El Capitan Sistemi Ramleri

Kaya17

80+
Reaksiyon skoru
42
Arkadaşlar merhaba,

Nisanda aldığımız ramler bildiğiniz üzere cl19 ve sistem tanıtım videosunda rahatlıkla cl16 ya çekilebileceği belirtilmiş. Bu konuyla alakalı düzgün kaynak bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz ?

Hocam cidden çok basit. Aslında @RevDeisDou daha çok yardımcı olur çünkü onda da B450M S2H vardı, ben GIGABYTE anakartların BIOS arayüzünü çok iyi bilmiyorum.

Arkadaşlar merhaba,

Nisanda aldığımız ramler bildiğiniz üzere cl19 ve sistem tanıtım videosunda rahatlıkla cl16 ya çekilebileceği belirtilmiş. Bu konuyla alakalı düzgün kaynak bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz ?
Biosa gir. Memory kısmına gir. Memory Timing Mode falan vardı galiba hatırlamıyorun auto' dan manuele alman lazım.Sonra gördüğün değerler olacak Cas Latency falan diye. İlk 5 değer diğerlerinden ayrı olur. ilk 5 değer yukarıdan aşağıya sırasıyla
16-16-16-16-21
tRC' diye bir değer var bide bu ise ilk 5 değerden sonra gelen ilk değer. tRC yazısını görürsün zaten.
Sonra voltaj ayarı kısmından Dram Voltage kısmını 1.38v yapman lazım.

Biosa gir. Memory kısmına gir. Memory Timing Mode falan vardı galiba hatırlamıyorun auto' dan manuele alman lazım.Sonra gördüğün değerler olacak Cas Latency falan diye. İlk 5 değer diğerlerinden ayrı olur. ilk 5 değer yukarıdan aşağıya sırasıyla
16-16-16-16-21
tRC' diye bir değer var bide bu ise ilk 5 değerden sonra gelen ilk değer. tRC yazısını görürsün zaten.
Sonra voltaj ayarı kısmından Dram Voltage kısmını 1.38v yapman lazım.

Tamamdır. Team TUF 16GB (8+8) 3600MHz CL19 ramlerimi sizin dediğiniz değerlere göre giriyorum. Teşekkür ederim

Geri