DSL girişini Ethernet'e çevirme

Superbox gibi mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Takılır ama ttnetin felan wifi interneti yok bu adam nasıl wifi ile alıyor D:

Normal telefon kablosu diye geçer
Telefon altyapısı bu büyük ihtimal.
Superbox değil fiber altyapı var sanırım olayı anlamadın.

Duvarda prizin yanında bir de küçük bir giriş var onun DSL girişi olduğunu düşünerek söyledim telefon da olabilir oradan kablolu internet kullanabileceğimiz söylendi dönüştürücü işimi görür mü?
görmez.
çünkü mevcut tesisat rj11 tesisatı ve normal telefon kablosu geçiyor.
telefon kablosundan interneti dönüştüren şey nedir ? modem.
bu durumda yapman gereken:
her odaya giden kabloları ve o bahsettiğin prizleri söktürüp yerine rj45 uçlu priz taktırman.
her odaya giden kabloları ethernet kablosu ile yeniletmen.
ve odalara giden kabloların toplandığı yere bir modem koyman lazım ki aşağıdaki kutudan gelen telefon hattını dönüştürsün.
modemin de lan portlarına duvarlara giden kabloları tak tamamdır her odada kablolu internet alabilirsin.

Altyapın fiberse modemine internet kablo ile gelmiyor mu geliyor o zaman yapmak istediğin ne onu anlayamadım ?
Modem zaten var ben kablolu internet kullanmak istiyorum ama odalardaki giriş ethernet girişine benzemiyor. İnterneti kuran kişi bu duvardaki girişleri değiştirirsek kablolu internet kullanabileceğimizi söyledi.

görmez.
çünkü mevcut tesisat rj11 tesisatı ve normal telefon kablosu geçiyor.
telefon kablosundan interneti dönüştüren şey nedir ? modem.
bu durumda yapman gereken:
her odaya giden kabloları ve o bahsettiğin prizleri söktürüp yerine rj45 uçlu priz taktırman.
her odaya giden kabloları ethernet kablosu ile yeniletmen.
ve odalara giden kabloların toplandığı yere bir modem koyman lazım ki aşağıdaki kutudan gelen telefon hattını dönüştürsün.
modemin de lan portlarına duvarlara giden kabloları tak tamamdır her odada kablolu internet alabilirsin.
Yani bu giriş telefon girişi mi şimdi?

Modem zaten var ben kablolu internet kullanmak istiyorum ama odalardaki giriş ethernet girişine benzemiyor. İnterneti kuran kişi bu duvardaki girişleri değiştirirsek kablolu internet kullanabileceğimizi söyledi.

Yani bu giriş telefon girişi mi şimdi?
eğer ethernet kablon içine sığmıyorsa evet.

Haydaa. Neyse hocam teşekkür ederim yardımın için.
yani her türlü o kablolar değişmeli.
şey olabilir.
o hepsinin birleştiği yere bir hub koyarsın. onun çoğaltılmış uçlarına duvarlara giden kabloları takarsın vb. ama bu da çalışmaz çünkü tek bir abonelik alınabiliyor ve modemin çalışması için farklı bir kullanıcı adı şifre lazım falan filan neyse.

Geri