ensareiz
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,195
Kral niye 3 ay önceden konu açıyon madem 3 ay sonra alcanMerhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 8 aydır yurt dışından getirdiğim iPhone 13 Pro Max'i kullanıyorum. Daha önce de iPhone 12 Pro ve 15 Pro modellerini kullandım. Ancak bu cihazların en büyük sorunu, bildiğiniz gibi 8 ay sonra kapanması ve beni çift telefon kullanmaya zorlaması. Bu durum artık gerçekten canımı sıkmaya başladı.
Öğrenciyim ve şu an part-time olarak depoda çalışıyorum. Günde 1.000 TL kazanıyorum ve ayda maksimum 15 gün çalışarak aralık ayına kadar yaklaşık 45.000 TL biriktirmeyi hedefliyorum. Bu bütçeyle yeni bir telefon almayı planlıyorum.
Açıkçası iPhone kullanmaktan sıkıldım. Özellik olarak pek bir yenilik sunmadıklarını ve sürekli aynı şeyleri geçiştirip durduklarını düşünüyorum. Bu yüzden yeni cihazım için iPhone dışında alternatiflere de açığım.
Benim için en önemli kriterlerden biri, ileride cihazı satmak istediğimde değerini çok fazla kaybetmemesi. Bu konuda iPhone ve Samsung'un ön planda olduğunu biliyorum.
Sizce aralık ayında bu bütçeyle hangi telefonu almalıyım?
Tecrübelerinize ve önerilerinize ihtiyacım var. Şimdiden herkese teşekkürler.
- iPhone'dan sıkıldığım için daha çok Android önerilerine açığım ama mantıklı bir iPhone önerisi olursa onu da değerlendirebilirim.
- Özellik, performans, kamera ve uzun ömürlülük gibi konularda beni tatmin edecek bir model arıyorum.
- İkinci el piyasasında değerini koruyan bir cihaz olması önemli.