Neler Yeni

Erasmusta Çekya mı İspanya mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Mert Eren Gül
1740311175181.png

Kıvanç🖱️

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,787
İsim
Kıvanç
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Çevre Birimleri, Sistem Toplama, İndirimler
F*keT*xi geliyor aklıma Çekya diyince :ROFLMAO:
İspanya her türlü alır bence bu ikilemde.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,017
İsim
Yasin
Tabii ki İspanya, İspanya da çoğu kişi ingilizce biliyor arkadaşım erasmusa zamanında gitmişti ek olarak işe girdi biriktirdiği parayla geri döndüğünde kendisine ev almıştı

kronoS58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
oguz
Kültür benzerliği ve Akdeniz samimiyeti nedeniyle İspanya. Kültür olarak da İspanya'da daha çok eğlenirsiniz bence. Birde Real Madrid maçına da gidebilirsen mis

TheBalta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Burak Balta
Tartışmasız ispanya

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Mert Eren Gül
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
F*keT*xi geliyor aklıma Çekya diyince :ROFLMAO:
İspanya her türlü alır bence bu ikilemde.
Tabii ki İspanya, İspanya da çoğu kişi ingilizce biliyor arkadaşım erasmusa zamanında gitmişti ek olarak işe girdi biriktirdiği parayla geri döndüğünde kendisine ev almıştı
Kültür benzerliği ve Akdeniz samimiyeti nedeniyle İspanya. Kültür olarak da İspanya'da daha çok eğlenirsiniz bence. Birde Real Madrid maçına da gidebilirsen mis
Tartışmasız ispanya

Çekya'daki şehir Prag'a 1 saat uzaklıkta. Yani çoklukla praga giderim diye düşünüyorum. Salamanca - Prag karşılaştırmasında sizce de Prag daha iyi değil midir?
Bu arada İspanya'da çoğu kişi ispanyolca bilmiyor veya konuşmuyor demişlerdi bana. Dil problem olur diye korkuyorum biraz, birde Çekya'da üniversitenin kendi yurdu var 150 Euro aylık. İspanya'da kalacak yeri kendin ayarlıyorsun. İspanya-Çekya arasındaki fark için ekstradan kalacak yer bulma ve dil konusuna değer mi sizde?

ANYA

80+ Bronze
ikisine güzel en iyisi çözüm redditte yaz

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,069
İsim
Mehmet Aslan

Alican.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
645
İsim
Alican ekinci
ben olsam ispanya derdim.ama ispanya euro kullanıyor.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
947
İsim
Mehmetcan
Hocam bu Erasmus işini kısaca bı anlatırmısınız

Yani tabi erasmusun ne olduğunu biliyorum ama mesela

-Hangi ülkelere gidebileceğin neye bağlı mesela 70 aldın erasmus sınavdan diyelim İspanya yada Cekya'ya gidebilirsin mi diyorlar yada Tamam barajı geçtin istediğin Erasmus kapsamındaki ülkede seç mi diyorlar

-ve ne tarz bir sınav tam olarak (ben sadece ingilizce konuşma ve Yazılı sınavı yapıyorlar diye biliyorum yani mat şu bu yok doğru mu?)

-Ve Burs Vs. Veriyolarmış galiba nasıl ne kadar veriyorlar

-Erasmusa Katılmak için şartlar var mı ??

Vs.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Mert Eren Gül
Hocam bu Erasmus işini kısaca bı anlatırmısınız

Yani tabi erasmusun ne olduğunu biliyorum ama mesela

-Hangi ülkelere gidebileceğin neye bağlı mesela 70 aldın erasmus sınavdan diyelim İspanya yada Cekya'ya gidebilirsin mi diyorlar yada Tamam barajı geçtin istediğin Erasmus kapsamındaki ülkede seç mi diyorlar

-ve ne tarz bir sınav tam olarak (ben sadece ingilizce konuşma ve Yazılı sınavı yapıyorlar diye biliyorum yani mat şu bu yok doğru mu?)

-Ve Burs Vs. Veriyolarmış galiba nasıl ne kadar veriyorlar

-Erasmusa Katılmak için şartlar var mı ??

Vs.
İspanya 700 Çekya 450 Euro hibe veriyor. Sınavdan 94 aldım, üniversitende sıralamaya göre gidiyorsun. Okulun anlaşmalı olduğu üniler var, istediğini seçip gidebiliyorsun. Ülke fark etmiyor. Sadece üniversiten toplam 3 kişi gönderiyorsa sınavda ilk 3 içinde olman lazım. (Şartlar, ortalaman 2,5 üstü olacak ve sınavdan en az 100 üzerinden 60 alacaksın sanırım. (Eğer üniversitende 1. bile olsan 40 alıp gidemiyorsun diye biliyorum.)

Top Bottom