Neler Yeni

EVGA RTX 2060 SC 6 GB Fan Ses Sorunu

IcelY0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Yavuz Selim
Merhabalar, EVGA RTX 2060 SC 6 GB tek fanlı model bir karta sahibim, kartım normal kullanımda bir sorun yok fakat, %100 kullanımda oyunlarda fan hızı 3600 rpm'de çalışıyor, ve tek fan olduğu için kafam kaldırmıyor, ısı sıcaklıkları 74 derecede olmasına rağmen bir fan hızlanıyor (3600 rpm) bir düşüyor (2000 rpm) böyle anlık düşüş anlık artış yapıp ses olarak hiçbir şekilde kullanamıyorum, bunu nasıl çözebilirim ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,371
İsim
Hamza Ziya Üstün
Msi afterburner üzerinden fan hızını manuel olarak ayarlayın. Sıcaklığa göre en makul seviyelere çekersiniz

IcelY0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Yavuz Selim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Msi afterburner üzerinden fan hızını manuel olarak ayarlayın. Sıcaklığa göre en makul seviyelere çekersiniz
Ayarladığım halde bir süre sonra otomatik fanı fulluyor, tekrar düşürüyor, fulluyor tekrar düşürüyor

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,371
İsim
Hamza Ziya Üstün
Termal macun değişimi gerekebilir diyeceğim ama 74 derecede o kadar yükseltmez diye düşünüyorum. Değişik bir durum. Fan curve ayarlamayı denediniz mi

IcelY0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Yavuz Selim
Termal macun değişimi gerekebilir diyeceğim ama 74 derecede o kadar yükseltmez diye düşünüyorum. Değişik bir durum. Fan curve ayarlamayı denediniz mi
Bu şekilde bir fan curve yaptım fakat benim bu yaptığım değeri umursamadan yükseltiyor hotspot sıcaklığına bakmıştım rdr2deyken 106 dereceyi gördüm normal mi?
1674195236034.png

Halis~

80+
Galax 2060 vardı fan temizledim yagladim bir şey değişmedi macuna da para vermeni önermem 150 TL ye arctics al ama 150tl var işin ucunda ben sattım o yüzden kartı

IcelY0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Yavuz Selim
Galax 2060 vardı fan temizledim yagladim bir şey değişmedi macuna da para vermeni önermem 150 TL ye arctics al ama 150tl var işin ucunda ben sattım o yüzden kartı
bende işlemci için kullandığım cooler masterın mastergel termal macunu var fakat kart hiç açılmadı açarsam güvenlik etiketi de gider kötü olur yani, en kötü kartı elimden çıkaracağım ne yapayım, böyle kullanamam çok ses cıkarıyor çünkü, undervolt yapsam düzelir mi acaba

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,371
İsim
Hamza Ziya Üstün
Bu şekilde bir fan curve yaptım fakat benim bu yaptığım değeri umursamadan yükseltiyor hotspot sıcaklığına bakmıştım rdr2deyken 106 dereceyi gördüm normal mi?
Alıntıyı görüntüle
Gpu 106 dereceye ulaştıysa tehlikeli, vram ulaştıysa bilemiyorum. Uv deneyebilirsin ama çok etkisi olacağını sanmıyorum. Garantisi varsa servise göndersen iyi olur yoksa ve etiketi sökmek istemiyorsan elden çıkar gitsin.

IcelY0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Yavuz Selim
Gpu 106 dereceye ulaştıysa tehlikeli, vram ulaştıysa bilemiyorum. Uv deneyebilirsin ama çok etkisi olacağını sanmıyorum. Garantisi varsa servise göndersen iyi olur yoksa ve etiketi sökmek istemiyorsan elden çıkar gitsin.
gpu temp max 76 gördüm zaten de o full fanla geçmez zaten o kadar, ama hotspot sıcaklığı 106 dereceydi rdr2deyken

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,371
İsim
Hamza Ziya Üstün
Dediğim gibi hocam ses rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam et garanti varsa servise yolla ya da elden çıkar. Ben bir çözüm bulamadım

IcelY0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Yavuz Selim
Dediğim gibi hocam ses rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam et garanti varsa servise yolla ya da elden çıkar. Ben bir çözüm bulamadım
Teşekkür ederim, düşünmen yeterli ya ses stabil değil zaten bir artıyor bir düşüyor bir artıyor bir düşüyor uyuz eden o ses bir miktar düşük olsa sabit olsa fan okeyim de böyle saçma saçma artıp düşmesinin bi manası yok, başka bilgisi olan birisi var mı?

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,371
İsim
Hamza Ziya Üstün
Biraz bakınınca reddit ve yabancı forumlarda da bu sorunu yaşayanları gördüm. Zero fan yüzünden böyle yaptığını söylüyorlar. Evga precision x1 programını indirip custom veya agressive fan profillerini ayarlamalarını istemişler. Sonrasında daha cevap gelmemiş sonuç ne bilmiyorum. Denemekte fayda var

IcelY0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Yavuz Selim
Biraz bakınınca reddit ve yabancı forumlarda da bu sorunu yaşayanları gördüm. Zero fan yüzünden böyle yaptığını söylüyorlar. Evga precision x1 programını indirip custom veya agressive fan profillerini ayarlamalarını istemişler. Sonrasında daha cevap gelmemiş sonuç ne bilmiyorum. Denemekte fayda var
Dün bende biraz oraları dolaştım, programı tam çözemeyince bıraktım kendim auto fanı kapatıp fan hızı ayarlamayı denediğimde bir şey yapmıyordu, power limit ile temp limiti sıfıra çektiğim zaman fan hızını ayarlayabiliyordum, sonra sinirlenip kapattım zaten pc'yi.

Top Bottom