Neler Yeni

En Sevdiğiniz Oyun Stüdyosu

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Şu sırf oyunları popüler olduğu için klasik şirketleri yazmayacağım. Bunların dışında ünlü Polonyalı şirketler CD Project ve Techland hoşuma gidiyor çünkü Türk pazarını gerçekten önemsiyorlar ve oyunları genelde çok beğendiğim oyunlar oluyor.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Sadece RDR 2'yi yaptıkları için Rockstar diyebilirim ama demiyecegim.

En sevdiğim oyun yapımcısı Ubisoft şirketi. Bunun sebebi ise her sene oyun dünyasına çeşitli oyunlar sunması ve değişik işler yaratması. En önemli başarısı da Assassin's Creed serisini 15 yıldır sapasağlam ayakta tutmaları.
Çeşitli oyunlar ve Assassins Creed serisinin sapasağlam ayakta durması hmm. Ubisoft 2009'dan sonra bitti sorry. En parlak dönemleri 2000-2009 yılları. Her sene aynı oyunun kopyasını oynuyoruz. Çeşitli oyunlardan kastın ne onu valla anlamış değilim. Adamlar her sene aynı Far Cry yapıyor her sene aynı oyunun kopyası. Ubisoft'un bir formülü var. Yaptıkları bir şey tuttuysa milletin ilgisi azalana kadar aynı şeyi her sene yapmak. Yıllardır aynı AC oynuyorduk artık mide kaldırmıyordu yani hele Unity felaketinden sonra Ubisoft artık dedi "beyler bu iş böyle olmayacak artık milleti sarmıyor yeni şeyler yapmamız lazım" dediler Origins ile seriye Reboot attılar. Unity çıktıktan sonra adamlar özür diledi koskoca Ubisoft FJFFKXKFKFK. Adamlar başka ne yaptı Far Cry 3 de bir formülü tutturdular yıllardır aynı oyun yeter la artık baydık yani. Bütün oyunlari baştan savma açık dünya bomboş açık dünya elementleri sırf oyun süresi uzasın diye "zorla" yaptırılan yan görevler lan yan görev sen niye zorla yaptırıyorsun. Oyunların çoğunun bozuk buglu çıkması falan ohooo. Herifler bide diyo nede olsa patchleriz falan. Sen önce oyunlarını düzgün çıkarmayı öğren. He yapıyon da kaliteli yapmıyon hala Assassins Creed 2 optimizasyon sorunu var la o kadar patch geldi gene bozuk 😂 Özetle Ubisoft firması aynı şeyleri önümüze ısıtıp ısıtıp koyan artık kabak tadı veren yeniliğe çeşitliliğe tamamen kapalı bir sirket. Burada Ubisoft skandallarını rezilliklerini saysam çok uzar. Neyse benim en iyi firmalar olarak düşüncem ise Santa Monica ve Naughty Dog.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şu sırf oyunları popüler olduğu için klasik şirketleri yazmayacağım. Bunların dışında ünlü Polonyalı şirketler CD Project ve Techland hoşuma gidiyor çünkü Türk pazarını gerçekten önemsiyorlar ve oyunları genelde çok beğendiğim oyunlar oluyor.
Benim kendi saydığım geliştiriciler dediğin klasik geliştiriciler bir tanesi hariç, Warming Group Limited bence oyunları çok güzel, World of Tansk, World of Warships, World of Warplanet gibi oyunları güzeller.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Neyse benim en iyi firmalar olarak düşüncem ise Santa Monica ve Naughty Dog.
Bu geliştiricileri ilk defa duyuyorum galiba, :D ne gibi oyunları var?.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Bu geliştiricileri ilk defa duyuyorum galiba, :D ne gibi oyunları var
İkisi de en ünlü PS exculisive oyun geliştiricisi. Birisi GOW oyunlarının yapımcısı, diğeri de TLOU ve Uncharted'in arkasındaki şirket.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Benim kendi saydığım geliştiriciler dediğin klasik geliştiriciler bir tanesi hariç, Warming Group Limited bence oyunları çok güzel, World of Tansk, World of Warships, World of Warplanet gibi oyunları güzeller.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu geliştiricileri ilk defa duyuyorum galiba, :D ne gibi oyunları var?.
Hocam şaka mı :D God of War serisi mesela Santa Monica'ya ait. The Last of Us, Uncharted gibi seriler Naughty Dog'un.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,342
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Çeşitli oyunlar ve Assassins Creed serisinin sapasağlam ayakta durması hmm. Ubisoft 2009'dan sonra bitti sorry. En parlak dönemleri 2000-2009 yılları. Her sene aynı oyunun kopyasını oynuyoruz. Çeşitli oyunlardan kastın ne onu valla anlamış değilim. Adamlar her sene aynı Far Cry yapıyor her sene aynı oyunun kopyası. Ubisoft'un bir formülü var. Yaptıkları bir şey tuttuysa milletin ilgisi azalana kadar aynı şeyi her sene yapmak. Yıllardır aynı AC oynuyorduk artık mide kaldırmıyordu yani hele Unity felaketinden sonra Ubisoft artık dedi "beyler bu iş böyle olmayacak artık milleti sarmıyor yeni şeyler yapmamız lazım" dediler Origins ile seriye Reboot attılar. Unity çıktıktan sonra adamlar özür diledi koskoca Ubisoft FJFFKXKFKFK. Adamlar başka ne yaptı Far Cry 3 de bir formülü tutturdular yıllardır aynı oyun yeter la artık baydık yani. Bütün oyunlari baştan savma açık dünya bomboş açık dünya elementleri sırf oyun süresi uzasın diye "zorla" yaptırılan yan görevler lan yan görev sen niye zorla yaptırıyorsun. Oyunların çoğunun bozuk buglu çıkması falan ohooo. Herifler bide diyo nede olsa patchleriz falan. Sen önce oyunlarını düzgün çıkarmayı öğren. He yapıyon da kaliteli yapmıyon hala Assassins Creed 2 optimizasyon sorunu var la o kadar patch geldi gene bozuk 😂 Özetle Ubisoft firması aynı şeyleri önümüze ısıtıp ısıtıp koyan artık kabak tadı veren yeniliğe çeşitliliğe tamamen kapalı bir sirket. Burada Ubisoft skandallarını rezilliklerini saysam çok uzar. Neyse benim en iyi firmalar olarak düşüncem ise Santa Monica ve Naughty Dog.
Senin ubisoft oyunlarına böyle bakmanın sebebini yaşının ilerlemesi ve artık oyunlardan sıkılmana verdim. Çünkü Ubisoft'un tanınmadığı zamanlara değiniyorsun. Şirket asıl o yıllardan sonra tanınmaya başlanmıştır. Senin önümüze ısıtıp ısıtıp koyuyorlar dediğin oyunlar her yıl milyonlarca satış rakamını görüyor. Dediklerin sadece kendin için geçerli. Bunun kanıtı da 2016'da The Division ve Far Cry Primal zamanında ABD'de en çok satan oyun oluyor ve Ubisoft yılın firması seçiliyor. Evet firmanın bittiğini burada görüyoruz, bak bitti şu an aynen. Tekrar tekrar çıkan oyunlar neden çıkıyor olabilir acaba? Çünkü çok satıyor ve kitlesi var. Kendimde Far Cry'ın bütün oyunlarını oynadığım için söylüyorum. Bu oyun herkese hitap etmez. Sadece Far Cry severlere ve seriyi ilk defa oynayacaklara hitap ediyor. Bu da yeterince geniş bi kitle. Oyun sevilmese aynı oyundan 7-8 tane niye çıksın? Bu arada sadece temelde aynı oyunlar. Seriyi bilenler için yeterince farklılık içeriyor ve kendini oynatıyor.

AC serisine gelecek olursak Unity'i sevmeyen ilk defa birini görüyorum o da sensin. Genelde insanlar Syndicate'i sevmezler ama demek ki kötülemek için Unity'e bile laf atar olmuşlar. Eski seri farklıdır, yeni seri farklıdır. Hepsinin tek tek tarihi değeri vardır, hepsi farklı tarihi zamanlarda geçer. Yeni seriyi de işin içine katarsak daha da güzelleşiyor işler. Fransız ihtilalini konu alan Unity'yi mi dersin? Osmanlı döneminde geçen Revelations'u mu dersin? Yedi yıl savaşlarında geçen Rogue'yi mi dersin? ABD bağımsızlık savaşını konu alan AC 3 mü dersin? Sanayi devrimini konu alan Syndicate'i mi dersin? Mısır döneminde geçen Origins'i mi dersin? Eski yunan da geçen Odyssey'i mi dersin? Viking döneminde geçen Valhalla'yı mı dersin? Hepsinin hikayesinde çok çok önemli tarihi kişilikler var. Bu tarihi kişilikleri başka hiçbir seride göremezsin.

Çünkü siz tarih bilmediğiniz için ve oyunlara sadece mekaniksel açıdan baktığınız için aynı geliyor.

BUG mevzusuna gelecek olursak. Adamlar her yılda bir sürü oyunu oyun dünyasına kazandırıyorlar. 28 tane farklı stüdyosu var. Bu karışıklığa ve yoğunluğa rağmen gayet de güzel iş çıkarıyorlar. Bu BUG söylentileri kalıplaşmış uydurma şeyler. Ubisoft'un son 10 yıldaki hemen hemen bütün oyunlarını oynadım, genelde çoğu oyunda bulunabilecek ve az miktarda bugla karşılaştım. Yani bu BUG mevzusu sadece Ubisoft içim meme olmuş bir şey.

Bu kadar uzun yazı yazma gereğini niye duydum. Çünkü şu denilen safsatalar ve algılar yıkılsın artık.
Bunu sadece sana değil, tüm bu saçmalıkları söyleyenlere diyorum.

Yani kısaca dediklerin
Bullshit 🤡
abi kusura bakma. Saygılar.​

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Senin ubisoft oyunlarına böyle bakmanın sebebini yaşının ilerlemesi ve artık oyunlardan sıkılmana verdim. Çünkü Ubisoft'un tanınmadığı zamanlara değiniyorsun. Şirket asıl o yıllardan sonra tanınmaya başlanmıştır. Senin önümüze ısıtıp ısıtıp koyuyorlar dediğin oyunlar her yıl milyonlarca satış rakamını görüyor. Dediklerin sadece kendin için geçerli. Bunun kanıtı da 2016'da The Division ve Far Cry Primal zamanında ABD'de en çok satan oyun oluyor ve Ubisoft yılın firması seçiliyor. Evet firmanın bittiğini burada görüyoruz, bak bitti şu an aynen. Tekrar tekrar çıkan oyunlar neden çıkıyor olabilir acaba? Çünkü çok satıyor ve kitlesi var. Kendimde Far Cry'ın bütün oyunlarını oynadığım için söylüyorum. Bu oyun herkese hitap etmez. Sadece Far Cry severlere ve seriyi ilk defa oynayacaklara hitap ediyor. Bu da yeterince geniş bi kitle. Oyun sevilmese aynı oyundan 7-8 tane niye çıksın? Bu arada sadece temelde aynı oyunlar. Seriyi bilenler için yeterince farklılık içeriyor ve kendini oynatıyor.

AC serisine gelecek olursak Unity'i sevmeyen ilk defa birini görüyorum o da sensin. Genelde insanlar Syndicate'i sevmezler ama demek ki kötülemek için Unity'e bile laf atar olmuşlar. Eski seri farklıdır, yeni seri farklıdır. Hepsinin tek tek tarihi değeri vardır, hepsi farklı tarihi zamanlarda geçer. Yeni seriyi de işin içine katarsak daha da güzelleşiyor işler. Fransız ihtilalini konu alan Unity'yi mi dersin? Osmanlı döneminde geçen Revelations'u mu dersin? Yedi yıl savaşlarında geçen Rogue'yi mi dersin? ABD bağımsızlık savaşını konu alan AC 3 mü dersin? Sanayi devrimini konu alan Syndicate'i mi dersin? Mısır döneminde geçen Origins'i mi dersin? Eski yunan da geçen Odyssey'i mi dersin? Viking döneminde geçen Valhalla'yı mı dersin? Hepsinin hikayesinde çok çok önemli tarihi kişilikler var. Bu tarihi kişilikleri başka hiçbir seride göremezsin.

Çünkü siz tarih bilmediğiniz için ve oyunlara sadece mekaniksel açıdan baktığınız için aynı geliyor.

BUG mevzusuna gelecek olursak. Adamlar her yılda bir sürü oyunu oyun dünyasına kazandırıyorlar. 28 tane farklı stüdyosu var. Bu karışıklığa ve yoğunluğa rağmen gayet de güzel iş çıkarıyorlar. Bu BUG söylentileri kalıplaşmış uydurma şeyler. Ubisoft'un son 10 yıldaki hemen hemen bütün oyunlarını oynadım, genelde çoğu oyunda bulunabilecek ve az miktarda bugla karşılaştım. Yani bu BUG mevzusu sadece Ubisoft içim meme olmuş bir şey.

Bu kadar uzun yazı yazma gereğini niye duydum. Çünkü şu denilen safsatalar ve algılar yıkılsın artık.
Bunu sadece sana değil, tüm bu saçmalıkları söyleyenlere diyorum.

Yani kısaca dediklerin
Bullshit 🤡
abi kusura bakma. Saygılar.​
Valla oyunlardan sıkılmadım hala oynuyorum yaşla alakası yok. Primal dediğin oyun tam bir faciaydı en çok satan Primal dediğin oyunun puanları ahanda bu. User Score kısmı önemli benim için. Oyunu alanlar da oha Ubisoft 40 yılın başı değişik bir şey yapmış hadi deneyelim demiştir ondan almışlardır :D Oyunun çok satması o oyunun beğenildiği anlamına gelmez. Zamanında E.T oyunu da milyon sattı ama dünyanın en kötü oyunlarından birisi. He madem o kadar sattı neden Game Awars ödüllerinde Ubisoft oyunu göremiyoruz ?Madem o kadar iyi firma bitane ödül alsaydı bari. Ne aldı 2002'de en iyi oyun Splinter Cell seçildi. 2002 diyorum ama senin daha Ubisoft'un tanınmadığını zannettiğin zamanlar. 2005'te en iyi aksiyon oyunu King Kong seçildi. 2009'da da en iyi aksiyon macerada AC2 oscarı kaptı (hak etti). 2013'de AC Black Flag oskarı kaptı ki evet iyi bir AC oyunuydu çünkü Ubisoft farklı bir şeyler denedi bunu da düzgün yaptı. Demek ki neymiş isteyince oluyormuş. 2014'de Far Cry 4 en iyi FPS seçildi. 2016 Game Awards'ta yalnızca en iyi multi oyuna aday gösterildi kazanamadı bile zaten. E başka ne var hiçbir şey yok :D Kosskoca her sene bir sürü oyun çıkaran firmanın yalnızca bu kadar oscarı var :D
Ekran Alıntısı.PNG

Neyse yani adamların formülü basit. Her sene aynı assetlerden oluşan oyunu çıkar iki ekstra mekanik ekle iki ekstra görev ekle konsepti değiştir Fransız İhtilali yerine sanayi devrimi yap aynı mekanikleri ekle tutarsa o mekaniğin suyunu çıkarana kadar aynı şeyi yap aynı sıkıcı birbirinin kopyası yan görevleri yap vs vs.
Al bu da çok sevdiğin Unity'nin puanları oyun yerden yere vuruldu. Yani tek böyle düşünen ben değilim. Ağzına kadar bug dolu oyun bitmemiş olarak piyasaya çıkarıldı. Sanırım oyun çıktığında yaşın daha küçük olduğu için faciadan haberin yoktu bi araştır istersen. Ortalık sallandı yani oyun fena gömüldü. Bunlar uydurma şeyler değiller kardeşim cidden araştır yani Ubisoft oyunları teknik açıdan çoğu zaman problem oldu. Merak etme neredeyse tüm AC oyunlarını oynadım. Bitirmedim ama oynadım. Unity'i oynayamadım çünkü bozuk olduğu için oynanmıyordu :D
dddd.PNG

Ayrıca tarih bilmediğimi söylüyorsun ben tarihi çok severim araştırırım her zaman ve tarihi gidip AC oyunlarından öğrenecek değilim. Revelations sanki çok mu tarihi anlatıyordu. İstanbul çok mu İstanbul gibiydi ? La oyunun bir bölümünde Kapadokya'ya yani Nevşehire gemiyle gidiyorduk lan gemiyle iç anadoluya :D Onun dışında Topkapı sarayındaki kuleleri Kanuni Sultan Süleyman yaptırdı ama oyunun geçtiği tarihte Kanuni henüz padişah bile değildi. Bide tarihi değeri vardır diyorsun acaba sen mi bilmiyorsun tarihi :D Başka bir şey daha söyleyeyim oyunda Ayasofya'da 2 minare olması gerekirken Kanuni'den sonra gelen 2. Selim'in yaptırdığı minareler oyunda neden var :D Bunları yazarken gülme krizine girdim :D Olum oyun baştan aşağı tarihi yanlışlarla dolu bana gelip de yok oyunlar tarihi oyunlar vs diye savunma yapma lütfen :D Asıl Ubisoft tarihi bilmiyor işte o çok sevdiğin firma Nevşehir'i denize kıyısı var sanıyor adamlar araştırmamış bile :D Valla sen tarihi AC oyunlarından öğreniyorsan durum iç açıcı değil. Çok sevgili Ubisoft AC3 çıktığında demişti ki biz yıllardır bunun üzerinde çalışıyorduk asıl projemiz buydu. La o zaman Brotherhood ve Revelations neydi ? Madem ana oyununuz bunlar değildi niye AAA fiyatından sattınız ? Bu düpedüz oyuncuyla dalga geçmektir. Herifler para söğüşlemek için ellerinden geleni yapıyorlar valla helal olsun ne diyim.

Ubisoft'un tanınmadığı zamanlar demişsin. Ubisoft'un yükseliş dönemleri 2000'lerin başlarıydı. Asıl bombayı Prince of Persia The Sand of Time ile yaptı zaten. Oyun o kadar iyiydi ki firma tüm dünyada çok büyük ün sahibi oldu sevildi sayıldı. Yani AC ile tanınan bir firma değil POP ile tanınan bir firma. Bak hatta POP'u geçtim. 2002 yılında çıkardığı Splinter Cell oyunu o kadar iyiydi ki firma zaten ünlenmişti. Zirveyi POP ile kazandı. Bana göre en iyi Ubisoft Oyunu POP Warrior Within'dir. Eleştirmen ve kullanıcı oylarına göre gelmiş geçmiş en iyi 10 Ubisoft oyunu arasında AC olarak yalnızca AC2 vardır. Ki bana göre de en iyisi AC2 hala oynanır gideri var. O listede (metacritic) tek Far Cry oyunu üçüncü oyundur. Ki haklılar da gerçekten çok güzel bir oyundu sonra baktılar tuttu ya her sene aynısından yapmaya devamke. İki mekanik ekle bölgeyi değiştir al sana Far Cry bilmem kaç. Bak Naughty Dog'a bak Santa Monica'ya. Adamlar her sene oyun yapmıyor neden çünkü özenerek yapıyorlar adam akıllı bir şey ortaya koyuyorlar kendilerini işlerine veriyorlar. Çıkan sonuç elbette başyapıt oluyor. RDR2 neden bu kadar iyi çünkü 8 senelik emek var ortada az değil. Bizim Ubi copy paste yapmaya devam.

Al bunlar da sana Unity bonusu :D Oyun çıktığında böyleydi düzelmesi uzun zaman aldı. Oyun o kadar bug doluydu ve oynanmaz haldeydi ki adamlar top10 bug listesi bile yapmış hahaha :D Gülersin la çok komik.

İşin özüne gelirsek ne olursa olsun zevkler ve renkler tartışılmaz ben neden bu kadar uzun tuttum ben de bilmiyorum kırmaya üzmeye gerek yok herkes oyununu oynasın seviyorum seni kardeşim <3

Son düzenleme:

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,596
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
RockStar

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Mısır döneminde geçen Origins'i mi dersin? Eski yunan da geçen Odyssey'i mi dersin? Viking döneminde geçen Valhalla'yı mı dersin?
Bu 3'ü çok mu güzel? Adamlar oyunun adını koyarken suikastçiler esasında koyuyorlar sonra oyun bir anda pata küte dalmaya dönüyor. Video oyun serisinin başlıca dışına çıkılan 3 oyun.

Önemli olan tarih anlatmaksa çok fazla tarih anlatan oyun var. Oyun serisi isminle içerik uymadıktan sonra kim ne yapsın? Birçok AC hayranı da bu durumdan şikayetçiydi.

Son düzenleme:

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,702
İsim
Mert Can Ergün
syndicate ac en iyi oyundur bugsuz ac 1,2 bug ve sorunlu unity yeni çıkan ac oyunları hep aynı farklı bir şey yok sıkıcı

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,702
İsim
Mert Can Ergün
Ps Studios
Rock Star games
EA (nfs)
TML Studios
SCS