Neler Yeni

Ekran Kartı Bakımı için yardım

Mr.Zatt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mustafa Emir KILIÇ
Merhaba PC'mde Asus Dual RTX 3060 model anakart var. Oyunlarda 70'li dereceleri çok rahat geçiyor bende önlem olarak kendim biraz gücünü kıstım fakat oyunlarda performans düşüyor normal olarak.Az önce Varsaylın modda Furmark testi yaptım ve sonuç şöyle:

1738697038411.png

Garantisi bitti, servislerde ortalama 1500TL fiyat verdi açıkçası bana fazla geldi. Kendim termal macun, ped değişimi yapayım diyorum. Sizce kendim yaparak risk almış olur muyum ? İşlemci termal macunumu bir çok kez değiştirdim yani az çok anlıyorum. Bir de sizce hangi macunu kullanmalıyım ? İyi forumlar.

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Mehmet
kendin yaparsan 2 gün sonra konu açarsın temizlik yaptım görüntü gelmiyor diye.

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Yasuo Mehmet
Termal pad değiştirmeni tavsiye etmem. Termal macun ve toz temizliğini evde yaparsan yeterli olur.

ZEO.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
berkay
Merhaba PC'mde Asus Dual RTX 3060 model anakart var. Oyunlarda 70'li dereceleri çok rahat geçiyor bende önlem olarak kendim biraz gücünü kıstım fakat oyunlarda performans düşüyor normal olarak.Az önce Varsaylın modda Furmark testi yaptım ve sonuç şöyle:

Alıntıyı görüntüle

Garantisi bitti, servislerde ortalama 1500TL fiyat verdi açıkçası bana fazla geldi. Kendim termal macun, ped değişimi yapayım diyorum. Sizce kendim yaparak risk almış olur muyum ? İşlemci termal macunumu bir çok kez değiştirdim yani az çok anlıyorum. Bir de sizce hangi macunu kullanmalıyım ? İyi forumlar.
İşlemci macun değiştirmekle ekran kartı termal ped değiştirmek bambaşka . Servise ücret vermek istemiyorsanız , bilen birinden yardım isteyin bence .

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Yasuo Mehmet
İşlemci macun değiştirmekle ekran kartı termal ped değiştirmek bambaşka . Servise ücret vermek istemiyorsanız , bilen birinden yardım isteyin bence .
İşlemci termal macunu değiştiren ekran kartı termal macununu rahatlıkla değiştirir. Termal pad pahalı ve uygun ölçü bulmak zor. O yüzden değiştirmesini tavsiye etmiyorum.

Mr.Zatt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mustafa Emir KILIÇ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O zaman sadece termal macun değiştirip toz temizliği yapsam değer mi sizce ? CPU'dan çok daha zor olduğunun farkındayım. Açıkçası etrafımda da bu işten anlayan yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne kadar farkeder acaba sıcaklık olarak ? Ekran kartı 3 yıllık falan ve hiç bakım yapılmamış.

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Yasuo Mehmet
O zaman sadece termal macun değiştirip toz temizliği yapsam değer mi sizce ? CPU'dan çok daha zor olduğunun farkındayım. Açıkçası etrafımda da bu işten anlayan yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne kadar farkeder acaba sıcaklık olarak ? Ekran kartı 3 yıllık falan ve hiç bakım yapılmamış.
Sadece macun yeter. Termal pad kolay eskimez. CPU'dan çok zor değil. Sökerken çıkarttığın vidaların yerini hatırla. Ben a4 kağıt alıp yerlerini belirliyorum. Vidaların boyu farklı olabiliyor.

Mr.Zatt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mustafa Emir KILIÇ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hangi termal macunu önerirsin ?

Ali Bulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Ali
Hocamlar benim ekran kartı 95 dereceye kadar bile çıkıyor. Hem kasanın akışı kötü hemde termal macunları hiç yenilemedim 2.5 yıldır. Toz bakımı, macun bakımı, güzel akışlı bir kasa değişimi yapsam bu normal seviyelere iner mi ?

Mr.Zatt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mustafa Emir KILIÇ
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Ertuğrul Yavuz
kendin yaparsan 2 gün sonra konu açarsın temizlik yaptım görüntü gelmiyor diye.
Ne kadar güzel bir yönlendirme öyle(!) Kaç ay oldu hesap edemedim 2060 Super kartımın (2.el almıştım) ilk bakımını yaptım ve normal bir macunla değil SIVI METAL ile. Hâlâ görüntü alabiliyorum. Aşşırı OC yaptığımda 64 dereceyi falan görüyor onun harici Stock halde ya da 110Mhz Core Clock,1100Mhz Memory Clock hız aşırtma ile otomatik fan hızlarıyla max 61 derece. Gayet de yapılabilir (yalap şalap değil tabii ki) bir işlem. İstenirse termal pad yenilemesi de yapılır ama termal macun kesinlikle değiştirilmeli. Soğutucu blok kuru, PCB kart uçucu sıvı maddeyle kibarca temizlenip macun yenilemesi yapılabilir.

Mr.Zatt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mustafa Emir KILIÇ
Hocamlar benim ekran kartı 95 dereceye kadar bile çıkıyor. Hem kasanın akışı kötü hemde termal macunları hiç yenilemedim 2.5 yıldır. Toz bakımı, macun bakımı, güzel akışlı bir kasa değişimi yapsam bu normal seviyelere iner mi ?
Etkiler ama hocam 2.5 yıl için 95 biraz fazla geldi bana

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,581
Üyeler
167,518
Son üye
Aliqo
Top Bottom