Ekran kartı bu şekilde hava alır mı

O karta bakım şart padleri değiştirmen lazım termal macunla olacak iş değil.
Hotspot ile VRAM sıcaklıkları farklı değil mi? Hotspot Chipset üzerindeki en sıcak nokta olamsı lazım. Pedler VRAM bölgesinde olur normalde. Sensör yoksa VRAM sıcaklığı gözükmez bir de.

Hotspot ile VRAM sıcaklıkları farklı değil mi? Pedler VRAM bölgesinde olur normalde.
Evet aynı şey değiller , hot spot 100 derecelerde geziyorsa vramler yine çok ısınıyordur :D her türlü bakım şart bu karta o yüzden pad dedim ve termal macun yerine ptm kullanmak daha mantıklı hale geldi pump out olayı yüzünden.

Hotspot ile VRAM sıcaklıkları farklı değil mi? Hotspot Chipset üzerindeki en sıcak nokta olamsı lazım. Pedler VRAM bölgesinde olur normalde. Sensör yoksa gözükmez.
Ben de öyle biliyorum da hocam onlar da değişsin sıkıntı olmaz. Bu kartı zaten uzun süre kullanacağım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet aynı şey değiller , hot spot 100 derecelerde geziyorsa vramler yine çok ısınıyordur :D her türlü bakım şart bu karta o yüzden pad dedim ve termal macun yerine ptm kullanmak daha mantıklı hale geldi pump out olayı yüzünden.
Hocam vaktim olsa ben de ptm7950 ve ped alıp değiştirebilirdim lakin hiç vaktim yok. O yüzden şu an götürüyorum bilgisayarcıya. Hem termal macun hem de ped değişimi istedim telefondan arayıp 800tl gibi bir ücret çıkardılar.

Ben de öyle biliyorum da hocam onlar da değişsin sıkıntı olmaz. Bu kartı zaten uzun süre kullanacağım.

Hocam vaktim olsa ben de ptm7950 ve ped alıp değiştirebilirdim lakin hiç vaktim yok. O yüzden şu an götürüyorum bilgisayarcıya. Hem termal macun hem de ped değişimi istedim telefondan arayıp 800tl gibi bir ücret çıkardılar.
Umarım dandik mal kullanmazlar :D fiyat fena değil çünkü padin kalınlığını ayarlamak mı dersin , bakımı mı dersin , testleri falan filan yine iyi fiyat çekmiş açıkçası.

Umarım dandik mal kullanmazlar :D fiyat fena değil çünkü padin kalınlığını ayarlamak mı dersin , bakımı mı dersin , testleri falan filan yine iyi fiyat çekmiş açıkçası.
Kullanılan macun mx4müş hocam. Mx4 yerine thermal grizzly kullanılmasını istedim 1100 TL oldu ücreti.

Kullanılan macun mx4müş hocam. Mx4 yerine thermal grizzly kullanılmasını istedim 1100 TL oldu ücreti.
Kullanılan pedleri bilmiyorum maalesef.

Kullanılan pedleri bilmiyorum maalesef.
1100tl fazla fiyat çekmiş max olması gereken 900-950tl aralarında oynayan fiyat bu kadar fazla değil. Neyse artık :D detaylı temizlik vb değer umarım.

1100tl fazla fiyat çekmiş max olması gereken 900-950tl aralarında oynayan fiyat bu kadar fazla değil. Neyse artık :D detaylı temizlik vb değer umarım.
Yani empati yapınca anlıyorum her şeyin fiyatı uçtu zaten. Tek korkum paranın hakkını vermemesi malum Türkiye :D

O zaman hocam kartı 2. elden almıştım hot spot sıcaklığı furmarkta 1 dakikada 100 derece oluyor. Bu durumu termal macunla mı çözerim?
hotspotun 1 dakkada 100 derece olduğuna bakma gpu sıcaklığı hot spot sıcaklığı 100 iken kaç derece

hotspotun 1 dakkada 100 derece olduğuna bakma gpu sıcaklığı hot spot sıcaklığı 100 iken kaç derece
Gpu 60-65 hot spot da 100-107 arası görmüştüm hocam. Şimdi bilgisayarcıya getirip verdim pedlerini ve macunu değiştirmesini istedim. 1 saat civarına işi biter dedi.

Gpu 60-65 hot spot da 100-107 arası görmüştüm hocam. Şimdi bilgisayarcıya getirip verdim pedlerini ve macunu değiştirmesini istedim. 1 saat civarına işi biter dedi.
yine 60-65 olur fakat hot spot 70-80 lere düşecektir. Genelde iyi olarak kabul ettiğimiz senaryolar gpu ile hot spot arasında 15-20 dereceyi geçmeyen senaryolar tabii kartın mimarisi vb araya girince değişebiliyor.

yine 60-65 olur fakat hot spot 70-80 lere düşecektir. Genelde iyi olarak kabul ettiğimiz senaryolar gpu ile hot spot arasında 15-20 dereceyi geçmeyen senaryolar tabii kartın mimarisi vb araya girince değişebiliyor.
Kart MSI mech x2 6700XT hocam. Soğutma olarak çok başarılı bir kart değil biliyorum ancak 100 derece hot spot da anormal bir değer. Dediğiniz gibi 70-80 olmasını bekliyorum işlemleri sonrası.

Benim sistem bu şekilde hava alıyorsa senin kart da hava alır merak etme :D

Ekler

• WhatsApp Image 2025-11-27 at 12.11.04_9c1f6cdf.webp
    WhatsApp Image 2025-11-27 at 12.11.04_9c1f6cdf.webp
    173.4 KB · Hit: 5
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,331
Üyeler
185,710