Neler Yeni

Dünyadaki herkes akraba değilmi?

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Allah çok yüce bir varlık ise bizim ne yapacağımızı biliyor.
Sen Sonsuz Kudretli bir varlığın sabır kelimesine sahip olduğunu düşünüyor musun?
Her şeyi sonsuz olan Allah bunlardan etkilenir mi sence?
İslam dininden bağımsız bir şekilde düşündüm bu yüzden tanrı kelimesini kullandım
Her şeyi sonsuz olan tanrının yarattığı canlılar sadece biz değiliz diğer alemlerle uğraşıp bizi bir başına bırakmak istemiş olamaz mı?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,468
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Dünyadaki denge hemen oluşmadı ki. Milyonlarca yıl süren evrimlerin sonucunda her canlı kendine göre adaptasyon geçirdi, yaşam alanı edindi. Güçlü olanlar kaldı, güçsüzler kalamadı bu şekilde o denge oluştu.

Ama işin bir noktasında şöyle bir olay da var. Sonuçta bu dinler insanlar olmasaydı olmayacaktı. Yani dinler insanlar tarafından yaratılmış şeyler. Dinlerin başladığı zamanlardaki bilim ile şu anki bilim arasındaki farkı hepimiz biliyoruz. O zamanlar insanlar çoğu doğa olayını vs. açıklayamıyordu, çünkü bilmiyorlardı. Bunların yanına korkuları da eklenince bir varlığa inanma ihtiyacı oluşuyor ister istemez.
Güzel dedin hocam. Bence de tam olarak böyle. Bilim de böyle diyor zaten. Güçlü olanlar kaldı ve güçsüzler yok oldu. Doğal seçilim. Dünya var olduğundan beri türlerin %99 na yakını yok olmuş.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Ben bir tanrı olduğuna inanıyorum bu kadar dengeli bir evrenin tesadüf eseri oluştuğuna inanmıyorum ama tanrı binlerce sene insanlara din ve elçi gönderdi ve insanlar arasında illaki bunlara karşı çıkan oldu ve bu sadece 1 dinde olmadı belki 10 belki 100 belide 1000 lerce dinlerde böyle oldu
Insan oğlu sürekli dinlere karşı olduğu için tanrı bizi bırakmış, unutmuş olabilir mi?
Aylardır bunu düşünüyorum
Yaratan seni hiç unutur mu öyle bir şey olabilir mi o bizim gibi bir varlık değil unutmaz.

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
Dünyadaki denge hemen oluşmadı ki. Milyonlarca yıl süren evrimlerin sonucunda her canlı kendine göre adaptasyon geçirdi, yaşam alanı edindi. Güçlü olanlar kaldı, güçsüzler kalamadı bu şekilde o denge oluştu.

Ama işin bir noktasında şöyle bir olay da var. Sonuçta bu dinler insanlar olmasaydı olmayacaktı. Yani dinler insanlar tarafından yaratılmış şeyler. Dinlerin başladığı zamanlardaki bilim ile şu anki bilim arasındaki farkı hepimiz biliyoruz. O zamanlar insanlar çoğu doğa olayını vs. açıklayamıyordu, çünkü bilmiyorlardı. Bunların yanına korkuları da eklenince bir varlığa inanma ihtiyacı oluşuyor ister istemez.
Koskoca evren nasıl oluştu ki ? Kendi kendine oluştuysa neden hala devam ediyor ? Bu kadar şeyi başlatan ve devam ettiren bir varlık olduğuna inanıyoruz. Dünya evren kendi kendine oluştu diye inanıyorsan bir binanın yıkılıp bıraktığı izlerin koskoca Türkçe bir paragraf şeklinde olma olasılığı ile eşit tutman gerekiyor

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Yaratan seni hiç unutur mu öyle bir şey olabilir mi o bizim gibi bir varlık değil unutmaz.
Peki ya nefret ediyorsa?
Indirdiği elçilere, dinlere nefret duyanlar yüzünden bütün insanlardan nefret duyuyorsa ya peki?

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
Zaten unutması imkansız hala iç organlarımız ortalama olarak kusursuz çalışıyor.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Biliyorum hemen oluşmadı ama bu kadar düzenli bir dengenin tesadüfen oluşması bana normal gelmiyor

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
İslam dininden bağımsız bir şekilde düşündüm bu yüzden tanrı kelimesini kullandım
Her şeyi sonsuz olan tanrının yarattığı canlılar sadece biz değiliz diğer alemlerle uğraşıp bizi bir başına bırakmak istemiş olamaz mı?
Hocam eğer kendi başımıza bırakılsaydık dünyann sonunu getirmiştik bile.
Zaten insanoğlu mahfetmeye meğilli. Bu yüzden bir kıyamet olucaktır her türlü.
İnsan kendi başına bırakılırsa gelme amacımız ne olurdu o zaman biz boş bir varlık olurduk.
Mesela sana bir sınav yapsalar ama karşılığında bir şey olmayacaksa senib puanınını bile söylemezse ne amacı kalır?
İşte her şeyin bir amacı vardır zaten bir şeyin amacı olmaması onun felsefi olarak bence bir varlık olmamasıdır.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Peki ya nefret ediyorsa?
Indirdiği elçilere, dinlere nefret duyanlar yüzünden bütün insanlardan nefret duyuyorsa ya peki?
Bu düşüncem saçmaydı bu düşüncemin arkasında değilim

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Dünya evren kendi kendine oluştu diye inanıyorsan
Kendi kendine oluştuğuna inanmıyorum. Bu olay zaten bilim tarafından da hala daha kesin olarak açıklanmış bir şey değil zaten. Teoriler üretiliyor, cevap bulunmaya çalışılıyor henüz.

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
Peki ya nefret ediyorsa?
Peygamberimiz (sav) bile Taif den çıkarken ona zulüm edenlere en ufak lanet okumadı nefret etmedi kin beslemedi. Onun inandığı yüce varlık nasıl nefret edebilir ?

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Peki ya nefret ediyorsa?
Sen yaratanı 2 kolu 2 bacagi olan duygulari olan bir canli olarak mı görüyorsun insanlari istemeseydi daha önce ettiği gibi bizleri helak ederdi.

Top Bottom