Neler Yeni

Evrim Ağacı güvenilir mi?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,301
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
benim kanadımın neden çıkmadığını açıkla
çünkü evrim senin isteğine göre ilerlemez, hangi genler atalarından geldiyse onlar korunur.
eğer türümüz havada kalanın avantajlı olduğu bir ortamda yaşarsa önce bacaklarımız sonra kanatlarımız olacaktır zaten. Ha kanatlarımız kuş tüylü olmaz ama yarasalar gibi olabilirdik. O da ortak atamızdan gelen bir memeli sonuçta.

bir şey ile kandırıldığınızda hemen peşine düşmeyin.
dedi kendini dindar sanan kişi

dişin çıkmıyor tamam evrim var. 40 tane aşı oluyorsun kim bilir hangi süreç bozuluyor.
İşte o süreçlerin bozulup yada eklenip artık 2 türün çiftleşemeyecek kadar farklılaşması haline evrim ve türleşme diyoruz.

eskiden bir ilaç hamilelere veriliyordu, çocuklar kolsuz ve bacaksız dünyaya geliyordu.
şimdi buna evrim mi diyeceğiz?
Eğer o çocuklar bacaksız kolsuz yaşayıp çoğalmaya devam etseydi evet. Bu da insan kaynaklı yapay evrimdir.
Büyük ihtimalle o çocuklar yaşasaydı günümüz şartlarında düzgün yaşayabilecekleri tek yol akıllarını kullanıp çevrelerine fayda sağlamak olacağı için insan hesap makinesi gibi bir şeye dönüşeceklerdi vs vs.
evet evrimdir.

Mutasyonların aktarımı söz konusu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok balıktık falan saçma abi.
Kitabı okumadığın için böyle düşünüyorsun. Okuduktan sonra tekrar gel.

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Tuğra
çünkü evrim senin isteğine göre ilerlemez, hangi genler atalarından geldiyse onlar korunur.
eğer türümüz havada kalanın avantajlı olduğu bir ortamda yaşarsa önce bacaklarımız sonra kanatlarımız olacaktır zaten. Ha kanatlarımız kuş tüylü olmaz ama yarasalar gibi olabilirdik. O da ortak atamızdan gelen bir memeli sonuçta.

dedi kendini dindar sanan kişi

İşte o süreçlerin bozulup yada eklenip artık 2 türün çiftleşemeyecek kadar farklılaşması haline evrim ve türleşme diyoruz.

Eğer o çocuklar bacaksız kolsuz yaşayıp çoğalmaya devam etseydi evet. Bu da insan kaynaklı yapay evrimdir.
Büyük ihtimalle o çocuklar yaşasaydı günümüz şartlarında düzgün yaşayabilecekleri tek yol akıllarını kullanıp çevrelerine fayda sağlamak olacağı için insan hesap makinesi gibi bir şeye dönüşeceklerdi vs vs.
evet evrimdir.

Mutasyonların aktarımı söz konusu.

Kitabı okumadığın için böyle düşünüyorsun. Okuduktan sonra tekrar gel.
kankam merak etme insanlar değişmiyor o çiftleşemiyecek kadar :) yıllardır değişmedi şimdimi değişecek

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,423
İsim
Selman
Evrim Ağacı güvenilir mi? Yazıları sizce her zaman doğru mudur, yoksa bazı katı prensiplere uyan taraflı bir site mi?

Evrimi %100 kesin bir olgu olarak kabul ediyorlar.

Dahası sitenin kurucusu agnostik. Bu ne alaka diyebilirsiniz ama şöyle bir şey diyeyim. Şu an bulamadım. Ama bir yazısına denk gelmiştim. Stephen Hawking'in bir sözünü de alıntılayarak Evrim Ağacı'nın kurucusu yaşadığımız evrenin var olma olasılığının matematiksel olarak çok ama çok düşük bir ihtimale sahip olduğunu yazmıştı. Bu ihtimalin en mantıklı açıklaması bir tanrının var olduğu inancıdır.
Yani bir insan hem tanrının varlığına giden yolu yazarken diğer yandan ret etmesi bana akıl ve mantık dışı geliyor.

Evrim Ağacı'nı niye merak ettin diye soracak olursanız oraya blog yazıları paylaşmayı düşünüyordum. Hatta geçmişte paylaştıklarım da var:

Evrim Ağacı sitesi kurucusunun veya üyelerinin keyfine göre yazı paylaşan, dine karşı çıkmak için kurulmuş bir site değildir. Evrim Ağacı'nın prensipleri gereği yazılar öznel olarak hazırlanamaz, kişi fikirleri ile yazılmaz (bunun için blog bölümü var). Sadece ve sadece bilim iletişimciliği ve bilim haberciliği yapılmak için kurulmuş bir sitedir ve bilimsel makaleler ne diyorsa onu aktarır. Kuralları katı zannetmenin sebebi budur çünkü bilim keyfi bir mesele değildir.

Gerçekten şüpheci olan bir insan Evrim Ağacı'nın güvenilir olup olmadığını sadece birkaç yazısıyla anlayabilir. Çünkü kaynakça bölümüne bakması yeterlidir. Evrim Ağacı'nın yazdığı yazıların geçerliliğini giderek bizatihi o makalelerden okuyabilir ve böylece Evrim Ağacı'nın doğruluğunu teyit edebilir. Tutarlı bir şüphecinin yapması gereken de budur.

Eğer ki siz inancınızdan ötürü Evrim Ağacı'nın yazılarının bir kısmını veya hepsini reddediyor iseniz bu sizin Evrim Ağacı'yla değil bilimle çeliştiğinizi gösterir. Her şeyden önce tek önceliği bilim olan ve bilim dışına çıkmayan bir siteyle ayrı düşüyorsanız bu Evrim Ağacı'nın problemi değildir zira aynı prensiplere sahip başka bir site yine bilim anlatıcılığı yaptığı zaman doğal olarak evrimi ve bunun gibi doğal süreçleri kaynaklarıyla beraber aktaracaktır çünkü bilim kişilere göre değişkenlik göstermez.

Eğer ki evrim gibi doğal süreçleri kabul etmek işinize gelmiyorsa pekala reddebilirsiniz. Kimse kafanıza zorla silah dayamıyor. Sadece yobaz olursunuz. Ancak bunu yaptıktan sonra "bilimi destekliyorum" gibi kelimeler sadece tutarsızlıktan ibaret olacak ve hiçbir anlam ifade etmeyecektir ve tabii ki bu Evrim Ağacı'nın taraflı veya bilimsel olmadığı anlamına gelmez. Evrim Ağacı bilim ne söylüyorsa onu anlatmaya devam eder.

Son düzenleme:

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hic yoktan iyidir gerci yine tartisiyoruz boyle konulari en azindan birileri arastirsa gene kardir
Öyle tabii. Yalnız bu tür konuları araştırıp öğrenmek için biraz da hayatın yönlendirmesi gerekiyor. 7-8 sene öncesine kadar ben de evrim karşıtıydım örneğin. Bu kafada bir insanın nasıl olduğunu çok iyi bildiğim için uzun uzun açıklama yapma gereği duymam. Kısa kısa yazar, kaynak kitap isterlerse - ki istemezler zaten- veririm.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,301
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
değişmiyor o çiftleşemiyecek kadar
Çünkü sosyal canlılar olduğumuz için o kadar türleşemeyecek kadar ayrılmadık. Ama siyahiler ve Beyazlar oluşabildi. Bu da tür içi çeşitlilik ve evrim sonucu oluşuyor.

yada en güzel örneklerden biri

Bajau halkı.

ki istemezler zaten
okumaya korkarlar. çünkü okuyup öğrenirlerse gruplarından dışlanırlar. Korkuyorlar.

İceWolf

80+ Silver
Evrim ağacı tabii ki güvenilir. Uzay çağında evrim teorisini reddetmek dünyanın düz olduğunu iddia etmekle eşdeğer.
Diyorsunki: senin deden maymunmuş, baban maymunla insan arası bir yaratıkmış, sende insana evrillmişsin. Dediğine inanıyorum saygıda duyuyorum. Çünkü senin evrimleşerek maymundan geldiğine inanmazsam mazallah "Dünyanın düz olduğuna, öküzün boynuzunda olduğuna" inanmış olacakmışım. :) :) :)

Ama canım biz evrim yalanınada inanmayız, maymundan geldiğimizede. Normal olarak sizin gibi maymun kavimleriylede aynı değiliz :)

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,423
İsim
Selman
Öyle tabii. Yalnız bu tür konuları araştırıp öğrenmek için biraz da hayatın yönlendirmesi gerekiyor. 7-8 sene öncesine kadar ben de evrim karşıtıydım örneğin. Bu kafada bir insanın nasıl olduğunu çok iyi bildiğim için uzun uzun açıklama yapma gereği duymam. Kısa kısa yazar, kaynak kitap isterlerse - ki istemezler zaten- veririm.

Müfredatımızda evrim yok. En büyük problem direkt olarak bu. Eğer ki müfredatımız evrimi düzgünce anlatsa ne bir çocuk evrim öğrendiği yüzünden dinden soğumaya kalkacak ne de din yüzünden evrim reddi yapmaya kalkmaya çalışacak. Tıpkı diğer süreçlerde olduğu gibi eğer müslümansa bunu yaratıcının bir yaratma sanatı olarak görecek ve işine bakacak. Düzgün bir evrim eğitim almadığından dolayı Adnan Oktar gibi insanlar bu konuda propaganda yaptığı zaman hemen inanıyorlar maalesef. Yoksa bugünkü evrim karşıtlığı dincilerin veya evrim karşıtlarının çok zeki ve şüpheci olmalarından kaynaklanan bir durum değil.

RivyalıGeraltt

80+ Bronze
evrim mevrim falan kolpa bak kardeşim ateis olurasn %100 cehennem müslüman olursan %50 cennet %50 cehennem

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,301
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Arkadaşlar bu arada cahillere hiddetlenmenin lüzumu yok. Toplumun %90 ı genelde cahillerden ve botlardan oluşur. Onlar kapitalizmin zeminini oluşturup azla şükretmeyi öğrenir, aklını kullanıp gerçekten bir şeyler katan insanlar ise üstlerde bunun kaymağını yer.

Onlara da ihtiyaç var.

İceWolf

80+ Silver
Yav evrimciler, ne laf çevirip duruyonuz. "BİZ İNSAN DEĞİL, MAYMUNUZ" yazın olsun bitsin. Bizde sizi daha iyi tanımış oluruz. Hadi Tüm evrime inanıp KENDİNİ MAYMUN ZANNEDENLER yorum yazıp "BİZ MAYMUNUZ" yazsınlar :) :) :)

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Tuğra
evrim mevrim falan kolpa bak kardeşim ateis olurasn %100 cehennem müslüman olursan %50 cennet %50 cehennem
GEBEŞŞŞŞŞ GAPLUMBA

beyler ben soyoneyika boronattikko monokkia balık türünden geliyorum siz hangi türlerden geliyorsunuz yazın bilgilenek

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,005,991
Üyeler
159,426
Son üye
ahmednabi