- En İyi Cevap
- 4
Hiçbir sıkıntı olmayacak olursa buradayimO sistemde kasa ve PSU kötü diyorlar çok sıkıntı çıkarırmi sence rtx2060 a göre daha iyi tabikide de
Hiçbir sıkıntı olmayacak olursa buradayimO sistemde kasa ve PSU kötü diyorlar çok sıkıntı çıkarırmi sence rtx2060 a göre daha iyi tabikide de
Hocam o ramler var ya buzz gibi buzz. Yeni ram aldım Allah affetsin biraz daha ısınırsa mangal yaparım kasadaAralarında tek fark ekran kartı Abdullah abinin sistemindeki ekran kartı daha iyi Abdullah abi ram ve işlemcinin de daha iyi olduğunu söylüyo fakat ram ler aynı 3200mhz 16gb tek artısı rgb olması oda zevk işi zaten işlemcilerde birbirine çok yakın test videolarını izleyebilirsin + M1 de Psu ve kasaya olumsuz yorum yapıldı fazlasıyla forum da sen bilirsin ama bence GG6
Şimdi ben bu yoruma yanlış bilgilendirme versem son cümleden ötürü konuyu farklı yerlere çekeceksiniz yayın aç render al genel kullanım testi yap yap bakalım aynı performansta işlemciler mi....Aralarında tek fark ekran kartı Abdullah abinin sistemindeki ekran kartı daha iyi Abdullah abi ram ve işlemcinin de daha iyi olduğunu söylüyo fakat ram ler aynı 3200mhz 16gb tek artısı rgb olması oda zevk işi zaten işlemcilerde birbirine çok yakın test videolarını izleyebilirsin + M1 de Psu ve kasaya olumsuz yorum yapıldı fazlasıyla forum da sen bilirsin ama bence GG6
Doğru bencede patlar falan onlar banada inandırıcı gelmiyorda bende rx6600 lü sistemi almayı düşünüyordum kasa ve PSU dan bıraktım da hala alabilirim net bir fikir yok aklımda
eski kasamı çalıştırayım dedim ama korktum patlar felan diye (hissettim bişeyler olacağını) elime tornavida aldım fişe taktım iyice uzağa gittim tonavidanın ucuyla psu tuşunu açtığım an güm etti psu patladı şarteller attı felan ama bayağı eskiydi cs 1.6 felan oynuyordum zamanındaİkisinin de fiyatı mevcut kura göre gayet iyi. Bir de yanlış bilinen bir konuya değinmek istiyorum çoğu arkadaş bilmiyor PSU konusunu
-Çoğu arkadaş ezbere yorum yapıyor PSU'lar patlamaya hazır bombaymış. Bu tamamen yanlış. Yeni üretilen çoğu PSU üst segmentler (700w üstü) hariç hemen hemen aynı fabrikadan çıkıyor 80 plus alın akım korumalı priz kullanın üründe fabrikasyon hata yoksa sorun yaşamazsınız eğer elektriksel problem yaşarsanız bu evinizden kaynakladır. Dünyanın en iyi PSU'sunu kullanın elektrik hattınızda problem varsa yine anakartınız yanabilir o yüzden akım korumalı priz alın 100 TL'ye satılıyor 4-5 fişli
Konu açarken bir sistem ile diğer sistem isminin arasına '' VS '' koyma.arkadaşlar sizce hangi sistemi almalıyım aralarında 1300tl fark var donanım arşivi olanda r5 5500 ve rx 6600 var diğerinde i3 12100f ve rtx 2060 hangisi daha iyi oyun performansı verir?
Çok eski psularda olur hatta gücü kaldıramazsa da patlayabilir psu ben güncel PSU lar için konuşuyorum hazır sistemlerde kullanılan PSU lar bomba değil elbette paranız varsa daha iyisiyle değiştirilebilir ama ben çoğu kişinin saatli bomba mantığıyla bakmasını anlamıyorum tak akım korumalı prize evinin elektrik altyapısında bir sorun yoksa kolay kolay sorun yaşamazsın (abidik gubidik markalar hariç ben bu iki sistem özelinde konuşuyorum)eski kasamı çalıştırayım dedim ama korktum patlar felan diye (hissettim bişeyler olacağını) elime tornavida aldım fişe taktım iyice uzağa gittim tonavidanın ucuyla psu tuşunu açtığım an güm etti psu patladı şarteller attı felan ama bayağı eskiydi cs 1.6 felan oynuyordum zamanında
hocam sormak için söylüyorum o zaman sıralama şöyle mi? i5 12400f >Ryzen 5 5600x> Ryzen 5 5600 > i5 11400f > ryzen 5 5500 > i3 12100f > ryzen 5 4500 > i3 10100f > ryzen 3 4100Şimdi ben bu yoruma yanlış bilgilendirme versem son cümleden ötürü konuyu farklı yerlere çekeceksiniz yayın aç render al genel kullanım testi yap yap bakalım aynı performansta işlemciler mi....
Keşke PSU içerisindeki korumalara da değinseydin. Her PSU koruması bir olmuyor.İkisinin de fiyatı mevcut kura göre gayet iyi. Bir de yanlış bilinen bir konuya değinmek istiyorum çoğu arkadaş bilmiyor PSU konusunu
-Çoğu arkadaş ezbere yorum yapıyor PSU'lar patlamaya hazır bombaymış. Bu tamamen yanlış. Yeni üretilen çoğu PSU üst segmentler (700w üstü) hariç hemen hemen aynı fabrikadan çıkıyor 80 plus alın akım korumalı priz kullanın üründe fabrikasyon hata yoksa sorun yaşamazsınız eğer elektriksel problem yaşarsanız bu evinizden kaynakladır. Dünyanın en iyi PSU'sunu kullanın elektrik hattınızda problem varsa yine anakartınız yanabilir o yüzden akım korumalı priz alın 100 TL'ye satılıyor 4-5 fişli
Oyun olarak demek istemiştim abi tabi geri kalan işlerde verdiği performans tartışılır.Şimdi ben bu yoruma yanlış bilgilendirme versem son cümleden ötürü konuyu farklı yerlere çekeceksiniz yayın aç render al genel kullanım testi yap yap bakalım aynı performansta işlemciler mi....
Bazi işlemciler arasındaki farkı şu şundan iyidir denilemeyecek kadar az ama hemen hemen tablo doğru. LAKİNNN anakart maliyetini saymazsak en F/P işlemci 12100F'dir. Ama işin içine sist girince maliyet fiyat çok değişiyor iyi bir degerlendirme ile sistem alınmalı.hocam sormak için söylüyorum o zaman sıralama şöyle mi? i5 12400f >Ryzen 5 5600x> Ryzen 5 5600 > i5 11400f > ryzen 5 5500 > i3 12100f > ryzen 5 4500 > i3 10100f > ryzen 3 4100
hocam imzamdaki sistemi ne kadara satabilirim @Abdullah HacıgülBazi işlemciler arasındaki farkı şu şundan iyidir denilemeyecek kadar az ama hemen hemen tablo doğru. LAKİNNN anakart maliyetini saymazsak en F/P işlemci 12100F'dir. Ama işin içine sist girince maliyet fiyat çok değişiyor iyi bir degerlendirme ile sistem alınmalı.
Aralarında fark olmayanlar hangileri mesela çok çok yakın olanlar? Bildiğim kadarıyla 5600 ile 5600x arasında çok az bir fark var. i5 11400f ile ryzen 5 5500 de öyle. Sanırım 10400fi unutmuşum o da i3 12100f ile ryzen 5 4500 ün arasına girebilcek bir işlemci.Bazi işlemciler arasındaki farkı şu şundan iyidir denilemeyecek kadar az ama hemen hemen tablo doğru. LAKİNNN anakart maliyetini saymazsak en F/P işlemci 12100F'dir. Ama işin içine sist girince maliyet fiyat çok değişiyor iyi bir degerlendirme ile sistem alınmalı.
Onun için konu açman daha mantıklı olur.net rx 6600 rtx2060 ı ezip geçiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
hocam imzamdaki sistemi ne kadara satabilirim @Abdullah Hacıgül
Evet orası doğru kimi PSU da şaşırtıcı derecede iyi korumalar var kimisinde 80 plus olmasına rağmen diğerinde olan korumalar yok mutlaka youtube üzerinden bakabilirler ama ben genel anlamda bomba mantığıyla bakıldığı için böyle bir bilgilendirme yazdım. Asıl bomba evdeki elektrik hattı eğer sorun varsa o sıkıntılı hatta evdeki her cihaz bozulabilir düzgün değilse ki sık sık elektrik kesilme problemi yaşıyoruz Türkiye'de.Keşke PSU içerisindeki korumalara da değinseydin. Her PSU koruması bir olmuyor.