Aynen hocam aşırı derecede abartıyorlar 5dolara ürün giriş yapıyor adamlar bana 810tllik vergi çıkartıyor böyle iş olmaz yani ayıp denen bir şey var.Şuanda epomakerden e fatura gelmiş bulunmakta iş bankasının banka kartıyla alışveriş yaptığım için şuan dekont alamıyorum iş bankasına mail attım şuanda o harcamamında dekontunu bekliyorum ardından cimere bu durumu anlatıcam ardına internetten bulduğum şu örnek yazıyı yazıcam.
Örnek metin: Merhaba,ptt kargoyla gelen …….. takip nolu yurtdışı gönderime …. TL vergi çıktığını öğrenmiş bulunmaktayım. Ben bu ürünü ……$ ( TL ile aldıysanız TL olarak belirtin) satın almıştım. 4458 sayılı kanunun 24. Maddesinde yer alan “1- İthal eşyasının gümrük kıymeti, eşyanın satış bedelidir.” hükmüne ve ekte sunduğum ödeme belgelerine istinaden gümrük vergisinin tekrar hesaplanmasını arz ederim.
Ürün hala size ulaşmadı ise ek olarak bunu da belirtmeniz faydanıza olacaktır:
(Ürün gelince vergi itirazı nedeniyle tekrar size göndereceğim, Ürünün yurt dışına iade edilmemesini rica ederim.)
ek kısmınada fatura bilgisi felan her şeyi eklicem ptt kargo görevlisi kapıma geldiğindede durumu kendisine anlatıp geri göndericem direk sonrası işte bakılıcak hayırlısı neyse o olucak.