Neler Yeni

Eczane İçin Bilgisayar Tavsiyesi

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
539
İsim
PichHasso
Hocam konu dışı olacak ama bir şey soracağım. Eczane açarken KOSGEB destek veriyor mu ?
hiç bir şekilde destek almadım o yüzden bilmiyorum yalan da söylemek hiç istemiyorum :)
Evet Evet. Piyasadaki En Güvenilir Sitelerden Biri. Teknik Desteği vs Çok iyi
Forumda Çok Fazla buradan sipariş veren var
Hatta Kendi arkadaşımda 6k lık sistem aldı çok memnun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani ne bileyim kullandıkları değişik programlar vs. vardır diye dedim
Tam bilmiyorum tabi
teşekkür ederim attığınız sistemlere bakıcam
şşşş karıştırma ortalığı :D
Hocam bence 8 gb ram almadan da yeterli olur sizin için. Çok böyle extreme işler yapılmayacağı için yeterli olur.
aslında haklısınız 8gb ram ile başlanılır yeterli gelmediği süre boyunca zaten ek ram takviyesi yapılır zor bir şeyde değil

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
hiç bir şekilde destek almadım o yüzden bilmiyorum yalan da söylemek hiç istemiyorum :)

teşekkür ederim attığınız sistemlere bakıcam

şşşş karıştırma ortalığı :D

aslında haklısınız 8gb ram ile başlanılır yeterli gelmediği süre boyunca zaten ek ram takviyesi yapılır zor bir şeyde değil
Anladım hocam. Güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız yok açıkçası. Arkada bi Medula açık olacak. Sistem isteyen bir yazılım değil.

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
539
İsim
PichHasso
9 senedir eczanede i5 3330 kullanıyorum. hala canavar gibi çalışıyor. tek ihtiyacı ssd. yani deyeceğim o ki, 10100 veya 10400 alırsan ömürlük olur. zaten kullandığın 2-3 tane program var, onları 20 yıllık bilgisayarda da çalıştırır. geri kalan işlemleri de tarayıcı üzerinden hallediyorsun.
işte aradığım cevap sonunda geldi biliyordum buradan bir tane eczacı kardeşimizin çıkacağı şuan çok daha rahatladım çok teşekkür ederim :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,197
İsim
.
Merhaba arkadaşlar,

Açıcak olduğum eczane için almam gereken ana bilgisayar lazım bu konuda çok kararsız kaldım ve birazda sizlerin görüşünüzü istedim. Eczane için alınacak bilgisayarda işlemci ve SSD önemli olan bu ikisi ve harici bir ekran kartına dahi ihtiyacım yok. Dahili bir graphic kartı olan bir sistem öneriniz varmı bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.
NOT: Size danışmamın aslında en büyük sebebi maddi kısmı eczane açarken zaten bir ton para gitti bari bu konuda biraz uygun davranmak istedim.
Arkadaşlar bir kısmı atladım intel core i3-10100 sizce yeterli olur mu sonuçta oyun oynanmıyacak sadece reçete işlemleri için kullanılacak bir bilgisayar olması lazım
apu sistem için intel önermişler gözlerim neler görüyor :) apularda amd inteli rahat rahat tokatlıyor gamegarajdan rahatlıkla alabilirsinz

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
işte aradığım cevap sonunda geldi biliyordum buradan bir tane eczacı kardeşimizin çıkacağı şuan çok daha rahatladım çok teşekkür ederim :)
rica ederim. en düşük masrafla h410 + 10100 alarak toplayabilirsin diye düşünüyorum. ram olayına da çok takılmaya gerek yok. 4 bile yeter ama 8gb tek kanal kullanıyorum ben.

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
539
İsim
PichHasso
çok teşekkür ederim arkadaşlar o zaman sizlere hayırlı ramazanlar dilerim son 4 gündür halledemediğim konuyu 30 dakikada çözdüm sayenizde :)

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,091
İsim
Lydranx

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,091
İsim
Lydranx
oyun oynanmayacak olsada her türlü amd tokatlıyor intele apu için para verilmez
İşlemci Gücüne Falan Bakıyoruz.
Amd Tokatlamıyor , gpu gücü daha iyi olduğu için size güçlü geliyor
Ama Eczane İçin gpu önemli olmadığı için , her iki işlemcide yeterli olur
Ben Ram Frekansından ötürü amd önerdim , intel de yeterli olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,197
İsim
.
İşlemci Gücüne Falan Bakıyoruz.
Amd Tokatlamıyor , gpu gücü daha iyi olduğu için size güçlü geliyor
Ama Eczane İçin gpu önemli olmadığı için , her iki işlemcide yeterli olur
Ben Ram Frekansından ötürü amd önerdim , intel de yeterli olur
intel yeterli olmaz demedim ama apu topluyorsan eğer intel alınmaz bu bir gerçek ve eczane için kullanıcak olsada daha güçlü bir pc olmasını istemez mi arkadaş sence? Hem belki ilerde kendisi kullanmaya başlıcak uprade etcek sistemi bilemeyiz o yuzden her turlu amd

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,091
İsim
Lydranx
intel yeterli olmaz demedim ama apu topluyorsan eğer intel alınmaz bu bir gerçek ve eczane için kullanıcak olsada daha güçlü bir pc olmasını istemez mi arkadaş sence? Hem belki ilerde kendisi kullanmaya başlıcak uprade etcek sistemi bilemeyiz o yuzden her turlu amd
Sizin anlamadığınız olay , Amd'nin cpu tarafında İntelden Güçlü olduğunu zannetmeniz
AMD : 4 Core 4 Threads 6MB Önbellek 12nm
İntel : 4 Core 8 Threads 6MB Önbellek 14nm

Yani siz AMD'nin Güçlü olduğunu zannetseniz de , aradaki fark gpu farkı cpu değil
Eczanede de Gpu Önemli olmadığına göre , her ikisi de işini görür

Ben Sadece MHZ İçin Amd Önerdim

Top Bottom