Herkese selam, yaklaşık 1 aydır yeni telefon arayışındaydım. Başta aklımda S21, S21 FE gibi cihazlar olsa da çoğu yakınımın/çevremin yönlendirmesi ve kendi kararlarım sonucunda iPhone 11 veya 12 almaya karar vermiştim. Hatta başta iPhone X almayı düşündüm ancak 2017'de çıkan ve 2-3 yıl sonra değiştirmem gereken bir cihaz olacağından pek yönelmedim.
Ancak sonrasında okul, yaptığım geziler ve katıldığım/katılacağım etkinlikler vs. derken fatura iyice şişecekti. Bu yüzden öncelikli olarak taksitli ve normalden düşük fiyatlı bir cihaz almam gerekiyordu.
Uzun zamandır yenilenmiş cihaz alıp almamak arasında gidiyordum çünkü kesin tertemiz bir cihaz gelmeyebilir, iade gerekebilir. O riskleri ve uğraşları göze almak istemiyordum. O yüzden yine en F/P seçenek olarak S21 FE vardı.
Bunları düşündüğüm sıralarda S21 FE 12300TL civarı bir fiyata sahipti. Şu anda ise 13-14.000TL arasında seyirde.
Şimdi benim için asıl konu taksit. Taksit olmazsa sıkıntı çünkü alışveriş kredisiyle maksimum 3 ay vade veriyor ve fazladan vade farkı koyuyor.
*şu anda kullandığım realme cihazı 2022 başında 12 ay vadeli alışveriş kredisiyle almıştım...
Yakın zamanda da işe girme gibi bir konu olduğundan hazır cebime para girecek diyerekten alayım dedim.
Bahsettiğim gibi yenilenmiş almamın nedeni normalden 2000TL ucuz olması, kar etmek falan değil. 6 ay da olsa taksitli cihaz alabilmek.
*Elbette tanıdıklarımızda ticari karta sahip olanlar vardı ama onlardan 15.000TL tutarında bir ürünü bizim için almalarını istemek seneler boyu bağımız bile olsa mümkün değil.
Bugün de hazır easycep'te vade farkı kalkmışken, bir de yeni stoklar eklenmişken bakayım dedim. iPhone 11'e bayağı bir stok gelmiş.
Uzun süren bir ikna süreci ve babamla aramda geçen "amorti garantisi sözleşmesi" sonrasında Product Red renginde 64GB depolamalı, %100 bataryalı iPhone 11 aldım.
Hata mı ettim bilmiyorum ama ettiysem de bir gerekçe gösterip 14 gün dolmadan iadesini sağlarım diye düşünüyorum. Umarım sıfır sıkıntısız, değişeni de az olan temiz bir cihaz gönderilir.
Eğer cihazda 14 günde bir sorun çıkmazsa veya şüphelenmezsem kullanmaya devam ederim. Normalde hiç sıcak bakmadığım ikinci el cihaz konularına bulaştıranlar utansın.. Elimde olan bir şey değil.
Daha önce EasyCep ile iyi kötü herhangi bir deneyimi olan varsa lütfen iletsin. Teşekkürler.
Ekleme: S21 11K civarı bir fiyata sahip olsa muhteşem bir cihaz. 3x Optik Zoomdan tutun birçok kamera özelliğine sahip. Android tarafında yıllardır gördüğüm en büyük eksik, her yeni işlemci çıktığında, her amiral gemisi telefon üreticisi o işlemciyi kullandığında artık 2021'de veya 2022'de çıkan bir önceki nesil işlemci amiral gemisi olmaktan çıkıyor.