Ekran Kartı Upgrade Önerisi

kötü bir öneri bana göre , fiyatı çok uçuk hemde inanılmaz uçuk
benim önerim 9070xt.
Bu aralar fiyatları uçtu evet sahibidnende kapalı kutu rahatça bulunabilir ama. İlla Nvidia olmak zorunda değilse 9070xt güzeldir 5070 vramden dolayı önermem şahsen.

Bu fiyatlara alınmaz zaten de sahibindende kapalı kutu 35k'ya falan satılıyor. Kasımda 32k'ya bulunabiliniyordu o zaman için fiyatı güzeldi. 16GB olmalı ve Nvidia olmasında fayda var şahsen dlss 4 çok güzel görüntü veriyor ve desteği bol.
nvidianın driverleri düzeldimi bilmiyorum fakat nvidia almanın bir avantajı yok amd almanın da yok :D ekran kartı ekran kartıdır herkes işine yarayanı alır bana göre.

Bu fiyatlara alınmaz zaten de sahibindende kapalı kutu 35k'ya falan satılıyor. Kasımda 32k'ya bulunabiliniyordu o zaman için fiyatı güzeldi. 16GB olmalı ve Nvidia olmasında fayda var şahsen dlss 4 çok güzel görüntü veriyor ve desteği bol.
Katılıyorum hocam o yüzden Nvidia tarafına içim daha ısınık yıllardır ama fiyatları görünce üzdü diyebilirim

RTX 5070 ile 4070 Ti Super arasında çok fark yok, üstelik 5070'te MFG avantajı var.

AMD'de de 9000 serisi altına o kadar para vermek yazık olur, çünkü MFG'den yararlanamazsın, bu yüzden AMD tarafında RTX 5070'ten iyi olduğu için RX 9070 XT alınabilir.

Ama tercihin NVIDA'dan yana olduğu için, sonuç olarak en mantıklısı o bütçede RTX 5070. (2K'da oynayacağın için VRAM'dan yana sorun yaşamzsın, ben 12 GB VRAM ile 3440x1440 çözünürlükte bile sıkıntı yaşamıyorum.)

nvidianın driverleri düzeldimi bilmiyorum fakat nvidia almanın bir avantajı yok amd almanın da yok :D ekran kartı ekran kartıdır herkes işine yarayanı alır bana göre.
Öyle bir mantık mı var. Dlss 4 gerçekten faydalı bir teknoloji ve 4070ti super gibi bir kartın kullanıldığı 1440p/2160p çözünürlüklerde vazgeçilemeyecek bir teknoloji.

Öyle bir mantık mı var. Dlss 4 gerçekten faydalı bir teknoloji ve 4070ti super gibi bir kartın kullanıldığı 1440p/2160p çözünürlüklerde vazgeçilemeyecek bir teknoloji.
fsr3/fsr4 , afmf2.1 bunlar boru mu ? :D

RTX 5070 ile 4070 Ti Super arasında çok fark yok, üstelik 5070'te MFG avantajı var.

AMD'de de 9000 serisi altına o kadar para vermek yazık olur, çünkü MFG'den yararlanamazsın, bu yüzden AMD tarafında RTX 5070'ten iyi olduğu için RX 9070 XT alınabilir.

Ama tercihin NVIDA'dan yana olduğu için, sonuç olarak en mantıklısı o bütçede RTX 5070. (2K'da oynayacağın için VRAM'dan yana sorun yaşamzsın, ben 12 GB VRAM ile 3440x1440 çözünürlükte bile sıkıntı yaşamıyorum.)
Ağzına sağlık hocam :)

5070 katiyen alınmamalı. Hem vrami 12gb, hem saf gücü daha az ki sonuçta bu yapay kareler de saf güçten baz alınarak üretliliyor ve en önemlisi koşu kişinin monitörü 240hz'in altında. 240hz kullanan birisi 4x mfg açtığı zaman oyunu 60fps ile oynamış oluyor bu kabul edilebilir bir gecikme değeri ancak 144hz bir monitörünüz var ise oyunu gerçekte 36fps olarak oynamış oluyorsunuz ya da 4x mfg'yi tam olarak kullanmayacaksınız ki burda da zaten 4070ti superin 2x frame geni yeterli olacaktır.

5070 katiyen alınmamalı. Hem vrami 12gb, hem saf gücü daha az ki sonuçta bu yapay kareler de saf güçten baz alınarak üretliliyor ve en önemlisi koşu kişinin monitörü 240hz'in altında. 240hz kullanan birisi 4x mfg açtığı zaman oyunu 60fps ile oynamış oluyor bu kabul edilebilir bir gecikme değeri ancak 144hz bir monitörünüz var ise oyunu gerçekte 36fps olarak oynamış oluyorsunuz ya da 4x mfg'yi tam olarak kullanmayacaksınız ki burda da zaten 4070ti superin 2x frame geni yeterli olacaktır.
aynı fikirdeyim 4000 serisi alınacaksa bile 2. el alınmalı 0 ların fiyatı uçtu...

MFG'yi Lossless Scaling ile karıştırdınız sanırım hocam :D
4070 Ti Super ile de ahım şahım bir fark yok, testlerine bakınız.
Ayrıca 2K'da 12 GB VRAM oldukça yeterli

fsr3/fsr4 , afmf2.1 bunlar boru mu ? :D
fsr 3 rezil bir teknoloji, fsr 4 üstüne gerçekten çok şey katmış. CNN model kullanana dlss 3'ten iyi Transformer model kullanan dlss 4'ten kötü ancak kabul edilebilir değerler. Burda önemli olan desteğinin ne kadar yaygın olacağı.
Verilerimi bu videodan baz alarak konuşuyorum.

fsr 3 rezil bir teknoloji, fsr 4 üstüne gerçekten çok şey katmış. CNN model kullanana dlss 3'ten iyi Transformer model kullanan dlss 4'ten kötü ancak kabul edilebilir değerler. Burda önemli olan desteğinin ne kadar yaygın olacağı.
Verilerimi bu videodan baz alarak konuşuyorum.
fsr3 kullanıyorum hiç te rezil değil (kalite modu için geçerli) kalite ve dengeli mod harici açınca cidden çok kötü orda size katılıyorum ama çoğu oyunda test ettim ve büyüteç ile bakmadığım sürece çoğu oyunda hiç bir şey farketmedim
ekran kartım 7800xt.

MFG'yi Lossless Scaling ile karıştırdınız sanırım hocam :D
Ayrıca 2K'da 12 GB VRAM oldukça yeterli
Hayır karıştırmadım hocam. Şunu anlamanız gerekiyor. Bu MFG teknolojisi 1 milisaniye bile gecikme katmasa sizin eğer gerçek kare hızınız 30 ise bunun gecikmesi üzerinden oynarsınız oyunu. Bu yüzden 60fps altında frame generation açılması tavsiye edilmez mesela. 120hz bir ekranınız var ise ki ben single player oyunlar için 4k 120hz lg c3 oled televizyonumu kullanıyorum. 4X MFG'yi tam olarak kullanmak istersem oyunu 108ms ile oynamam gerekecek ya da gerçek kare hızımı daha yüksek tutup 3x veya 2x kullanacağım ki oyundaki gecikmeyi hissetmeyeyim. Burada da 4070ti superin saf kas gücü ve sahip olduğu vram öne çıkıyor çünkü 4070ti super bir 4K kartı ancak 5070 gerek kas gücü gerekse vrami olsun 1440p'ye ait bir kart. 4K için üretilen bir kart ise 1440p'yi tabii ki rahatça kaldıracaktır.
1742151285411.png

Geri