Ekran kartında statik elektrik

DntX

80+
Reaksiyon skoru
58
Merhaba. 3 gün önce ekran kartım geldi bende o heyecanla statik elektiriği falan unutup elime alıp incelemeye başladım kartı. Daha montajını yapmadım ama ekran kartında statik elektrik olup olmadığını nerden anlayabilirim? Denemek için pc 'm yok. Veya üstünde statik elektrik varsa karttan elektriği nasıl atabilirim?

Merhaba. 3 gün önce ekran kartım geldi bende o heyecanla statik elektiriği falan unutup elime alıp incelemeye başladım kartı. Daha montajını yapmadım ama ekran kartında statik elektrik olup olmadığını nerden anlayabilirim? Denemek için PC 'm yok. Veya üstünde statik elektrik varsa karttan elektriği nasıl atabilirim?
Halıya koymadıysan veya üstünde kazak falan olmadıysa bir sorun olmaz herhalde :).
Korkmana gerek yok zaten yıl 2020 kartlar dayanıklıdır bence.
Sistemin geldiğinde denersin :).

yere falan koymadıysan sorun olmz korkama

• Beğen
Reaksiyonlar: DntX
Halıya koymadıysan veya üstünde kazak falan olmadıysa bir sorun olmaz herhalde :).
Korkmana gerek yok zaten yıl 2020 kartlar dayanıklıdır bence.
Sistemin geldiğinde denersin :).
Halıya koymadım ama kartı incelerken ben halıya basıyordum. Ek olarak sizce montajı yaparken kasa masanın üstünde olsa dahi benim halıya basmam parçaları etkiler mi?

dostum hic birsey olmaz.
static olayi cok nadir görünür.
kritik nokta tek ürün yeni pcb board üzerinde smd parcalar düzüldünde.
tüm parca eklendinde zaten ürün icin Protection device spd var.
yani ürünü koruyor yüksek voltaj .

static önlemek icin metal bi yere dokun misal Kalufer , onlar hep toprak zemine baglidir.
lakin bina tabi : ) iyi kurulmusa:P

• Beğen
Reaksiyonlar: DntX
Arkadaşlar dün 3060ti ekran kartı geldi ve incelemek için bayağı dokundum ardından yatağımın üstüne koydum arkadaşlarımdan biri statik elektirikten çalışmayabilir diyor sizce bu mümkün mü ve eğer mümkünse garanti kabul eder mi?

Geri