Neler Yeni

Ekran kartinin termal macunumu var degistirmekmi gerekiyor

beratredd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Berat Özcan
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Toplama, Sistem Tavsiyeleri, Ekipmanlar
Instagram
@beratredd
Steam
https://steamcommunity.com/id/secretmonspeed/
Twitter
beratbtw
Discord
Sweezy#1400
Sahi mi ben işlemci macununu işlemciyi değiştirdikten değiştirdiğe ekran kartını ise alındığından beri yaklaşık 10-11 yıldan beri dokunmadım bir zararını da görmedim.
Ben biraz fazla önemsiyorum sadece. Normalde yılda bir yapsan da aşırı bir problem olmayacaktır. Hiç yapmamak gözle görülür bir fark yapacaktır. Ama ekran kartı macunu değiştirmedim ve sıcaklık değerleri sadece 2 derece gibi oynadı. Sorun olacağını sanmam

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,311
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Sahi mi ben işlemci macununu işlemciyi değiştirdikten değiştirdiğe ekran kartını ise alındığından beri yaklaşık 10-11 yıldan beri dokunmadım bir zararını da görmedim.
Dostum ekran kartında bi macun vardı ya o artık yok muhtemelen haberin olsun

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/
Zor bi işlem değil ama yine de garanti dışına çıkarması yapma dedirtiyor insana
Hiç zor değil ben bile yaparım fakat ufacık noktalara bazı işaretler koyuyorlar ve kartın işlem görüp görmediğini öyle anlıyorlar, anladıkları an garanti dışı ki hiç gerek yok.

beratredd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Berat Özcan
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Toplama, Sistem Tavsiyeleri, Ekipmanlar
Instagram
@beratredd
Steam
https://steamcommunity.com/id/secretmonspeed/
Twitter
beratbtw
Discord
Sweezy#1400
Hiç zor değil ben bile yaparım fakat ufacık noktalara bazı işaretler koyuyorlar ve kartın işlem görüp görmediğini öyle anlıyorlar, anladıkları an garanti dışı ki hiç gerek yok.
Gözle görülür bir fark yaratmadı şahsen benim kartımda. O yüzden henüz macun yenilemesi yapmadım

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,311
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Olabilir aslında 1 sene önce eski işlemcimin termal macununu yeniletmiştim adam ne yaptın sen buna bu macun uçmuş gitmiş demişti.
Valla ben bozuk sandığım casper laptopun macununa bi baktım tornavidayla bile kazıyamadım macunu biraz kazıyıp mx-4 sürdüm (Yarısını kazıyamadım) laptop çalışmaya başladı ama gene çok ısınıyor.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Gayet açık aslında. Ekran kartinin termal macunu mu var ?
Değiştirilmeli mi
Var evet. vakti geldiğinde değiştirilmeli. Macunlar çabuk kurumuyor o yüzden aşırı kısa aralıklarla sürmeniz gerek yok. Birkaç yıl ara ile sürseniz yeter diye düşünüyorum.

VorleN

80+ Silver
Valla ben bozuk sandığım casper laptopun macununa bi baktım tornavidayla bile kazıyamadım macunu biraz kazıyıp mx-4 sürdüm (Yarısını kazıyamadım) laptop çalışmaya başladı ama gene çok ısınıyor.
Ben işlemci fanını çıkarmıştım (işlemciyi anakarttan çıkarmadım) bir kez güçlüce üfledim macun uçtu daha sonrasında kalanı da ıslak mendille silmiştim macunu iyice sürmüştüm ama işlemci fanını takarken tek bacağını kırmıştım sonra tanıdık bir tamirciye macun+fanı yaptırmıştım.

Top Bottom