erken kalkmak için ne yapmalıyım

oaK´

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,601
Beyler şuan 2 de yatıp 11 de kalkıyorum ortalama olarak ancak bu düzen bana asla fayda getirmiyor. Sabah 6 7 gibi kalkmak için ne yapabilirim?

Erken uyumak, uyumadan önce en az 1 saat tel TV benzerlerine bakmamak. Son saatlerde bişey yememek. Aynı saat oranlarında uyuyup uyanmak.

Erken uyumak, uyumadan önce en az 1 saat tel TV benzerlerine bakmamak. Son saatlerde bişey yememek. Aynı saat oranlarında uyuyup uyanmak.
daha demin hepsini yaptım...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

alarm sesi olarak şunu kullanırsan daha rahat kalkarsın diyebilecğin bi tür var mı hocam?

alarm sesi olarak şunu kullanırsan daha rahat kalkarsın diyebilecğin bi tür var mı hocam?
Bir anda parlayan sesler olabilir kendim için diyorum. Slow sesler sanki uykumu devam ettiriyor gibi.

Gece yatmadan önce arkadaşın dediklerine ek olarak yatmadan önce saat 6'da kalkacağını düşün.

ben eğer uyku düzenim tamamen şaşmış ise o gece uyumayıp bir sonraki akşama kadar direnmeye çalışıyorum. akşam falan olunca uykun gelecek zaten o zaman yatınca sabah istediğin saatte kalkarsın. ondan sonra kendiliğinden düzenin olur zaten. kendi kendine kural koy gece 11-12 gibi yatacağım diye.

8 saat uyku süreni sabit tutmalısın. Yatmadan önce kesinlikle televizyon, telefon gibi ışıklı şeylerden uzak dur. Yatarken kafanı sakin tut çok düşünme ve sabah bir planın varmış gibi uyu.

Sabah kalp krizi geçirmek için birebir.

sabah 8.4 işe gidiyorum her gün gece 2 de yatarım sabah alarmı kurarım normal bi şekilde kalkarım beynini alıştırman lazım.

İyi geceler! Aşağıdaki adımlara dikkat ederek kendi planını yapabilirsin:
  • Bir anda saatini çok erkene alma. Biyolojik saatin buna hazır değil. Her gün 15-30 dk erkene al.
  • Erken kalkmak adına uykundan feragat etme. 7-8 saatin altında uyuma.
  • Sesli, gürültülü bir alarm kullan. Ayrıca alarmı duyabileceğin en uzak yere koy. O alarmı kapatmak için yataktan kalkman gereksin.
  • Yataktan kalktığında perdeyi aç ve odaya ışık girsin.
  • Akşam 18'den sonra ağır besinler tüketme. Sadece ara öğün niteliğinde meyve vs. tüket.
  • 22'den sonra mavi ışık kaynağı cihazları kullanmayı bırak.
  • İlk günler erken kalktığında destekleyici olarak kafein tüketebilirsin. Ama bunu alışkanlık haline getirme.

8 saat uyku süreni sabit tutmalısın. Yatmadan önce kesinlikle televizyon, telefon gibi ışıklı şeylerden uzak dur. Yatarken kafanı sakin tut çok düşünme ve sabah bir planın varmış gibi uyu.

Sabah kalp krizi geçirmek için birebir.
hocam eğer şarkı açmasam yatakta çok fazla düşünceye giriyorum şarkıda uykumu kaçırıyor bazen sessiz ortamda assssla uyuyamıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,919
Üyeler
184,356
Son üye
technova
Geri