Neler Yeni

Ergenyus Ateizmi 🤡

Kana dokununca değil de vücudumdan kan akınca. Ergenliğe girmiş bir kıza dokununca abdestimin bozulması bana saçma geliyor
Doğru senin vücudundan kan çıkıncaydu ayrıca o 2.dediğim şafilikte vardı sanırım ilk dediğimde hanefilikteydi demek istediğim şu en mantıklı kuran sünnet vb.şeylere bağlı mezhep hanefilikmi

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kana dokununca değil de vücudumdan kan akınca. Ergenliğe girmiş bir kıza dokununca abdestimin bozulması bana saçma geliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada dediğin hanefi mezhebine göre olan bir inanış, saç veya tırnağa dokunmak değil tene dokunmak bozuyor. İki tarafın da yeniden abdest alması gerekir
Hanbeli mezhebine göre vücudundan göreni rahatsız etmeyecek kadar kan gelirse abdestin bozulmuyor.

Bu arada dediğin (hanefi mezhebine göre) saç veya tırnağa dokunmak değil tene dokunmak bozuyor. İki tarafın da yeniden abdest alması gerekir
Evet tene belirtmeyi unutmuşum

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,725
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Doğru senin vücudundan kan çıkıncaydu ayrıca o 2.dediğim şafilikte vardı sanırım ilk dediğimde hanefilikteydi demek istediğim şu en mantıklı kuran sünnet vb.şeylere bağlı mezhep hanefilikmi
En yaygın olan hanefilik ve bana en yakın olan. Çoğu öğretisi ve kuralları doğru olmakla birlikte bana saçma gelen, yanlış çeviri sonucu oluşan hatalardan doğan kuralları da var. Benim inancım hanefilik ve hanbeliliğin doğru bulduğum ortak noktalarının birleşmesi ile islamiyetin temellerine bağlı.

En yaygın olan hanefilik ve bana en yakın olan. Çoğu öğretisi ve kuralları doğru olmakla birlikte bana saçma gelen, yanlış çeviri sonucu oluşan hatalardan doğan kuralları da var. Benim inancım hanefilik ve hanbeliliğin doğru bulduğum ortak noktalarının birleşmesi ile islamiyetin temellerine bağlı.
Anladım teşekkürler

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,725
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Hanbeli mezhebine göre vücudundan göreni rahatsız etmeyecek kadar kan gelirse abdestin bozulmuyor.
Fark etmediysen veya fazla kan çıkmadıysa bozulmaması kanaatindeyim. Fazladan kastım örneğin eline iğne battı ve 1-2 damla kan çıktı, bu az kandır. Ama cam kesiği vb bozar

Anladım teşekkürler
Rica ederim

Sonuçta abdestin amacı vücudu kirden arındırmak. 1-2 damla kan vücudu kirletmez

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Fark etmediysen veya fazla kan çıkmadıysa bozulmaması kanaatindeyim. Fazladan kastım örneğin eline iğne battı ve 1-2 damla kan çıktı, bu az kandır. Ama cam kesiği vb bozar
Ben de öyle inanıyorum zaten.

Peki sen nasıl inanıyorsun @Harley Quinn❖

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,725
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
Extra Not:Imamlar 4 Mezhebe Göre Hareket etmeli. Mesela Hanefi olan Imam Abdestiyken Kadın eli değmez Normalde bu abdest bozmaz ama Safii Mezhebinde Bozuyor. Ha keza Safi Imamında eli kanayıp taşamaz(Kan bölge dısına taşmazsa abdesti bozmaz)

Bölge Dışı mesela kabuk kanadı kabuğun dışına taşmazsa bozmaz

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Bu insanların özellikleri:
- Ateizmi İslam karşıtlığı olarak görmeleri ve İslamofobiye başvurmaları.
Ülkede böyle olmayan ateist yok neredeyse, ergenlere özel değil.

- Havalı olmak için Ateizmi kullanmaları.
Kimsenin havalı olmak için ateist olduğunu sanmıyorum. İnanmıyorlar çünkü bir şeyleri oturtamamışlar kendilerince. Mantıklı bulmalarına rağmen sırf havalı olsun diye kim ateist olur? Kim sonsuza dek alev alev yanmayı isteyerek seçer? Bu kişiler Müslüman olsa da havalı olmaya çalışacak, kız peşinde koşacak boş beleş tiplerdir. Ateist oldukları için havalı olmaya çalıştıkları zannediliyor, göze batıyor.

- Bunlara göre ateist olmak demek İslam hariç bütün dinlere inanılabilir demektir. Ör: Haç kolyesi takmak.
Bunu da ilk defa duydum. Ateist olup haç kolyesi takan mı varmış yahu? Ateistler Tanrı olgusunu kabul etmez, kabul etmedikleri yaratıcının gönderdiği inanılan bir dinin sembolünü neden takınsınlar? Onlara göre Hristiyanlık da yok, o da uydurulmuş. Her şey el yazması, her şey beşer ürünü. Din tamamen vicdanın oluşturduğu fantastik kurgu.

- Dini değerleri yanlış anlamakla kalmazlar milli değerleri de emellerine alet ederler. Ör: Laikliği, ateizm ile bağdaştırırlar.
Laiklik, ateizm ile bağdaştırılabilir de ondan. Ateizme ters düşen bir ilkesi yoktur laikliğin. Ateizme pek çok şey bağdaştırabilirsin, laiklik de bunlardan biridir.

- Genelde lise çağındaki gençlerde çok sık görünüyor. Çünkü o yaştaki çocukların havalı olması gerekir. Bununda tek çaresi Ateist olmak. Go bro..
Ben lise çağında bir ateist ile yetişkin bir ateistin dini anlamda pek farklı kapasitede olduğunu düşünmüyorum. Havalılıkla bağdaşan bir noktası da olmadığı kanaatindeyim. İllaki yetişkin daha çok hayatı görmüş geçirmiştir, daha çok kendini geliştirmiştir, bazı konularda daha iyidir, daha olgundur fakat ikisi de dini anlamda aynıdır. Aynı sebeplerle dinden çıkmışlardır, aynı şeyleri biliyorum zannediyordur. Zaten bu lise çağındaki gençleri dinsiz yapan da dinsiz yetişkinler. Onları dinsiz yapan da başka dinsiz yetişkinlerdi. Bu lise çağındakiler de birkaç yıl sonra yetişkin olacak, onlar da başka gençleri dinsiz yapacak. Anlattıkları şeyler hep aynı.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,435
İsim
Diyarhan
Ergeniyamus ateizm i yine iyi Ergeniyamus satanizmini Bi görsem böyle bir şey yok.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,725
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam