Ekran kartımın kullanımı normal mi?

loewry

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,144
beyler 1080p kullanıyorum. Ekran kartım 4060 ti 16gb. Roblox ta bile farm yapsın diye arka planda bir oyunu açık bırakıyorum ama öyle pixel bi oyun değil grafikleri güzel bol animasyonlu oyun. Kullanımı 88-90 oluyor sabit sıcaklıkda 65-70 arasında. Arkadanda yt izliyorum. Fan sesi kafa dürtüyor gerçekten bu oyunda bile bukadar yoruluyor mu kart? yoksa roblox diyip hafifemi alıyorum çünkü bolca skill seti animasyonu olan bir oyun olduğu için normal mi? ek olarak şunu farkettim robloxun ayarlardan 240fps açık bende max o var seçeneklerde. Onu 60a çekince kullanım 40 lara düşüyor.

beyler 1080p kullanıyorum. Ekran kartım 4060 ti 16gb. Roblox ta bile farm yapsın diye arka planda bir oyunu açık bırakıyorum ama öyle pixel bi oyun değil grafikleri güzel bol animasyonlu oyun. Kullanımı 88-90 oluyor sabit sıcaklıkda 65-70 arasında. Arkadanda yt izliyorum. Fan sesi kafa dürtüyor gerçekten bu oyunda bile bukadar yoruluyor mu kart? yoksa roblox diyip hafifemi alıyorum çünkü bolca skill seti animasyonu olan bir oyun olduğu için normal mi? ek olarak şunu farkettim robloxun ayarlardan 240fps açık bende max o var seçeneklerde. Onu 60a çekince kullanım 40 lara düşüyor.
Robloxta bir sorun var sanırım emin değilim oyunun içindeyken çok fazla ısınmıyor ancak arkaya atınca öküz gibi yük bindiriyor nedense. Sebebi bu olabilir bir de farma bıraktığında 60'a sabitleyip grafikleri kıs.

Robloxta bir sorun var sanırım emin değilim oyunun içindeyken çok fazla ısınmıyor ancak arkaya atınca öküz gibi yük bindiriyor nedense sebebi bu olabilir bir de farma bıraktığında 60'a sabitleyip grafikleri kıs.
Evet öyle yaptım 20 ye düştü kullanım. Bu arada konudan bağımsız birazcık oc yaptım karta afterburnerden voltage limiti %115 core clocka +150mhz memory de +750mhz. Chatgpt tavsiyesle yaptım tamamen sıcaklıklar falan iyi bir sorun olmaz sanırım

Evet öyle yaptım 20 ye düştü kullanım. Bu arada konudan bağımsız birazcık oc yaptım karta afterburnerden voltage limiti %115 core clocka +150mhz memory de +750mhz. Chatgpt tavsiyesle yaptım tamamen sıcaklıklar falan iyi bir sorun olmaz sanırım
Sorun yoksa devam edin ama yapay zekaya güvenerek oc falan yapılmamalı :D

Sorun yoksa devam edin ama yapay zekaya güvenerek oc falan yapılmamalı :D
Valla hocam gece gece oc kelebeklerim tuttu:D zaten ısınmıyor kart bu saatte foruma bakan olmaz diye anlık oc girişimi yaptık. Yarın konu açar daha sağlam bir oc ayarı yaparız

O garip bir olay ya Valorantta da var oynarken %30 kartı kullanıyor lobide alta atıyorum kart sabit %100 çalışıyor oyunlardan kaynaklı şeyler. FPS sabitlemek mantıklı oyun en düşük kaça izin veriyorsa oraya çek kalsın.

Fpsi sınırlamak;

Ben istediğin kareyi çizdim kendimi yormama gerek yok.

Fpsi sınırlayınca gpu kullanımının düşmesinden çok daha doğal ne olabilir 😃

(Bazı oyunlar fps limiti koymadığınız halde gpu kullanımı düşük seyredebilir o tamamen oyunun 4pt4l optimizasyonundan kaynaklı)

Kamu spotu: Yapay zekaya sorarak oc yapmayınız ahali

Fpsi sınırlamak;

Ben istediğin kareyi çizdim kendimi yormama gerek yok.

Fpsi sınırlayınca gpu kullanımının düşmesinden çok daha doğal ne olabilir 😃

(Bazı oyunlar fps limiti koymadığınız halde gpu kullanımı düşük seyredebilir o tamamen oyunun 4pt4l optimizasyonundan kaynaklı)

Kamu spotu: Yapay zekaya sorarak oc yapmayınız ahali
hocam zaten merak ettiğim konu o değildi roblox bile bir gpu yu 90 kullanımlar yapması tuhaf geldi. Arkadaşın dediği gibi kart valoda bile %40-50 seyrediyor örneğin. robloxda 80-90 arka plana attığımda değil oynarken böyle

hocam zaten merak ettiğim konu o değildi roblox bile bir gpu yu 90 kullanımlar yapması tuhaf geldi. Arkadaşın dediği gibi kart valoda bile %40-50 seyrediyor örneğin. robloxda 80-90 arka plana attığımda değil oynarken böyle

Oyunla ilgili optimizasyonlardan kaynaklı veyahut hatta daha kötüsünü söyleyim size

Oyun yağ gibi akıyodur, bi patch atarlar her şey berbat olur. Bunu yaşadık;

Pubgde sanhok haritasına battlefield gibi yıkılabilir özellik getirmek önce yağ gibi akıyordu fakat o yıkılabilirlik ilk geldiğinde gpu kullanımında sorun olmasada bile o haritada inanılmaz stutter, mikro freeze, %1 ler çakılıp çıkma gibi sorunları vardı sonra düzelttiler

Olabilir robloxtan şaşırmanız sizi şüpheye sevk etmesin sakın performansta anormallik var aşırı takılıyor böyle bi darboğaz gibi hissiyatlar yoksa devam edin.

Bazı oynadığım oyunları ms spikelarla, gpu kullanımının aniden düşüp kalkmasıyla oynamaya öyle alıştım ki oyun deneyimimi etkilemiyor. Ha ama sorsan nasıl sövüyorum bir bilsen 😂

Oyunla ilgili optimizasyonlardan kaynaklı veyahut hatta daha kötüsünü söyleyim size

Oyun yağ gibi akıyodur, bi patch atarlar her şey berbat olur. Bunu yaşadık;

Pubgde sanhok haritasına battlefield gibi yıkılabilir özellik getirmek önce yağ gibi akıyordu fakat o yıkılabilirlik ilk geldiğinde gpu kullanımında sorun olmasada bile o haritada inanılmaz stutter, mikro freeze, %1 ler çakılıp çıkma gibi sorunları vardı sonra düzelttiler

Olabilir robloxtan şaşırmanız sizi şüpheye sevk etmesin sakın performansta anormallik var aşırı takılıyor böyle bi darboğaz gibi hissiyatlar yoksa devam edin.

Bazı oynadığım oyunları ms spikelarla, gpu kullanımının aniden düşüp kalkmasıyla oynamaya öyle alıştım ki oyun deneyimimi etkilemiyor. Ha ama sorsan nasıl sövüyorum bir bilsen 😂
😂 haklısınız hocam muhtemelen optimizasyon kaynaklıdır. Hehrangi bir lag kasma anormallik yok sadece kart kullanımının okadar fazla olmasını gereksiz bulmuştum. İşlemcinin plajda güneşlenip keyif sürdüğü yerde ekran kartı kullanımı 50 derece havada şantiye işçisi gibi olunca şaşırdım :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,684
Üyeler
190,078
Son üye
ihk63
Geri