Hocam asus ve msi bu işi iyi yapan firmalardır severiz, arada az bir fark varsa almaya çalışırız fakat işin suyunu çıkardılar.
Her marka 3 veya 4 farklı segmentte model çıkarıyor. İlk önce modelin hangi seri olduğuna sonra markasına bakmanızı tavsiye ederim. Yani msi ventus gigabyte eagle veya asus dual alacağıma 4 fanlı galax markasını tercih ederim. Pc hocası kanalın 4080 modelinin incelemesi mevcut. Markayım diyen markalar taş çıkaracak ısı değerleri var. Forumda bana da önerdiler. Ben de bütçemi ayarladığımda alacağım.
Asus ve msi markasına 10k fazla para veremem,vermem. Aradaki fiyat farkına 4080 alınıyor.
Hocam şunu düşünüyorum. İyi markaya ne için para verilir?
Daha iyi bir soğutma daha iyi bir satın alım sonrası hizmet için.
Galax markasının soğutması gayet başarılı gaming gen tr de yetkili satıcı ve sıkıntı durumunda ilgilendiğine göre aynı çipsete fazladan 7 8 k vermenin mantığı yok.
Bu arada düzgün hava akışı olmayan bir kasa alırsanız asus da olsa msi da olsa ısınıyor.
Full asus bileşenli kasa da kullandım. Kasam kötü olduğu için 80 derece üzeri görüyordum.
Sonuç aynı çipsete 7 8 k fazla para verilmez.
Hocam şunu düşünüyorum. İyi markaya ne için para verilir?
Daha iyi bir soğutma daha iyi bir satın alım sonrası hizmet için.
Galax markasının soğutması gayet başarılı gaming gen tr de yetkili satıcı ve sıkıntı durumunda ilgilendiğine göre aynı çipsete fazladan 7 8 k vermenin mantığı yok.
Bu arada düzgün hava akışı olmayan bir kasa alırsanız asus da olsa msi da olsa ısınıyor.
Full asus bileşenli kasa da kullandım. Kasam kötü olduğu için 80 derece üzeri görüyordum.
Sonuç aynı çipsete 7 8 k fazla para verilmez.
Ben deepcool ck560 kullanıyorum şuan tebilon da 2800 lira (PC hocası youtube kanalında detaylı incelemesi var)
O kadar veremem derseniz Dark guardian pro var.(2000tl falan galiba) Forumda da kullanan arkadaşlar var diye biliyorum.
Akvaryum tipi kasa önermedim. Ucuz modelleri dandik oluyor. Ön panelleri de kapalı olduğu için çok ısınır. (İyi markalarda arka panelde ızgara bulunduğu için soğutma konusunda sıkıntı olmuyor)
Merhabalar 4070 ti super almayı düşünüyorum
İşlemcim i9 12900k
Anakartım b660mk d4
bunlara uyacak bi ekran kartı önerilerine açığım
4070 ti süper iyi diyorsanız önereceğiniz bi marka var mıdır? Teşekkür ediyorum şimdiden
Ben deepcool ck560 kullanıyorum şuan tebilon da 2800 lira (PC hocası youtube kanalında detaylı incelemesi var)
O kadar veremem derseniz Dark guardian pro var.(2000tl falan galiba) Forumda da kullanan arkadaşlar var diye biliyorum.
Akvaryum tipi kasa önermedim. Ucuz modelleri dandik oluyor. Ön panelleri de kapalı olduğu için çok ısınır. (İyi markalarda arka panelde ızgara bulunduğu için soğutma konusunda sıkıntı olmuyor)
Cc yi bilmiyorum ama ck modelini çok beğendim malzemesi sağlam.
Bütçe varsa alabileceğiniz en iyi modeli tercih edin ileride değiştirmek zorunda kalmazsınız.
Gayet kaliteli bir model. Markaya değil modele bakmanız lazım, bu kart asusun tuf kartlarında daha iyi strix kartlarından daha kötü. MSI'ın ventus modelinden daha iyi, suprim x modelinden kötü.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bak 4070ti'ların tier listi burda. 4070ti super de zaten 4070ti ile aynı kart tasarımlarını kullandığı için bakman gereken liste bu. Attığım ilk liste (galax B tier'da tuf ve gaming x trio ile eaynı tierda yer almış) genel performansları ( soğutma-vrm-güç limiti ).
İkinci attığım resim ise sadece soğutma performansları.
Bu da soğutma performansları, burda da tuf ve gaming x ile aynı klasmanda yer alıp A tier bir soğutma sergilemiş ki gayet yeterli.
Bunları atma sebebim her kart serisi için de bu sıralam değişiyor mesela 4070ti jenerasyonunda tuf ile aynı performansı sunarken benim aldığım 4080 Super kart serisinde S tier'da yer alarak A tierda yer alan asus tuf kartını geçmişti ama bu jenerasyon performansları aynıymış. Araştırmasını güzel yapmak lazım işte, her kart bir olmuyor. Galax kartı gönül rahatlığıyla alabilirsin ama.
Gayet kaliteli bir model. Markaya değil modele bakmanız lazım, bu kart asusun tuf kartlarında daha iyi strix kartlarından daha kötü. MSI'ın ventus modelinden daha iyi, suprim x modelinden kötü.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bak 4070ti'ların tier listi burda. 4070ti super de zaten 4070ti ile aynı kart tasarımlarını kullandığı için bakman gereken liste bu. Attığım ilk liste (galax B tier'da tuf ve gaming x trio ile eaynı tierda yer almış) genel performansları ( soğutma-vrm-güç limiti ).
İkinci attığım resim ise sadece soğutma performansları. Alıntıyı görüntüle
Bu da soğutma performansları, burda da tuf ve gaming x ile aynı klasmanda yer alıp A tier bir soğutma sergilemiş ki gayet yeterli.
Bunları atma sebebim her kart serisi için de bu sıralam değişiyor mesela 4070ti jenerasyonunda tuf ile aynı performansı sunarken benim aldığım 4080 Super kart serisinde S tier'da yer alarak A tierda yer alan asus tuf kartını geçmişti ama bu jenerasyon performansları aynıymış. Araştırmasını güzel yapmak lazım işte, her kart bir olmuyor. Galax kartı gönül rahatlığıyla alabilirsin ama.
Galaxın o modelini almayın ama, sadece 300tl fazlasına daha üst modeli var. Hem daha kalın kart pasif soğutması daha iyi olacaktır hem de ortadaki fanı 102mm (muhtemelen tam çipin üstündeki fan ) ve 4 fanlı. Ex gamer modelde tüm fanlar 92mm.
NVIDIA® GeForce RTX™ 40 Serisi GPU’lar, DLSS 3 desteğiyle oyuncular ve içerik oluşturucular için hızlının ötesindedir.
www.gaming.gen.tr
Benim kullandığım 4080 super ile aynı seri, sg modeli. Attığım ss'lerde de test edilen buydu zaten. Bu kart baya kaliteli, ex gameri bilmem.
SG galax'ın üst serisidir. ST de bu serinin rgb'sizidir. Ama en iyisi SG yani, baktığınızda zaten kalite farkını da görürsünüz.
Burda abimiz de 4070ti super galax sg'yi incelemiş.