Neler Yeni

Driver Booster Zararlı mı?

justice57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Bahadır Başer
Yıllardir her pc formatladiğimda kullanirim, bir sorun yaşamadim , mavi ekran vermesinin iki nedeni var , bazi driverler bileşenlerle uyumsuz çıkabiliyor, mavi ekran yada bir sorun olduğunda, geri sar seçeneği var yani komple geri alabilirsin o yaptığı güncellemeyi extradan bulamadığın driverleri buluyor. Bence iyi bir program. Tek tıkta uğraşmadan hallediyor senin yerine. Windows Update yoksa win7 ler için kullaniyordum Win10da gerek yok ,
Zaten bunu formattan sonra 1 kere taratiyorsun başta öyle kullan,, maximum sistem çöker tekrar formatlarsin ama yani onada hiç rastlamadim.

Son düzenleme:

YunusEmre/07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Yunus Emre Kaplan
Asus , MSI gibi anakartlara sahipseniz mutlaka kendi yazılımlarını kurun. Mesela Asus Armoury create yazılımı kullanır. Orada direkt olarak kendi sitesinden çeker. En ufak eksiğine kadar kurar.. Drive booster aslında kendi database'ini kullanıyor. Orada ortak bulduğu driver ne var ise yapıştırıyor gidiyor. Bazı bilgisayarlarda mavi ekrana yol açabiliyor. Zararı varmı yok. Ama bazı durumlarda uğraştırıyor. Demin yazdığım gibi. Kurulumlar bittikten sonra drive booster'ı kaldırın gitsin.
Hocam format atacağım Windows update edip ekran kartı ve anakarat chipset kuracağım driver booster yükledikleri gider mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yıllardir her pc formatladiğimda kullanirim, bir sorun yaşamadim , mavi ekran vermesinin iki nedeni var , bazi driverler bileşenlerle uyumsuz çıkabiliyor, mavi ekran yada bir sorun olduğunda, geri sar seçeneği var yani komple geri alabilirsin o yaptığı güncellemeyi extradan bulamadığın driverleri buluyor. Bence iyi bir program. Tek tıkta uğraşmadan hallediyor senin yerine. Windows Update yoksa win7 ler için kullaniyordum Win10da gerek yok ,
Zaten bunu formattan sonra 1 kere taratiyorsun başta öyle kullan,, maximum sistem çöker tekrar formatlarsin ama yani onada hiç rastlamadim.
Hocam format atacağım Windows update edip ekran kartı ve anakarat chipset kuracağım driver booster yükledikleri gider mi

Hocam direkt yaşadığım tecrübeden yola çıkarak söylüyorum "iyi bir yazılım *DEĞİL* " 10 tane sürücüyü doğru güncellemiş olması geri kalan 4 sürücüyü yanlış güncellediği gerçeğini ve bu yanlış güncellenen sürücüler yüzünden sistemin sürekli mavi ekran verdiği hatta parçalarda kalıcı hasara kadar problemlere yol açtığı gerçeğini değiştirmez.

Zararlı yanlış driver kuruyor çoğu zaman.

Swedizm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kürşat A.
Driver booster'ı 6-7 yıldır kullanıyorum, önemli bir ayar var onu yaparsanız asla sorun yaşamazsınız. Driver ayarlarında "En Son Driver" yerine "Kararlıklık İlk" seçeneğini işaretle.

Not : Ekran kartı sürücünüzü her zaman resmi sitesinden indirin. (Nvidia Geforce Exp.. kullanıyorsanız güncelleme indirildiğinde özel kurulumu seçip "Temiz Kurulum" kutusunu işaretleyip öyle kurun.

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow

Format attığınızda tüm driverlar gider zaten ihtiyacınız olan ekran kartı driveri sonrası pek sıkıntı olmuyor işte chipset falan indirmeseniz bile çoğu zaman sıkıntı yaşatmıyor. Anakartın sitesinden indirirsiniz onlarıda bitti gitti.

YunusEmre/07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Yunus Emre Kaplan
Format attığınızda tüm driverlar gider zaten ihtiyacınız olan ekran kartı driveri sonrası pek sıkıntı olmuyor işte chipset falan indirmeseniz bile çoğu zaman sıkıntı yaşatmıyor. Anakartın sitesinden indirirsiniz onlarıda bitti gitti.
Hocam sizce parçalar uyumluluğu nasıl ileride aynı 16 GB ram daha alacağım ve RTX 4060 Tİ 16 GB yada RTX 4070 bu sistem ileride update etmeye uygun mu

Demonte Hizli Gönderim! (Sistem Parça halinde gönderilir Montaj
Yapilmaz)
1
AMD Ryzen 5 7500F 3.7 GHz 32MB
Önbellek 6 Cekirdek AM5 5nm MPK
Islemci
1
ASUS PRIME A620M-K 6400MHz
OC DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI
VGA mATX Anakart
1
Kingston 16GB(1x16) Beast EXPO
5600mhz CL36 DDR5 Single Kit
Ram
1
ASUS GeForce RTX 4060 DUAL OC V2 Edition 8GB GDDR6 DLSS 3 128
Bit Ekran Karti Bulk
1
BitFenix ARES 600W 80+ Bronze
Tempered Glass USB 3.0 Mesh
FRGB ATX Siyah Kasa
1
Strong M2-PRO 9cm Rainbow 2
Bakir Kule Tipi islemci Sogutucu
1
WD 1TB GREEN SN350 NVMe
Gen3x4 M.2 SSD (Okuma 3200MB /
Yazma 2500MB)
1
ASUS TUF Gaming VG249Q3A 23.8"
180Hz 1ms HDMI DP FreeSync
Premium FHD Fast IPS Gaming
Monitör

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Hocam sizce parçalar uyumluluğu nasıl ileride aynı 16 GB ram daha alacağım ve RTX 4060 Tİ 16 GB yada RTX 4070 bu sistem ileride update etmeye uygun mu

Demonte Hizli Gönderim! (Sistem Parça halinde gönderilir Montaj
Yapilmaz)
1
AMD Ryzen 5 7500F 3.7 GHz 32MB
Önbellek 6 Cekirdek AM5 5nm MPK
Islemci
1
ASUS PRIME A620M-K 6400MHz
OC DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI
VGA mATX Anakart
1
Kingston 16GB(1x16) Beast EXPO
5600mhz CL36 DDR5 Single Kit
Ram
1
ASUS GeForce RTX 4060 DUAL OC V2 Edition 8GB GDDR6 DLSS 3 128
Bit Ekran Karti Bulk
1
BitFenix ARES 600W 80+ Bronze
Tempered Glass USB 3.0 Mesh
FRGB ATX Siyah Kasa
1
Strong M2-PRO 9cm Rainbow 2
Bakir Kule Tipi islemci Sogutucu
1
WD 1TB GREEN SN350 NVMe
Gen3x4 M.2 SSD (Okuma 3200MB /
Yazma 2500MB)
1
ASUS TUF Gaming VG249Q3A 23.8"
180Hz 1ms HDMI DP FreeSync
Premium FHD Fast IPS Gaming
Monitör
Hocam sisteminiz iyi ssd biraz düşük kalmış bana kalırsa wd greenler çok güven vermiyor açıkçası ama büyük bi sorun yaşatacağını sanmıyorum. Bitfenix psuyu forumda tavsiye edenlere denk geldim kullanmadığım için bilmiyorum ama oda sıkıntı yaşatmaz ekran kartını yükseltmeniz durumunda kesinlikle 2k monitör tercih edin performans almak için.

YunusEmre/07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Yunus Emre Kaplan
Hocam sisteminiz iyi ssd biraz düşük kalmış bana kalırsa wd greenler çok güven vermiyor açıkçası ama büyük bi sorun yaşatacağını sanmıyorum. Bitfenix psuyu forumda tavsiye edenlere denk geldim kullanmadığım için bilmiyorum ama oda sıkıntı yaşatmaz ekran kartını yükseltmeniz durumunda kesinlikle 2k monitör tercih edin performans almak için.
Hocam anladığım kadarıyla siz bu tür şeylerden çok iyi anlıyorsunuz benim sizlereson bir sorum olacak daha önce yazmıştım klavye sıkırnlı olduğu için biz sistemi bir kaç kez kasa güç tuşundan reset tuşundan kapatıp açtık bunu 5 kere yapmış olabiliriz sonra klavye sıkıntılı olduğunu anlayınca farklı klavye ile bios ekranını açabildik bizim bu sistemi bu şekilde açıp kapatmamız doğru oldu mu bunu çok düşünüyorum birde son olarak işlemci ekran kartı ram ssd testlerini bir sorun olup olmadığını parçaların sağlıklı olduğunu anlamam için nereden test yapabilirim

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Hocam anladığım kadarıyla siz bu tür şeylerden çok iyi anlıyorsunuz benim sizlereson bir sorum olacak daha önce yazmıştım klavye sıkırnlı olduğu için biz sistemi bir kaç kez kasa güç tuşundan reset tuşundan kapatıp açtık bunu 5 kere yapmış olabiliriz sonra klavye sıkıntılı olduğunu anlayınca farklı klavye ile bios ekranını açabildik bizim bu sistemi bu şekilde açıp kapatmamız doğru oldu mu bunu çok düşünüyorum birde son olarak işlemci ekran kartı ram ssd testlerini bir sorun olup olmadığını parçaların sağlıklı olduğunu anlamam için nereden test yapabilirim
Estağfrullah hocam. Şöyle söyleyeyim reset tuşu direkt güçü kestiği için ard arda 2 kere yaptıktan sonra pc koruma moduna giriyor . Buda zararlı olduğu için koruma moduna girdiğine işaret sizde koruma moduna aldı mı? Normal kapatma tuşuna basılı tutarak kapattıysanız bi sorun olmamıştır ama çok fazla yapılması sağlıklı değil tabi o zamandan sonra devam etmediyseniz hiç sorun olmayacaktır. Test tarafına geldiğimizde ise ekran kartı için furmark . SSDye test yapmak yerine crystal disk mark ile sağlığını ve okuma yazma hızını kontrol edin bunu diğer insanlarınki ile karşılaştırın. Ram tarafında ise testler baya bi zorlu hocam tavsiye etmiyorum saatlerce test yapılıyor 6-12 saati buluyor bu test. eğerki mavi ekran probleminiz yoksa bu teste bulaşmayın çok. Furmark testinide sıklıkla yapmanızı tavsiye etmiyorum 1 kere yapıp sonuçları kaydedin sadece. Sonuç itibariyle test bu yani ekran kartı maksimum yük altına sokularak yapılıyor o yüzden fazlası zarar.

YunusEmre/07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Yunus Emre Kaplan
Estağfrullah hocam. Şöyle söyleyeyim reset tuşu direkt güçü kestiği için ard arda 2 kere yaptıktan sonra pc koruma moduna giriyor . Buda zararlı olduğu için koruma moduna girdiğine işaret sizde koruma moduna aldı mı? Normal kapatma tuşuna basılı tutarak kapattıysanız bi sorun olmamıştır ama çok fazla yapılması sağlıklı değil tabi o zamandan sonra devam etmediyseniz hiç sorun olmayacaktır. Test tarafına geldiğimizde ise ekran kartı için furmark . SSDye test yapmak yerine crystal disk mark ile sağlığını ve okuma yazma hızını kontrol edin bunu diğer insanlarınki ile karşılaştırın. Ram tarafında ise testler baya bi zorlu hocam tavsiye etmiyorum saatlerce test yapılıyor 6-12 saati buluyor bu test. eğerki mavi ekran probleminiz yoksa bu teste bulaşmayın çok. Furmark testinide sıklıkla yapmanızı tavsiye etmiyorum 1 kere yapıp sonuçları kaydedin sadece. Sonuç itibariyle test bu yani ekran kartı maksimum yük altına sokularak yapılıyor o yüzden fazlası zarar.
Hocam biz baya bir test tuşuna ve güç dilendi benim dişincesiz arkadaşım bastı bir sorun olmuş mudur fornite destansı en yüksek ayarlada arada gir donuyor

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Hocam biz baya bir test tuşuna ve güç dilendi benim dişincesiz arkadaşım bastı bir sorun olmuş mudur fornite destansı en yüksek ayarlada arada gir donuyor
Hocam ben bi sorun olduğunu zannetmiyorum fortine dropuna bişi diyemem darboğaz olduğunu düşünmüyorum siz driverlerı güncel tutun. Ve yüksek güç gereken oyunlarda test yapın .

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
IOBit Driver Booster güzel bir programdır. Sürücüleri günceller yükler. Şu ana kadar bir sorununa rastlamadım hiç.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,474
Üyeler
164,679
Son üye
oyuncuman
Top Bottom