Dünyadaki herkes akraba değilmi?

Hocam eğer kendi başımıza bırakılsaydık dünyann sonunu getirmiştik bile.
Peki ya tanrı kendi sonunu getirecek bir varlığı neden yarattı?

İnsan kendi başına bırakılırsa gelme amacımız ne olurdu o zaman biz boş bir varlık olurduk.
İnsanın gelme amacı ibadet etmek ama tanrı bizim ibadetlerimize muhtaç değilse neden ona ibadet etmemiz şart?

Dünyada herkes nasıl akraba olsun? Herkesin genleri farklı? İsteyen arkadaşlar sapiens kitabını okuyabilir. Evrim kanıtlanmış bir şey maymundan gelme hariç. Maymundan gelmeye inanana hayatta başarılar dilerim.

Evrim sayesinde herkes birbiriyle akraba olamaz bu yüzden.

Peygamberimiz (sav) bile Taif den çıkarken ona zulüm edenlere en ufak lanet okumadı nefret etmedi kin beslemedi. Onun inandığı yüce varlık nasıl nefret edebilir ?
Sen yaratanı 2 kolu 2 bacagi olan duygulari olan bir canli olarak mı görüyorsun insanlari istemeseydi daha önce ettiği gibi bizleri helak ederdi.
Bu düşüncem saçmaydı bu düşüncemin arkasında değilim

Biliyorum hemen oluşmadı ama bu kadar düzenli bir dengenin tesadüfen oluşması bana normal gelmiyor
Tesadüfen oluşuyor demedim zaten. Her canlı kendini doğaya uydurarak adaptasyon geçiriyor, evrimleşiyor. Doğal seçilimle de güçlü olanlar hayatını devam ettirirken güçsüz olanlar ya doğa şartlarına dayanamıyor ya da güçlü canlılara av oluyor. Bu şekilde de denge oluşuyor yavaştan.

Kendi kendine oluştuğuna inanmıyorum. Bu olay zaten bilim tarafından da hala daha kesin olarak açıklanmış bir şey değil zaten. Teoriler üretiliyor, cevap bulunmaya çalışılıyor henüz.
Zaten bir yaratıcı evreni oluşturuyorsa neden olduğu gibi bıraksın kendi akışına ? Dünya ilk başta çok farklıydı ejderha dinozor dönemleri gibi. O zaman insanlık yoktu bu çünkü olsaydı ölürlerdi. Yaratıcı insana akıl güç ve irade vermiştir

Tesadüfen oluşuyor demedim zaten. Her canlı kendini doğaya uydurarak adaptasyon geçiriyor, evrimleşiyor. Doğal seçilimle de güçlü olanlar hayatını devam ettirirken güçsüz olanlar ya doğa şartlarına dayanamıyor ya da güçlü canlılara av oluyor. Bu şekilde de denge oluşuyor yavaştan.
Peki bu dengeyi oluşturan canlılar nasıl oluşuyor?

Peki ya tanrı kendi sonunu getirecek bir varlığı neden yarattı?

İnsanın gelme amacı ibadet etmek ama tanrı bizim ibadetlerimize muhtaç değilse neden ona ibadet etmemiz şart?
Hocam şimdi bu sınavdır.
Sen mesela neden geleceğini bir kağıt parçası belirliyor ise aynı mantık.
Kimse buna böyle bakmıyor ama. Ama ben de bilmiyorum geleceği gördüğü halde bizi bildiği halde neden yaratıldık . Ama onuda şöyle kapattım Burası bir sınav.

Ben de bunu düşünüyorum. Sonuçta bu dinler ortalama 2000 yıl önce ortaya çıkmış şeyler. O zamanki halkı dizginlemek için uydurulmuş bir şey olabilir bu dinler. Kendilerinden üstün bir varlığı göstererek insanlara korku salınmış olabilir. Çünkü böyle olmadığına dair bir kanıt yok.

Geri