Neler Yeni

Eski laptopa RAM mi SSD mi?

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,744
G 50 70 modelinde bir laptopum var 4 gb ram 500gb sshd var içinde.
Sizce 320TL ye 8gb ram alıp 12 gb yapmak mı?
ya da 400TL civarına 120GB SSD almak mı?
Hangisi daha mantıklı olur? (Laptopu sadece youtubeda video izlemek ve googleda dolaşmak için kullanıyorum.?

tabii ki de ram
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hangisi daha mantıklı olur? (Laptopu sadece youtubeda video izlemek ve googleda dolaşmak için kullanıyorum.?
ayrıca laptopunda ekstra ram slotu var mı ?

ssd almak senin eski laptobunda hiç bir fark yaratmaz depoloman ağzına kadar dolu değil isen ama ram al ve farkını gör en azından 5 sekmede tıkanmaz pc
Ben de aynı şekilde düşünüyorum hocam eyvallah.
Peki ramlarin markaları farklı ve biri 8gb biri 4gb olacak ama aynı CL ve aynı MHZ'deler sıkıntı yapmaz di mi? İnternette sıkıntı yapmaz demiş herkes.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum hocam eyvallah.
Peki ramlarin markaları farklı ve biri 8gb biri 4gb olacak ama aynı CL ve aynı MHZ'deler sıkıntı yapmaz di mi? İnternette sıkıntı yapmaz demiş herkes.
evet sıkıntı olmaz, taktıktan sonra bıostan ayar çek xmp ayarı

Ben olsam ssd tercih ederdim eski bir laptopsa ve hdd varsa muhtemelen çok yavaş açılıyordur ve chrome a tıkladığınızda bile açılması 10 saniye civarı sürüyorsa ssd tercih ederdim

O laptopa 1tb ram taksanda alacağın performans malum. SSD takmalısın kesinlikle.

Bence ram ama yapabilirsen ikisi ram çok az cidden sistemine ssd alsan bile ramdan kaybediyorsun hem performans hem hız açısından

evet sıkıntı olmaz, taktıktan sonra bıostan ayar çek xmp ayarı
Ne xmp'si hocam ? Kaç yıllık laptop.

Soru sahibi hız istiyorsan ssd al daha fazla sekme açacaksan ram al. Ssd alırsan ram üzerindeki yük de düşecektir bu yüzden ssd tavsiye ederim.

Hem ram hemde SSD öneririm.

O laptopa 1tb ram taksanda alacağın performans malum. SSD takmalısın kesinlikle.
Bence ram ama yapabilirsen ikisi ram çok az cidden sistemine ssd alsan bile ramdan kaybediyorsun hem performans hem hız açısından
Ne xmp'si hocam ? Kaç yıllık laptop.

Soru sahibi hız istiyorsan ssd al daha fazla sekme açacaksan ram al. Ssd alırsan ram üzerindeki yük de düşecektir bu yüzden ssd tavsiye ederim.

Peki bu ssd lerden hangisi daha mantıklı olur?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hem ram hemde SSD öneririm.
Öncelik ssd mi ram mi olmalı sence?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,089,353
Üyeler
173,175
Son üye
f0rest13