Dünyadaki herkes akraba değilmi?

Dünyadaki denge hemen oluşmadı ki. Milyonlarca yıl süren evrimlerin sonucunda her canlı kendine göre adaptasyon geçirdi, yaşam alanı edindi. Güçlü olanlar kaldı, güçsüzler kalamadı bu şekilde o denge oluştu.

Ama işin bir noktasında şöyle bir olay da var. Sonuçta bu dinler insanlar olmasaydı olmayacaktı. Yani dinler insanlar tarafından yaratılmış şeyler. Dinlerin başladığı zamanlardaki bilim ile şu anki bilim arasındaki farkı hepimiz biliyoruz. O zamanlar insanlar çoğu doğa olayını vs. açıklayamıyordu, çünkü bilmiyorlardı. Bunların yanına korkuları da eklenince bir varlığa inanma ihtiyacı oluşuyor ister istemez.
Kur'an'ı bir aç oku Türkçe'sini günlük hayatta sana çok yararı olacak bilgiler var insanlar bunu yazmış olamaz.

Kendi kendine oluştuğuna inanmıyorum. Bu olay zaten bilim tarafından da hala daha kesin olarak açıklanmış bir şey değil zaten. Teoriler üretiliyor, cevap bulunmaya çalışılıyor henüz.
bilim istediği kadar şeyi bulsun hiçbir zaman tanrı var diyemez alanı değil bilim hiçbir şey açıklamıyor ayrıca teorilerle falan

Ya biri insanları kontrol altına alma amaçlı din diye bir şey çıkarmışsa diye aylardır düşünüyorum.
Böyle bir şey olsa insanları bir imtihana sokarmışcasına nefis sınayan yasaklar getirilmezdi.
Böyle bir şey olsa her türlü iyiliği yaymaya çalışıp insanların işine gelen kötülükler yasaklanmazdı.
Böyle bir şey olsa bu kontrole almaya meraklı kişiler insanların huyuna gidecek, basit bir din yapardı.
Böyle bir şey olsa "Cennetten arsa almak." "Beni başa seçin, sizi cennete sokayım." gibi şeyler türerdi.
Böyle bir şey olsa yüzyıllar sonrasında bulunan bazı şeyler çoktan Kur'an'da dolaylı yoldan bahsedilmezdi.
Böyle bir şey olsa eski kutsal kitaplar kendisinden sonra geleni ispat etmezdi, birbiriyle çelişki içinde olurlardı.
Böyle bir şey olsa Kur'an'dan sonra da büyük kutsal kitaplar çıkar, illaki insanlar bölge bölge kontrole alınırdı.
Böyle bir şey olsa "Dinde zorlama yoktur." olmazdı. herkes mutlak şekilde aynı dine inanmak zorunda olurdu.
Herkes mutlak şekilde aynı dine inanırsa insanları etki altına almak kolay olurdu, basit vaatlerle kandırılırlardı.
Böyle bir şey olma ihtimali yok. Hepsinin uydurulmuş safsatalar olma ihtimali devenin uçması kadar garip şey.

bilim istediği kadar şeyi bulsun hiçbir zaman tanrı var diyemez alanı değil bilim hiçbir şey açıklamıyor ayrıca teorilerle falan
Din bilimsel olarak çoğu zaman kanıtlanamaz zaten . İşte sınav da budur. Görmeden inanmak . İçten inanmak.

Hocam şimdi bu sınavdır.
Sen mesela neden geleceğini bir kağıt parçası belirliyor ise aynı mantık.
Kimse buna böyle bakmıyor ama. Ama ben de bilmiyorum geleceği gördüğü halde bizi bildiği halde neden yaratıldık . Ama onuda şöyle kapattım Burası bir sınav.
Bizi sınav eden kişi sonucu bildiği halde bizi neden sınav yapıyor?
Tanrı kendisine ibadet etmemi istiyor, şükür etmemi istiyor, ona teşekkür etmemi istiyor
Peki ya beni neden melek olarak yaratmadı meleklerde görevleri dışında sadece ibadet ediyorlar diye biliyorum
Ve
Madem tanrının her şeye gücü yetiyor neden kitapları, elçileri, melekleri var?
Neden yarattığı şeylerle kendi varlığını kanıtlamaya çalışıyor, neden direk kendini gösterip varlığını doğrulamıyor?

Böyle bir şey olsa insanları bir imtihana sokarmışcasına nefis sınayan yasaklar getirilmezdi.
Böyle bir şey olsa her türlü iyiliği yaymaya çalışıp insanların işine gelen kötülükler yasaklanmazdı.
Böyle bir şey olsa bu kontrole almaya meraklı kişiler insanların huyuna gidecek, basit bir din yapardı.
Böyle bir şey olsa "Cennetten arsa almak." "Beni başa seçin, sizi cennete sokayım." gibi şeyler türerdi.
Böyle bir şey olsa yüzyıllar sonrasında bulunan bazı şeyler çoktan Kur'an'da dolaylı yoldan bahsedilmezdi.
Böyle bir şey olsa eski kutsal kitaplar kendisinden sonra geleni ispat etmezdi, birbiriyle çelişki içinde olurlardı.
Böyle bir şey olsa Kur'an'dan sonra da büyük kutsal kitaplar çıkar, illaki insanlar bölge bölge kontrole alınırdı.
Böyle bir şey olsa "Dinde zorlama yoktur." olmazdı. herkes mutlak şekilde aynı dine inanmak zorunda olurdu.
Herkes mutlak şekilde aynı dine inanırsa insanları etki altına almak kolay olurdu, basit vaatlerle kandırılırlardı.
Böyle bir şey olma ihtimali yok. Hepsinin uydurulmuş safsatalar olma ihtimali devenin uçması kadar garip şey.
Cennetten arsa almak olayı ortaçağ Avrupa'sında varmış papazlar yapıyormuş onu. Ama dediklerin çok iyi

Bizi sınav eden kişi sonucu bildiği halde bizi neden sınav yapıyor?
Tanrı kendisine ibadet etmemi istiyor, şükür etmemi istiyor, ona teşekkür etmemi istiyor
Peki ya beni neden melek olarak yaratmadı meleklerde görevleri dışında sadece ibadet ediyorlar diye biliyorum
Ve
Madem tanrının her şeye gücü yetiyor neden kitapları, elçileri, melekleri var?
Neden yarattığı şeylerle kendi varlığını kanıtlamaya çalışıyor, neden direk kendini gösterip varlığını doğrulamıyor?
Çünkü hocam bir insan daha yaşamadan sonunu görmesi adaletsiz olurdu bu sayede insan dünyada ölürken naıl olduğunu sorguluyor ve allahı suçlamak yerine kendim ne yaptım diyor.

Geri