamen yanlış. Yeni üretilen çoğu PSU üst segmentler (700w üstü) hariç hemen hemen aynı fabrikadan çıkıyor :D 80 plus alın akım korumalı priz kullanın üründe fabrikasyon hata yoksa sorun yaşamazsınız eğer elektriksel problem yaşarsanız bu evinizden kaynakladır. Dünyanın en iyi PSU'sunu kullanın elektrik hattınızda problem varsa yine anakartınız yanabilir o yüzden akım korumalı priz alın 100 TL'ye satılıyor 4-5 fişli
eski kasamı çalıştırayım dedim ama korktum patlar felan diye (hissettim bişeyler olacağını) elime tornavida aldım fişe taktım iyice uzağa gittim tonavidanın ucuyla psu tuşunu açtığım an güm etti psu patladı şarteller attı felan ama bayağı eskiydi cs 1.6 felan oynuyordum zamanında

Kadir_1987

80+ Silver
arkadaşlar sizce hangi sistemi almalıyım aralarında 1300tl fark var donanım arşivi olanda r5 5500 ve rx 6600 var diğerinde i3 12100f ve rtx 2060 hangisi daha iyi oyun performansı verir?
Konu açarken bir sistem ile diğer sistem isminin arasına '' VS '' koyma.
Çünkü bu vs olayını görür görmez ondan bile ortalığı karıştıracak tipler belirebiliyor ;)

Soruna gelecek olursak da ; iki sistem de gayet iyi. Hem fiyat olarak hem de performans olarak.
Bütçen hangisine yetiyorsa gönül rahatlığı ile alabilirsin.
Şimdiden hayırlı olsun , Güzel günler de kullan :)

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,291
İsim
Kadir
eski kasamı çalıştırayım dedim ama korktum patlar felan diye (hissettim bişeyler olacağını) elime tornavida aldım fişe taktım iyice uzağa gittim tonavidanın ucuyla psu tuşunu açtığım an güm etti psu patladı şarteller attı felan ama bayağı eskiydi cs 1.6 felan oynuyordum zamanında
Çok eski psularda olur hatta gücü kaldıramazsa da patlayabilir psu ben güncel PSU lar için konuşuyorum hazır sistemlerde kullanılan PSU lar bomba değil elbette paranız varsa daha iyisiyle değiştirilebilir ama ben çoğu kişinin saatli bomba mantığıyla bakmasını anlamıyorum tak akım korumalı prize evinin elektrik altyapısında bir sorun yoksa kolay kolay sorun yaşamazsın (abidik gubidik markalar hariç ben bu iki sistem özelinde konuşuyorum)

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,718
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Şimdi ben bu yoruma yanlış bilgilendirme versem son cümleden ötürü konuyu farklı yerlere çekeceksiniz yayın aç render al genel kullanım testi yap yap bakalım aynı performansta işlemciler mi....
hocam sormak için söylüyorum o zaman sıralama şöyle mi? i5 12400f >Ryzen 5 5600x> Ryzen 5 5600 > i5 11400f > ryzen 5 5500 > i3 12100f > ryzen 5 4500 > i3 10100f > ryzen 3 4100

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
İkisinin de fiyatı mevcut kura göre gayet iyi. Bir de yanlış bilinen bir konuya değinmek istiyorum çoğu arkadaş bilmiyor PSU konusunu
-Çoğu arkadaş ezbere yorum yapıyor PSU'lar patlamaya hazır bombaymış. Bu tamamen yanlış. Yeni üretilen çoğu PSU üst segmentler (700w üstü) hariç hemen hemen aynı fabrikadan çıkıyor :D 80 plus alın akım korumalı priz kullanın üründe fabrikasyon hata yoksa sorun yaşamazsınız eğer elektriksel problem yaşarsanız bu evinizden kaynakladır. Dünyanın en iyi PSU'sunu kullanın elektrik hattınızda problem varsa yine anakartınız yanabilir o yüzden akım korumalı priz alın 100 TL'ye satılıyor 4-5 fişli
Keşke PSU içerisindeki korumalara da değinseydin. Her PSU koruması bir olmuyor.

Emir.jk

80+ Bronze
Oyun olarak demek istemiştim abi tabi geri kalan işlerde verdiği performans tartışılır.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
hocam sormak için söylüyorum o zaman sıralama şöyle mi? i5 12400f >Ryzen 5 5600x> Ryzen 5 5600 > i5 11400f > ryzen 5 5500 > i3 12100f > ryzen 5 4500 > i3 10100f > ryzen 3 4100
Bazi işlemciler arasındaki farkı şu şundan iyidir denilemeyecek kadar az ama hemen hemen tablo doğru. LAKİNNN anakart maliyetini saymazsak en F/P işlemci 12100F'dir. Ama işin içine sist girince maliyet fiyat çok değişiyor iyi bir degerlendirme ile sistem alınmalı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,116
İsim
Osman
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
net rx 6600 rtx2060 ı ezip geçiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bazi işlemciler arasındaki farkı şu şundan iyidir denilemeyecek kadar az ama hemen hemen tablo doğru. LAKİNNN anakart maliyetini saymazsak en F/P işlemci 12100F'dir. Ama işin içine sist girince maliyet fiyat çok değişiyor iyi bir degerlendirme ile sistem alınmalı.
hocam imzamdaki sistemi ne kadara satabilirim @Abdullah Hacıgül

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,718
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Aralarında fark olmayanlar hangileri mesela çok çok yakın olanlar? Bildiğim kadarıyla 5600 ile 5600x arasında çok az bir fark var. i5 11400f ile ryzen 5 5500 de öyle. Sanırım 10400fi unutmuşum o da i3 12100f ile ryzen 5 4500 ün arasına girebilcek bir işlemci.

net rx 6600 rtx2060 ı ezip geçiyor

hocam imzamdaki sistemi ne kadara satabilirim @Abdullah Hacıgül
Onun için konu açman daha mantıklı olur.

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,291
İsim
Kadir
Keşke PSU içerisindeki korumalara da değinseydin. Her PSU koruması bir olmuyor.
Evet orası doğru kimi PSU da şaşırtıcı derecede iyi korumalar var kimisinde 80 plus olmasına rağmen diğerinde olan korumalar yok mutlaka youtube üzerinden bakabilirler ama ben genel anlamda bomba mantığıyla bakıldığı için böyle bir bilgilendirme yazdım. Asıl bomba evdeki elektrik hattı eğer sorun varsa o sıkıntılı hatta evdeki her cihaz bozulabilir düzgün değilse ki sık sık elektrik kesilme problemi yaşıyoruz Türkiye'de.

Top Bottom