- Konu Sahibi Konu Sahibi
Umarım leziz kahveler yaparsın.Bilgi için teşekkürler
Umarım leziz kahveler yaparsın.Bilgi için teşekkürler
Mocha Pot alıyım deneyeceğim.Merhabalar. Bugün moka pot ile mocha yapıyoruz.
Öncelikle kullanacağımız süt miktarını belirleyip cezvede kaynatıyoruz. Benim miktar belirleme ölçüm bardağın hacmi - 60 ml (espresso) = süt miktarı Tabi sizin bardağınız benimki gibi 300 veya 500 ml değilse siz tek shot yani 30 ml kahve de kullanabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Bunlar benim kahveler. Ailem gibiler. SKLSKLSS
Alıntıyı görüntüle
Süt kaynarken moka potun kahve haznesine kahvemizi koyuyoruz. Dikkat edeceğimiz husus hazneyi ful doldurmaktır. Yani cimrilik yapmayınız.
Alıntıyı görüntüle
Daha sonra önceden kaynatılmış (kettle ile çaydanlık ile ) suyu moka potun alt haznesinin valfine kadar dolduruyoruz. Valfe değdi zaman su daha fazla eklemeyin. Zira valf tıkanırsa moka pot düdüklü tencere misali patlayabilir. Valf fazla basınç durumunda dışarı hava kaçması için yapılmıştır.
Alıntıyı görüntüle
Suyu koyduktan sonra kahve haznesini alt su haznesine koyalım. Sonra üst hazneyle sıp sıp sıp sıp sıp sıkı kapatalım. Yoksa dışarı su kaçırabilir. Daha sonra kahvenin hazır olmasını bekleyelim.
Daha sonra tek veya çift shot espressomuzu bardağımıza koyuyoruz.
Alıntıyı görüntüle
Bu resimdeki bardak tam 30 ml'dir ve bir shot espresso'ya eşittir.
Daha sonra kahveye çikolata sos koyup karıştırıyoruz. Burada siz çikolata toz, şurup kullanabilirsiniz. Şurup pahalı. Toz pek güzel olmadı. Ben en iyi böyle seviyorum sos ile.
Şimdi de köpürttüğümüz sütü kahveye döküyoruz.
Aşağıdaki video gibi süslemeler yapabilirsiniz.
Abi ya! Allah ya! Olm çok güzel lan tadı! Mocha favori kahvelerimden.
Alıntıyı görüntüle