Çözüldü✓ Durduk yere mavi ekran

Este

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
233
Normal Ekranda Spotify Açıktı Pcyi ellemiyordum mouseyi elime alıp bi tıkladım rastgele sonra mavi ekran yedim anlamadım zaten 2 haftadırda durduk yere pc donup duruyor işlemciye falan yük bindirmiyor anlamıyorum dumb dosyasınıda nasıl atacağım bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirm

whocrashed programını yükle mavi ekranın hata kodunu sebebini söylüyor

arka planda çalışan gereksiz hizmetler yığınlarından kaynaklı olması muhtemel. Bunun için kullanmadığınız servisleri kapatarak çözüm elde edilebilir. Modlanmış işletim sistemleri var lite gibi vs. bu tarz sistemleri kullanarakda sistemde büyük rahatlık elde etmiş olursunuz.

1746311092279.webp

az önce yine yedim :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aşırı ısınacak bir şeyde yok veya ramlerde herhangi bir sorun görünmüyor ve zaten yaklaşık 2-3 hafta önce temiz kurulum yaptım anlamadım neden oluyor antivirüs programıda kullanmıyorum bugün valorant indirdim ondan dolayı olabilir mi diyeceğim de dediğim donmalar ondan öncede vardı

hocam ciddi bi yardım edin ya donuyor 10-15 saniye bir şey yapamıyorum hemen görev yöneticisini açıyorum ama yük binme falanda yok nasıl çözeceğim bunu ya

Bilgisayarındaki çökme, büyük ihtimalle sürücü sorunları veya bozuk RAM yüzünden oluyor. Öncelikle sürücüleri güncellemeyi ve RAM testi yapmayı deneyebilirsin. Ayrıca bilgisayarının aşırı ısınmadığından da emin ol.

Bilgisayarındaki çökme, büyük ihtimalle sürücü sorunları veya bozuk RAM yüzünden oluyor. Öncelikle sürücüleri güncellemeyi ve RAM testi yapmayı deneyebilirsin. Ayrıca bilgisayarının aşırı ısınmadığından da emin ol.
hocam aşırı ısınacak bir parça yok kasanın içi max 55 dereceyi görüyor birde ram testini nasıl yaparım ?

parçalar r5 5600 ekran kartı 6750xt işlemcide phantom sprit var kasada 5 fan var yani ısınmasının imkanı yok

OC yaptın mı? Yakın zamanda herhangi bir sürücü yükledin mi?

ilk olarak cmd den sfc /scannow bu kodu dene düzelmezse format düzelmezse ssd değişimi ile bi test et

OC yaptın mı? Yakın zamanda herhangi bir sürücü yükledin mi?
hocam önceden işlemcime yapmıştım en son format attıktan sonra uğraşmak istemedim o yüzden şuan oc gözükmüyor

ilk olarak cmd den sfc /scannow bu kodu dene düzelmezse format düzelmezse ssd değişimi ile bi test et
cmd den yazdım bir şey bulunamadı dedi taramadan sonra

galiba yeniden format atıcam çünkü az önce yine mavi ekran yedim iki defa

1746645592557.webp

yarım saat arayla yedim de benim anlamadığım dump dosyaları açılmıyor

1746645629359.webp
şu hatayı alıyorum

hocam önceden işlemcime yapmıştım en son format attıktan sonra uğraşmak istemedim o yüzden şuan oc gözükmüyor

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle şu hatayı alıyorum
Yönetici olarak aç açılır dosya

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle şu hatayı alıyorum
Şu şekilde paylaş bakalım. https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-dosyalarini-paylasin.73053/

Yönetici olarak aç açılır dosya
hocam o seçenek yok maalesef

valla yardımcı olursanız sevinirim yoksa format atacağım

:D ulan kaç senedir aktif olarak kullanıyorum şurayı ne zaman konu açsam aşağılanır gibi cevap alamıyorum şaka gibi düzgünce konu da açıyorum 1 kişi düzgünce yardım etmiyor :D

Ssd yada harddiskin Bad sectörlü olabilir

Hdtune programını kur, Error Scan bölümüne git, Tarama yap bakalım bellekte kırmızı noktacıklar görürsen Camiye götür Hocaya, gerekli işlemleri yapıp gömsün. Başın sağolsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,851
Üyeler
175,115
Son üye
legens07
Geri