Mehir ödenme biçimine göre de ikiye ayrılır.
Mehr-i Muaccel: Evlilik akdi anında veya akitten önce peşin ödenen mehirdir.
Mehr-i Müeccel: Ödenmesi sonraya bırakılan ve belli bir vadeye bağlanmış mehirdir. Genellikle evliliğin ölüm veya boşanma gibi sebeplerle sona ermesi durumunda kadına ödenir.
bu tarz olaylardan nefret ederimSelamün aleyküm beyler, evleniceğim yakında zaten 2 hafta önce benzer bir post daha açmıştım ama konu farklıydı.
Aileler görüştü anlaştı ama O ilk görüşmeydi. Evlilikten beklentiler ne gibi ne iş yapıyorsun gibi basit konular flandı.
Bu ikinci görüşmede düğün masrafları kına vs konuşuldu ve Kızın babası Mehir olarak 110 gram altın istedi mehir olarak .
Biz şok olduk 50.000 TL ye geliyor yuvarlak hesap biz normalde 20-25.000 arası tutar diye tahmin ediyorduk altını ama çok istedi hafiften bi tartışma havası oluştu o an.
sonradan konu değiştirildi flan ama kızın babası illa 110 gram altın istiyor mehir olarak Eş adayımdanda vazgeçmek istemiyorum ama 110 gram altının üstesinde gelemem .
Nasıl ikna ederiz beyler çevrenizde buna benzer olay yaşayan flan varmı ?
Sen millete göbeği açık bu **** demeye utanmıyor musun?Kardeşim ergensin herhalde kurandan ayet gösterdim kaynak olarak ne diye uyduruyor diyorsun iftira atmaya utanmıyormusun sen
Dostum benim dediğim ilk mehir evlenilince verilen mehir
Dostum benim dediğim ilk mehir evlenilince verilen mehir
senin dediğin boşanınca veya ölünce verilen mehir ( sonraya bırakılmış) mehir oluyor kurana göre mehir verilmeden sadece resmiyette evli kalabiliyorsun karı koca olmanız haram yani zina hükmünde bunu nasıl anlatayım daha
uydurma yok git araştır boş boş konuşma burdaUyduruyor
110 gram mehir normal istenmiş bence altın pahalandı orası ayrı şimdi yapabileceğin tek şey evleneceğin kişiyle konuşup orta yol bulmak zaten o altınlar gene ailenin oluyor günümüz yıllarınin sorunlari oldu bu altın.Selamün aleyküm beyler, evleniceğim yakında zaten 2 hafta önce benzer bir post daha açmıştım ama konu farklıydı.
Aileler görüştü anlaştı ama O ilk görüşmeydi. Evlilikten beklentiler ne gibi ne iş yapıyorsun gibi basit konular flandı.
Bu ikinci görüşmede düğün masrafları kına vs konuşuldu ve Kızın babası Mehir olarak 110 gram altın istedi mehir olarak .
Biz şok olduk 50.000 TL ye geliyor yuvarlak hesap biz normalde 20-25.000 arası tutar diye tahmin ediyorduk altını ama çok istedi hafiften bi tartışma havası oluştu o an.
sonradan konu değiştirildi flan ama kızın babası illa 110 gram altın istiyor mehir olarak Eş adayımdanda vazgeçmek istemiyorum ama 110 gram altının üstesinde gelemem .
Aynen git dolandırsın seni 50bin lira versin boş yapma dostumuydurma yok git araştır boş boş konuşma burda
Selamün aleyküm beyler, evleniceğim yakında zaten 2 hafta önce benzer bir post daha açmıştım ama konu farklıydı.
Düşük ayarlı altın al.Selamün aleyküm beyler, evleniceğim yakında zaten 2 hafta önce benzer bir post daha açmıştım ama konu farklıydı.
boş konuşma nasıl bir insan olduğun i9 aldığından belli kafan çalışmıyor çalışsa ryzen 9 3900x alırsınAynen git dolandırsın seni 50bin lira versin boş yapma dostum
Düşük ayarlı altın derken reis gram altının ayarı varmı ?Düşük ayarlı altın al.
Veya direkt olarak söyle benim bütçem yetmiyor de durumunu anlat
Kızınız için en iyi hayatı sunacağım zaten de.