Elimdeki Bilgisayar Açılmıyor

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Reaksiyon skoru
19,128
Dostlar merhaba, elimde eski bir Pentium 4 sistem var. Babam satılığa çıkarmış, hatta satmış. Lakin ben bu gün sistemi açmaya çalıştım, ne yapsam sistemden görüntü alamadım. Özellikleri şöyle;
Pentium 4 1 çekirdekli CPU
256MB DDR RAM
İşlemciye uyumlu anakart
80 ila 160GB arası HDD
Marka modelini bilmediğim bir ekran kartı
Özelliklerini az çok bildiğim kadarıyla yazdım. Sistemi açma tuşuna bastığımda açılıyor, CPU fan vesaire dönüyor HDD'den titreşim geliyor çalıştığına dair. Lakin ne anakarttan ne de ekran kartından görüntü alabildim. Ekran kartından görüntü almak için dönüştürücü kullandım. Ne kadar çalışıyor bilmiyorum. Uzun zamandır kullanılmıyor. Sizce nedeni ne olabilir?

Anakart zarar görmüş olabailir etki/tepki verse bile çalışmayabilir eski anakartlar etki/tepki verebilirler yeni anakartlar ise "0" yani anakart
gibi duruyor

Anakart zarar görmüş olabailir etki/tepki verse bile çalışmayabilir eski anakartlar etki/tepki verebilirler yeni anakartlar ise "0" yani anakart
gibi duruyor
Hocam PC'yi açarken 30 saniye kadar bir bip sesi çıkıyor. Lakin anakart üzerinde bir ışık var, çalıştığına işaret herhalde. O yanıyor.
Post automatically merged:

Bios pilini söküp az bekleyin, sonra takmadan çalıştırmayı deneyin.
Hocam, içi o kadar küçük ve kablo karmaşasıyla dolu ki, RAM'i zor söküp taktım.

Hocam PC'yi açarken 30 saniye kadar bir bip sesi çıkıyor. Lakin anakart üzerinde bir ışık var, çalıştığına işaret herhalde. O yanıyor.

o bip sesi ni yt ye atar mısın?
ondan ankart mı neden dolayı olduğu anlaşılıyor.

Bip sesi nasıl geliyor, ritmini şöyle yazabilir misin?
Mesela:
bip bipbip bip... gibisinden, ses kısa aralıklara yenilenirse birleşik yaz.

Beep sesi ve ışık kesinlikle bi problem var

Bip sesi nasıl geliyor, ritmini şöyle yazabilir misin?
Mesela:
bip bipbip bip... gibisinden, ses kısa aralıklara yenilenirse birleşik yaz.
Biiip biiip biiiip biiip biiiip böyle 5 kere art arda yapıp sonra bir iki saniye bekliyor, akabinde tekrar yapıyor. Lakin bir süre sonra duruyor.

Beep sesi ve ışık kesinlikle bi problem var
Babam bu gün paketleyecek sanırım.

Eveeeeet güzelce küfür yemeye hazır olun
Babama diyeceğim, kendisi de gelince uğraşır zaten. 4 RAM slotu var, hepsine taktım hiç birisinde görüntü alamadım.

Babama diyeceğim, kendisi de gelince uğraşır zaten. 4 RAM slotu var, hepsine taktım hiç birisinde görüntü alamadım.
Muhtemelen anakart gg gibi beep sesi sadece bozulunca çıkar gerçi belli bi kombinasyonu vardır

5 kere "bip" sesi işlemci de sorun olduğu anlamına geliyor diye biliyorum.
Yapmayın be. Bu arada anakart üzerinden gelmiyor, kasada bir adet küçük speaker mevcut. Ondan geliyor.

Muhtemelen anakart gg gibi beep sesi sadece bozulunca çıkar gerçi belli bi kombinasyonu vardır
Hocam demeyin ya.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,894
Üyeler
190,998
Son üye
sansan
Geri